У Черкасах стартує соціальний проект на підтримку Євро-2012
Хортинг
Організовує проект регіональне представництво Всеукраїнського альянсу сприяння проведенню Чемпіонату Європи з футболу в Україні.

   У Черкасах проект розпочнеться синхронно із Чемпіонатом Євро-2012 - 8 червня 2012 року - і триватиме до його завершення – до 1 липня 2012 року. Територія, де відбуватиметься трансляція футбольних матчів та численні спортивні й мистецькі майстер-класи, називається "фан-зона". Вона розташується на території спортивного майданчику школи № 17, що в центрі міста.

   Як розповів регіональний представник Всеукраїнського альянсу сприяння проведенню Чемпіонату Європи з футболу в Україні Андрій Костюк, мета проекту – не лише надати можливість черкасцям переглянути видовищні футбольні матчі на великому екрані у колі друзів та однодумців, а також – заохотити молодь та дітей до занять спортом та до ведення здорового способу життя. Територія фан-зони буде оголошена вільною від алкоголю та тютюну.

   Щодня протягом трьох тижнів на території фан-зони триватимуть різноманітні спортивні чи мистецькі заходи. Зокрема, усі охочі зможуть взяти участь у футбольних, баскетбольних майстер-класах та майстер-класах із зумба-фітнесу. Організатори також обіцяють чимало мистецьких акцій: майстер-класи з хенд-мейду, гри на гітарі, вечірні перегляди фільмів та їх обговорення, вистави лялькового театру та інше.

   Як пояснив один із організаторів проекту Дмитро Рудишин, усі акції проводитимуть волонтери. Організатори наголошують, що ця акція – винятково соціальний некомерційний проект.

Про це інформує narodua.com