Черкаські хортингісти здобули золото змагань занесених у книгу рекордів Гіннеса
Хортинг

   Тріумф хортингістів. Наші спортсмени у черговий раз продемонстрували свою вправність та силу. Цього разу наші земляки змагалися за звання кращих на традиційній Олімпіаді бойових мистецтв. Змагання проходили 24-го березня у столичному палаці спорту. 

   «Ця олімпіада визнана в Китаї, бо аналогів у світі немає, такого поєднання різних стилів. Цьогоріч наша команда виступала не вперше на цій олімпіади, яка є не просто змаганнями, але й путівкою в життя для хлопців, можливістю засяяти десь. Наші враження – це море позитиву. Ми побачили, що потрібно ще працювати. Не потрібно розслаблятися, а навпаки – активніше працювати. Тому що конкуренція росте, це помітно. Коли ми туди приїхали, то побачили наскільки якіснішими та технічнішими стали поєдинки»,– ділиться Аза Шульга, президент Черкаської обласної федерації хортинг.

horting_2013_26 

   Незважаючи на негоду, до участі у змаганнях долучилося 1900 учасників із 22-ох країн світу. У найбільшому за кількістю учасників спарингу одночасно на усіх майданчиках спаринговалося 900 спортсменів. Спаринг тривав 3 хвилини. Спортсмени і глядачі отримали дипломи свідків встановлення рекордів України. Міжнародна Олімпіада бойових мистецтв – найпрестижніші та найбільші змагання сезону. Минулоріч вони були занесені до книги рекордів Гіннеса. Попри сильну конкуренцію, черкасці таки спромоглися зійти на п’єдестал першості. Золото в категорії до 70 кг виборов Сергій Русняк. У ваговій категорії до 82 кг срібним призером став також черкасець – Іван Нестеренко. Бронзовим призером змагань став ще один наш земляк – Антон Сіліжницький.

   «Сильні хлопці дуже. Цікаво було те, що були представлені різні види. Поєдинки були не схожими. Наприклад, у першому поєдинку попався боксер, на третьому – самбіст, на другому – борець, а на четвертому – взагалі таєць. Усі були різні»,   говорить Іван Нестеренко, хортингіст.

horting_2013_29 

   Змагальники визначали кращих одночасно на 13-ти килимах у 12 різновидах бойових мистецтв (дзю-дзюцу, кіокушин карате, каратэ шотокан, кунг-фу саньда, бойове самбо, кікбоксинг, сегу будо, мікс файт, айкідо, хортинг, кураш и таолу). Попри велику кількість учасників, змагання тривали всього день. Проте зійти на п’єдестал першості вдалося не багатьом.

   «Могли долучитися до участі не лише титуловані чемпіони, але й початківці. І, звісно, були такі команди, які привезли до 20 осіб і поїхали ні з чим. Але так буває», – додає Аза Шульга, президент Черкаської обласної федерації хортингу.

 horting2013_g21

   Сьогодні черкаські хортингісти активно готуються до наступних стартів та удосконалюють своє бойове мистецтво.