ІІІ тур Чемпіонату України з пляжного волейболу проходить у Черкасах!
Пляжний волейбол

Цього тижня в Черкасах, на „Живчик-Арені” зібралися найкращі пляжні волейболісти України, щоб визначити, хто буде найсильніший на цьому етапі чемпіонату. І сьогодні були зіграні матчі за право участі в 1/2 фіналу третього туру між чоловічими та жіночими командами. Турнір організований Асоціацією пляжного волейболу в Черкаській області та її очільником Максимом Булатецьким. Який, до речі, є й учасником цього турніру.

volley0.jpg_effected

Ігровий день подарував декілька дуже цікавих протистоянь як серед чоловіків, так і серед жінок. Черкаська команда Булатецький-Романенко, перемігши в 1/4 найперспективнішу пару пляжних волейболістів України із Запоріжжя Гордєєв-Ємєльянчик, напряму потрапили до півфіналу. Запорізька ж пара повинна була зіграти з іншою парою із Запоріжжя і діючими чемпіонами Бабіч-Іойшер, котрі поступилися одеському дуетові Сергієнко-Рєзнік. В іншій зустрічі за право грати у півфіналі зійшлися Самодай-Попов та Ярощук-Сілаков з Іллічівська.

volley_zhinku.jpg_effected

У жінок напряму до 1/2 фіналу пробилися пари Бабуріна-Махно(Інна) та Міщенко-Строіло. Суперники цих пар визначалися увечері. Останні дві путівки до півфіналу розіграли між собою Коваленко-Корніцел проти Грицюк-Басанова та Суліма-Удовенко проти Муленко-Махно(Ірина).

volley2.jpg_effected

До матчу із запорізьким дуетом волейболістів за підсумками попередніх двох турів черкаська команда підійшла першою у поточному рейтингу. Проте зустріч Булатецький-Романенко проти Гордєєва-Ємєльянчика розпочалася із настирних атак запорожців. Гості на початку першої партії навіть відірвалися на чотири очка – 5:9. Проте до середини партії вдалі блоки Максима Булатецького та несамовиті удари Романа Романенка, які не могли зупинити навіть блоки височезних Гордєєва та Ємєльянчика, дозволили черкаській парі зрівняти рахунок. А в заключній частині першої половини гри навіть вирватися вперед. Чіткі й злагоджені дії на прийомі подачі та незручні подачі для майже двохметрових запоріжців дозволили Булатецькому та Романенко впевнено закінчити першу партію з рахунком 21:16.

volley3.jpg_effected

У другій партії черкаський дует не став відтягувати основні події на закінчення. І з перших же хвилин захопив ініціативу в партії, довівши рахунок по ходу гри до непристойного – 8:2. Такий потужний старт Булатецького та Романенка не зламав навіть тайм-аут запоріжців. У цій частині гри черкаська пара не дозволила собі розслабитися, а супернику навіть зрівняти рахунок. Тому друга партія закінчилася з більш, ніж переконливим рахунком на користь пари Булатацький-Романенко – 21:13. Отже, зустріч закінчилася з рахунком 2:0 на користь черкаської пари, котра підтвердила, що перша позиція в рейтингу не є випадковою. А молодим Гордєєву та Ємєльянчику є ще чого повчитися у своїх старших колег.

volley4.jpg_effected

У паралельному матчі пара Сергієнко-Рєзнік перемогли пару Самодай-Попов і також вибороли пряму путівку до півфіналу. Таким чином відправивши Самодая й Попова на додаткову гру за право змагатися у 1/2 фіналу. І ці хлопці у матчі з командою з Іллічівська у складі Ярощук-Сілаков впевнено і навіть легко здобули це право, дуже швидко перемігши з рахунком 2:1. Тепер 28 червня в четвер вони зустрінуться з черкаською парою Булатецький-Романенко.

В іншому матчі за право зіграти у півфіналі перемогу здобули діючі чемпіони Бабіч-Іойшер. Вони у складному протистоянні у третій партії таки дотисли Гордєєва та Ємєльянчика, здобувши перемогу з рахунком 2:1. У 1/2 фіналу їх уже чекають Сергієнко та Рєзнік.

Микола Бабіч про чемпіонат і Черкаси

zhinku.jpg_effected

Серед жінок обидва вечірні матчі подарували боротьбу. У зустрічі між парами Коваленко-Корніцел (Київ-Іллічівець) та Грицюк-Басанова (Рівне) сильнішими виявилися рівненські волейболістки, які перемогли з рахунком 1:2. В іншій парі Удовенко-Суліма (Суми) та Муленко-Махно(Ірина) (Київ) з таким же рахунком сильнішими були сумчанки. В результаті утворилися такі півфінальні пари Бабуріна-Махно(Інна) vs Грицюк-Басанова та Міщенко-Строіло vs Суліма-Удовенко.

volley_zhinku2.jpg_effected

28-го червня, у четвер, на "Живчик-Арені" відбудуться заключні матчі, які розпочнуться о 10.00 півфіналом серед жінок, а о 10.30 - серед чоловіків.

ludu.jpg_effected