Звіт заключного ігрового дня ІІІ тур Чемпіонату України з пляжного волейболу
Пляжний волейбол

voll3.jpg_effected

1/2 ФІНАЛУ

Бабуріна-Махно(Інна) vs Грицюк-Басанова 0:2

Під чудовим ранковим сонцем на золотих пісках „Живчик-Арени” заключний ігровий день розпочали півфінальним матчем жіночі команди Бабуріна-Махно(Інна) з Києва та Грицюк-Басанова з Рівного. В напруженій боротьбі рівненська пара у двох партіях з рахунком 19:21 та 18:21 вирвала перемогу в досвідчених киянок. І стала першою парою, яка зіграє у фіналі на цьому етапі чемпіонату.

voll1.jpg_effected

voll2.jpg_effected

Булатецький-Романенко vs Самодай-Попов 0:2

Після жіночого півфіналу, на другому майданчику за право зіграти у фіналі зійшлися єдина черкаська пара Булатецький-Романенко проти однієї з найсильніших пар України Самодай-Попов.

bul3.jpg_effected

Чемпіони світу та Європи серед молоді дуже потужно розпочали гру. Впевнена гра на сітці, неймовірні стрибки молодих волейболістів, організована гра в захисті та сконцентрованість на завершальних стадіях атак поставили черкаську пару в складне становище. Максиму Булатецькому не завжди вдавалося заблокувати удари суперників, а Роману Романенку – відзахищатися. Кожне очко в партії для черкасців дуже важко давалося. А гості із Сум складали враження потужної машини, котра не помічає жодних перешкод на своєму шляху. У результаті з рахунком 14:21 впевнену перемогу в першій партії здобула пара Самодай-Попов.

У другій частині гри мало що змінилося. Черкаським пляжним волейболістами так само, як і в першій партії, заробляти очки було дуже складно, а Самодай і Попов відразу вириваються в перед у рахунку. До середини партії розрив у рахунку сягає 5 очок – 4:9. Максим Булатецький почав нервувати, і як наслідок гра черкаської пари зовсім розладнилася. Невимушені помилки у, здавалося, виграшних ситуаціях лише збільшували розрив у рахунку. Але черкаська пара під кінець партії заспокоїлася, зібралася із силами і провела такий відрізок гри, що у вболівальників з’явилася надія на позитивне закінчення. Відчувши це, Валерій Самодай та Сергій Попов швидко повернули собі ініціативу і закінчили партію з рахунком 13:21.

Черкаська пара програвши півфінальний матч тепер мала зіграти за третє місце. А пара Самодай-Попов відправилася на перегляд ігор серед жінок, доки не визначиться їхній суперник у фіналі.

bul1.jpg_effected

bul7.jpg_effected

 

samoday-popov.jpg_effectedВалерій Самодай та Сергій Попов: „Сьогодні у півфіналі ми грали із сильним суперником, якого ми поважаємо. Пара Булатецький-Романенко – одні з фаворитів цьогорічного чемпіонату.  Але ми з ними зустрічаємося не вперше, тому вже добре вивчили їхню гру. А у фіналі ми хотіли б зустрітися із сильнішою парою, яка визначиться в матчі Сергієнко-Рєзнік проти Бабіч-Іойшер. Як говорить наший тренер – завдяки сильнішим суперникам ми розвиваємося. І також особлива подяка Максиму Булатецькому за організацію цього етапу чемпіонату та будівельній фірмі ГЕОС за те, що ми зараз у Черкасах можемо змагатися за чемпіонство”.

symu.jpg_effected

Міщенко-Строіло vs Суліма-Удовенко 2:0

О 11.00 увага глядачів знову повернулася на перший майданчик, де у другому півфінальному матчі серед жінок зустрічалися сумчанки Єлизавета Суліма в парі з Дар’єю Удовенко проти збірної пари Херсон-Луганськ Міщенко-Строіло. Від самого початку гри щось не заладилося у сумської пари. Цим скористалися їхні суперниці й відразу повели перед в рахунку. Декілька разів парі Суліма-Удовенко вдавалося наздогнати в рахунку пару з Херсона та Луганська. Але вийти вперед або відірватися в рахунку їм так і не вдалося зробити за дві партії. Першу сумська команда програла з рахунком 15:21. А в другій половині другої партії дівчата із Сум, після трьох разів, коли вони наздоганяли суперниць у рахунку, але так жодного разу і не зумівши вийти вперед, просто здалися. І програли заключну партію з рахунком 17:21 та гру 0:2.

babich.jpg_effected

Сергієнко-Рєзнік vs Бабіч-Іойшер 1:2

Паралельно із закінченням другого півфінального матчу серед жінок розпочали останній матч 1/2 фіналу і чоловіки. На другому майданчику зустрічалися одеська пара Сергієнко-Рєзнік та пара Бабіч-Іойшер. Височенний та могутній Едуард Рєзнік проти досвідченого Миколи Бабіча. Ця дуель на сітці очікувала бути дуже цікавою. Першу партію виграли досвідчений Бабіч та Іойшер – 18:21. Проте у другій партії їм не вдалося зупинити потужні удари Едуарда Рєзніка та чудову гру в захисті Сергія Сергієнка. Несамовитим ударом, після якого м’яч може зникнути у піску, двохметровий Рєзнік на більше/менше таки вирвав перемогу в другій партії  – 25:23. Та в третій все ж таки досвід Бабіча та майстерність Іойшера принесли позитивний результат для їхньої пари – 13:15. І у фіналі до вже відомої пари Самодай-Попов приєдналися чинні чемпіони України з пляжного волейболу пара Бабіч-Іойшер.

