Черкасці – кращі хортингісти України!
Хортинг

   Непереможні – саме так прозвали черкаську команду хортингістів на останньому чемпіонаті України та Відкритих обласних змаганнях пам’яті Віктора Синєбрюхова, які прийняло наше місто. Справою життя Віктора Синєбрюхова були розвиток та популяризація карате та інших видів бойових мистецтв. Спортсмени з Києва, Одеси, Миколаєва, Полтави, Криму, Вінниці та Черкас зібралися аби вшанувати пам’ять видатного спортсмена та визначити кращих. Чотири роки тому багаторазовий чемпіон України та Європи з карате-до трагічно загинув. Сьогодні ж його справу продовжують доньки.

   «Це вже в нас традиція у Черкасах. У першу чергу проводити змагання пам’яті Віктора Синєбрюхова. Ми знаємо, що Віктор Синєбрюхов зробив такий дуже серйозний крок. Він об’єднав різні направлення та стилі і показав, що разом ми сила. І, справді, цікавіше, коли ми всі разом братимемо участь в одних змаганнях. Тому турнір пам’яті Віктора Синєбрюхова четвертий рік»,  – розповідає Аза Шульга, президент обласної федерації хортингу.

       7a2aa87aa64546456456484b06f742ea8c8d76b7444 

   Поборотися за звання кращих на черкаський килим завітало понад 300 спортсменів із семи областей України. У перший день змагань, на татамі вийшли змагальники віком від 9-ти до 14-ти років. У неділю свої сили випробовували старші спортсмени. Честь Черкащини на цих змаганнях захищали 30 спортсменів-хортингістів. 

   «Чемпіонат пройшов на високому рівні. Що радує, так це те, що з кожним роком все більше кількість учасників зростає і бажаючи взяти участь у цьому турнірі. Оскільки у минулому році ми досить вдало провели турнір, то Федерацією було вирішено, що Черкаська область завоювала право проводити чемпіонат України серед дітей. Ми були цьому дуже раді, готувалися, прагнули і, думаю, не підвели нікого», – додає Аза Шульга, президент обласної федерації хортингу.

       1DSC546546fhggu456454504526 

   У підсумку перше загальнокомандне місце посіла команда Черкаської області. Другу сходинку – хортингісти з Одеси. Третє місце розділили між собою команди АР Крим та Донецька.