Черкаські хортингісти пішли до школи
Хортинг
Цього вівторка, 3-го квітня, у стінах ЗОШ №30 було не на жарт гамірно та неспокійно. Причина – візит відомих спортсменів. Аби познайомити школярів з основами хортингу до школи завітали члени збірної команди України з хортингу. Дізнатися детальніше про цей вид спорту цього разу пощастило учням п’ятих, восьмих та десятих класів.

   Навчала дітей хортингу ціла зіркова когорта спортсменів, до якої увійшли: Дмитро Пирогов, Ігор Гальчук, Вадим Антонян, Сергій Шуба та Юрій Побережний. Спортсмени продемонстрували школярам низку технічних прийомів та бойових елементів, які використовуються в хортингу. По закінченню майстер-класу школярі були не лише переповнені позитивними емоціями та враженнями, але й новими знаннями та прийомами самозахисту. У майбутньому керівництво ЗОШ №30 планує ввести хортинг у навчальну програму.

   «Приємно, що культивується не тільки футбол, а також наш, національний вид спорту. – хортинг. Адже це не лише бойове мистецтво, а й можливість вивчати на уроках оздоровчий хортинг, брати участь у змаганнях у розділі «форма». Долучатися до хортингу можуть і дівчата. Сподіваємося, що вже наступного року цей вид спорту буде активніше впроваджений у школах», - зауважила Аза Шульга, президент Черкаської обласної федерації хортингу .

   Тому на цьому майстер-класі черкаські хортингісти не зупиняться. На черзі ЗОШ №25, куди спортсмени обіцяють завітати уже найблищим часом.