У Черкасах завершився етап чемпіонату України з пляжного волейболу
Пляжний волейбол

Позмагатися за першість приїхали кращі з кращих: 21 чоловіча та 17 жіночих команд. Черкасців на турнірі представляли дві пари волейболістів: досвідчені Булатецький/Романенко та молоді Середа/Мурований.

 

 

   Із перших днів чітко окреслилися пари лідерів, а саме: минулорічні чемпіони України та Європи Самодай/Попов, півфіналісти Рєзнік/Ярощук,  та бронзові призери, які захищали гідність Черкас – Булатецький/Романенко. А от фіналісти 2012-го року Медяник/Бабич, яких також вважали за фаворитів турніру, несподівано програли першу гру, а на другу взагалі не з’явилися, як стало відомо пізніше, причиною цього стала травма одного з гравців.

 

 

   Черкаська молодь Роман Середа та Євгеній Мурований покладених на них сподівань не здійснили, програвши суперникам із Дніпропетровська та Одеси. А от Максим Булатецький та Роман Романенко впевнено пройшли першу половину турніру лише з перемогами в активі. Першої поразки черкасці зазнали в напруженій грі з інтернаціональною парою Авєркін/Кулініч. Гра була абсолютно рівною, про що свідчить і рахунок перших сетів 1:1, і рівна кількість очок у третьому, але вдача цього дня була на боці срібного призера чемпіонату Азії Олексія Кулініча та його партнера Сергія Авєркіна. Але наші земляки того ж дня здобули путівку у півфінал завдяки перемозі над киянами Полторацьким/Тарасовим. До півфіналістів також приєдналися Валерій Самодай та Сергій Попов, які дійшли до цієї стадії без поразок і Ярощук/Рєзнік, які також на високому рівні відіграли більшість партій.

beklvolley4.jpg effected

У захисті бронзові призери ЧУ черкаська пара Булатецький/Романенко

Турнірна сітка звела Булатецького та Романенка з Самодаєм та Поповим, а Авєркіна та Кулініча з Ярощуком та Рєзніком. В обох іграх нажаль не було очыкуваноъ інтриги. Самодай/Попов та Ярощук/Рєзнік без проблем пройшли до фіналу.

Бронзу змагань здобула черкаська пара Роман Романенко та Максим Булатецький, які взяли реванш за поразку у Сергія Авєркіна та Олексія Кулініча, причому зробили це з розгромним рахунком у партіях (21-11, 21-12).

 

   Фінал був набагато емоційнішим, енергійнішим та напруженішим, ніж гра за бронзу, гравці боролися до самого кінця: перша партія була за Рєзніком/Ярощуком, друга – за Самодаєм/Поповим. Доля золотих медалей вирішилася у третій партії, коли Самодай та Попов зробили рахунок 15-10, таким чином підтвердивши статус чемпіонів.