Чемпіоном Черкащини серед команд екстра-ліги став «Край» Канівський р-н
Неділя, 10 березня 2019, 16:10

100319 50

До уваги результати зустрічей, післяматчеві коментарі і звіти ігор 3 туру II етапу серед команд першої четвірки екстра-ліги

 

 

Чемпіонат Черкаської області з футзалу, частина 2 >>>

 

Екстра-ліга. II етап. 1-4 місця

Підсумкова турнірна таблиця

Команди
Матчі Премоги Нічиї Поразки Різниця мячів Очки
1 «Край» 3 2 1 0 5 - 1 7
2 «Шарм» 3 2 0 1 6 - 6 6
3 «Майфон» 3 1 0 2 3 - 5 3
4 ЛНЗ 3 0 1 2 5 - 7 1

 

Екстра-ліга. II етап. 3 тур. 1-4 місця «Шарм» Черкаси - «ЛНЗ-Лебедин» -4:3 (3:2)

Голи: Мачульський, Алєксєєв, Лобов – Колос, Дєдов (2)

Поперелження: Мачульський - Колос

 

100319 17

 

На відміну від черкащан, які мають шанс фінішувати на першому місці, команда із Шполянського району претендує на 2-3 місце. З урахуванням цього команди досить таки потужно почали зустріч. У шармівців приєднався до команди досвідчений Яцишин і судячи по стартових хвилинах зустрічі йому вдається бути дирижером атак черкащан. Але все таки у першій половині зустрічі частіше в епіцентрі уваги лебединська команда і на 7 хвилині гри Дєдов відкриває рахунок у матчі – 0:1. Поки черкащани організовували гідну відповідь супернику, лебединці раз по раз небезпечно атакують ворота опонентів і лише реакція Манжели рятує ворота.

 

100319 18

 

Головні події першої половини зустрічі розгорнулися з 18 по 20 хвилини зустрічі, де команди влаштували таку собі «перестрілку», яка завершилася на користь черкащан: програючи 0:1, шармівці пішли на перерву у ролі тріумфаторів – 3:2.

Старт другої частини зустрічі дещо активно почали лебединців. Але напевне тут правильніше говорити про те, що черкаська команда перейшла до гри від оборони і частими замінами намагається тримати високий темп зустрічі. Лебединці багато злагоджено атакують, але зробити прицільний удар ніяк не вдається.

До завершення зустрічі ще 10 хвилин. Поступово інціативою у зустрічі заволодівають черкащани, але триває така перевага не довго. Досить швидко пролетіли ще 5 хвилин гри. Ситуація змушує господарів матчу грати виважено і не поспішаючи. Досвідчений Мачульський береться за швабру і ретельно тре пол майданчика поблизу воріт лебединців.

Як зясувалося згодом маленька пауза пішла на користь «ЛНЗ-Лебедин» і Дєдов зрівнює рахунок у зустрічі – 3:3. Майже відразу Яцишин втрачає знову вивести свою команду вперед.

 

100319 19

 

За 56 секунд до фінальної сирени Колос на Алєксєєві «заробляє» для своєї команди фол. При цьому «Шарм» пробиває штрафний, точніше розігрує його, де на фантастичний удар у виконанні Яцишина, не менш ефектно зреагував Маценко. Але за 12 секунд до фінальної сирени Мачульський зумів все таки капітулювати голкіпера лебединців 4:3.

 

 

  

Екстра-ліга. II етап. 3 тур. 1-4 місця. «Майфон» Черкаси - «Край» Канівський р-н – 0:2 (0:1)

Голи: Петришин, Когус

Попередження: Раковський – Остренко, Марченко А., Дєєв, Григорьев

Перемога «Шарму» у попередній зустрічі позбавила «Майфон» можливості виграти перше місце і тепер на кону для них у цій грі лише срібні медалі. А от «Край», у разі перемоги, має шанс стати чемпіоном. Зрозуміло за кого у цій зустрічі вболіватиме «Шарм».

 

100319 21

 

Початок зустрічі команди провели дещо нервово, що не дало можливості гравцям у відповідальні моменти зіграти холоднокровно. Особливо це стосується Чорного, який зобов’яний був обігрувати Іщенка. Канівчани зі свого боку достатньо часу проводять в атаках, що «розмочити» рахунок у грі, але цього їм зробити не вдається. Швидко пролетіли активні десять хвилин гри. Комусь віддати перевагу складно. І тут на 14 хвилині зустрічі Когус у канівчан влучним ударом (0:1) змушує суперника вдаватися до більш рішучих дій. Майфонівці таки починають рухатися швидше, але поки з реалізацією не все складається. 

На старті другої частини зустрічі, а точніше на 23 хвилині, Петришин перед ворітьми черкащан виявився найвправнішим і подвоює перевагу своє команди – 0:2. Очікувано черкаська команда додає в активності, а, відповідно, у деякі відповідальні моменти приймає поспішні рішення. Натомість у канівчан відкрився простір для проведення контратак. Як для глядачів, які вщент заповнили трибуни «Будівельника», то гра набула видовищного характеру. І хоча командам ще грати 11 хвилин, не можна поки однозначно стверджувати, хто переможе у цій грі.

 

100319 20

 

Команди багато атакують, але не ефективно. Багато пасів, руху по майданчику. За 6 хвилин до фінальної сирени «Край» мав відмінний шанс зробити заявку на перемогу, аудар Аргєєва парирував Ткаченко, а від Петришина шкіряна куля влучила у стійку воріт.

У відповідь майфонівці атакують, проте «Край», який схоже впіймав кураж, вже не зупинити, хоча і грати залишається ще 2 хвилини.

У завершальні хвилини гри біля воріт канівчан була напружена ситуація, але вони зуміли довести гру до чемпіонського завершення сезону.