ludu.jpg_effected

sumu-kuiv1.jpg_effected

МАТЧІ ЗА ТРЕТЄ МІСЦЕ

Суліма-Удовенко vs Бабуріна-Махно(Інна) 0:2

Після невеличкої паузи перед фінальними матчами, на майданчик першими знову вийшли дівчата. У матчі за третє місце зійшлися команди Сум та Києва. Програвши свій півфінал Єлизавета Суліма та Дар’я Удовенко перед „бронзовим” матчем мали якийсь приречений вигляд. І київська пара Бабуріна-Махно(Інна) досить легко в двох партіях з рахунком 21:12 та 21:14 здобули бронзові нагороди ІІІ туру Чемпіонату України з пляжного волейболу.

sulima1.jpg_effected

Булатецький-Романенко vs Сергієнко-Рєзнік 2:1

Після цього на другий майданчик з бронзові нагороди вийшли боротися місцеві улюбленці Максим Булатецький та Роман Романенко. Суперники в них були дуже не прості. Едуард Рєзнік у півфінальному матчі черкаській публіці показав на що від здатний і, що одеську пару потрібно побоюватися.

bul6.jpg_effected

Черкаська пара на відміну від матчу в 1/2 фіналу розпочала значно активніше і агресивніше. Проте здобувати очки було не так легко. Доводилося застосовувати всі частини тіла. Так, в середині першої партії Максим Булатецький, блокуючи атаку від Едуарда Рєзніка, відбив м’яч головою і здобув 13 очко в партії для своєї команди, зробивши рахунок 13:8. Та одеська пара під кінець першої частини гри зібралися і зламали хід поєдинку. На фінальних розіграшах партії пара Рєзнік-Сергієнко зрівняли рахунок 19:19, а на більше/менше одесити виявилися зібранішими і здобули перемогу – 22:24 і 0:1 за партіями.

bul_3m.jpg_effected

На наступну частину гри черкаська пара волейболістів зібралася. Не можна було їм програвати перед власною публікою. Другу партію Максим Булатецький та Роман Романенко розпочали так само впевнено, як і першу, довівши розрив у рахунку до 5 очок – 8:3. Та Едуард Рєзнік і Сергій Сергієнко не така проста волейбольна пара. До середини партії вони, як і в першій половині гри, зрівняли рахунок, завдяки все тим же емоційним і несамовитим атакам одесита Рєзніка. Але черкаським глядачам не хотілося, щоб повторився розвиток подій, як у першій партії. Не хотілося цього і черкаським волейболістам. Чудова гра в захисті, коли Роман Романенко і Максим Булатецький діставали просто неймовірні м’ячі після гарматних ударів Рєзніка, та чіткі атакувальні комбінації зламали одеситів, які почали допускати невимушені помилки. У результаті другу партію більш ніж впевнено виборола черкаська пара волейболістів.

bul3.jpg_effected

На початку заключної партії одесити зіграли так, ніби попередньої партії і не було. Впевнено здобуваючи очки пари Рєзнік-Сергієнко та Булатецький-Романенко у рахунку рівно йшли, як то кажуть, стремено в стремено. Але за рахунку 9:10 одеська пара волейболістів припустилася трьох помилок, довівши рахунок до 12:10 на користь черкасців. Тринадцяте очко місцева пара волейболістів здобула завдяки прекрасному блоку Максима Булатецького. А дві наступні атаки від Романа Романенка встановили остаточний рахунок у партії та грі – 15:10 та 2:1 відповідно.

Максим Булатецький про турнір

 

ФІНАЛИ

Грицюк-Басанова vs Міщенко-Строіло 2:0

Жіночий фінал виявився не таким, як його очікували глядачі. Такі запеклі бої, що відбувалися на стадії 1/4 та 1/2 фіналу, давали підстави очікувати, що фінальний матч стане справжньою окрасою ІІІ тур серед жінок. Але не так сталося, як гадалося. Рівненська команда Грицюк-Басанова каміння на камінні не залишили від збірної пари Херсона та Луганська. Валентині та Олені на майданчику вдавалося все. Ризиковані розіграші завжди попадали в поле, атаки суперниць нейтралізовували волинянки дуже легко і з посмішкою на обличчі без особливих зусиль здобули перемогу з ідентичними рахунками в обох партіях – 21:7.

Валентина Грицюк про враження від чемпіонату

final_chol_3.jpg_effected

Самодай-Попов vs Бабіч-Іойшер 2:0

Чоловічий фінал, на відміну від жіночого, сповна компенсував глядачам емоції та боротьбу на майданчику. Чинні чемпіони Бабіч-Іойшер протистояли чемпіонам серед молоді та найсильнішій парі з пляжного волейболу Самодай-Попов. З перших розіграшів сумська команда захопила ініціативу, не дозволяючи досвідченим Бабічу та Іойшеру навіть зрівняти рахунок. Перша партія закінчилася з рахунком 21:17 на користь молодих волейболістів.

final_chol_1.jpg_effected

На початку другої партії чинні чемпіони зуміли нав’язати боротьбу своїм суперникам і показали, що вони не збираються так просто віддавати перемогу в цьому матчі. Але та тривало лише до середини партії. Після поточного рахунку 12:12, на майданчику повністю ініціативою заволоділи Валерій Самодай та Сергій Попов. Впевнені атаки та надійна гра на прийомі сумської команди дозволили впевнено довести партію і матч до перемоги. В останньому розіграші Сергій Попов потужним ударом здобув 21-ше очко в розіграші, встановив загальний рахунок 21:15 та завершив матчі ІІІ туру.

final_chol2.jpg_effected

final_chol.jpg_effected

 

Церемонія нагородження

 

nagor1.jpg_effected

nagor2

nagor3

nagor4

nagor5

Максим Булатецький та Роман Романенко, черкаська пара пляжних волейболістів, бронзові призери ІІІ туру

bul-roman