Чемпіонат Черкащини з футзалу. 12 тур (перші 6 матчів ігрового дня)
Неділя, 10 березня 2019, 08:04

100319-2

До уваги звіти і післяматчеві коментарі поєдинків, які відбулися у першій половині ігрового дня

 

«Старый город» (Черкаси) – «Гермес» (Черкаси) 1:3 (0:2)

Голи: Юрпольський – Бобков- 2, Ткаченко.

Для «Гермес» звітний матч став завершальним на турніру, і відтак, команді щоб претендувати на нагороду чемпіонату області з футзалу серед команд першої ліги обов’язково потрібно було перемагати.

Роман Бобков на старті поєдинку відкрив рахунок, і здавалося «Гермес» дотисне свого опонента, втім м’яч вперто не ліз у ворота опонента. Натомість, в середині першого тайму «Старый город» провів ряд небезпечних контр випадів – Сергій Якшин мав дві нагоди вразити ворота суперника.

 

100319 0

 

Перед свистком на перерву Владислав Безлюда не реалізував вихід один в один, проте Вадим Ткаченко, «підстрахував» партнера по команді та забив такий потрібний другий м’яч.

В середині другого тайму Максим Кальченко («Гермес»)не влучив фактично у пусті ворота. Свій шанс мав і Роман Бобков.

На 34 хвилині Ігор Юрпольський, скоротивши рахунок до мінімуму, відновив інтригу у матчі. Втім, капітан «Гермеса» Роман Бобков швидко відновив статус-кво – 3:1.

 

100319 1

  


 

 

«Слобода» (Червона Слобода) – «Granada-Makros» (Черкаси) 2:3 (0:2)

Голи: Погребняк, Сахно – Одерій, Близнюк, Вєков.

Попередження: Шкондін – В’юн. 

 

100319 3

 

«Granada-Makros» внесла свій вклад в закручену інтригу розподілу призових місць у турнірі команд першої ліги обласного чемпіонату з фут залу.

На 5 хвилині капітан команди «Granada-Makros»«Granada-Makros» Сергій Одерій точним ударом відкрив рахунок у матчі. Натомість біля протилежних воріт Олександр Задоя, позбувшись опікунів, влучив у хрестовину «Слободи»

У середині першого тайму Дмитро Близнюк головою класно переправив м’яча у сітку воріт після навісу із глибини поля – 2:0.

Другий тайм пройшов за відчутної ігрової і територіальної переваги команди із Черкаського району: слобожани не реалізували низку гольових моментів.

Все ж, за 6 хвилин до завершення поєдинку Макар відігрує один м’яч – 1:2. А в одній із наступних атак капітан «Слободи» міг зрівнювати рахунок на табло, втім, шкіряна куля поцілила у стійку воріт «Granada-Makros».

 

100319 4

  

Спроба Червоної Слободи розіграти «п’ятого» наразилася на гол Андрій Вєков у порожні ворота. За хвилину до фінального свистка Євген Сахно відновив інтригу у матчі – 2:3, проте одному із претендентів на медалі першолігового турніру банально не вистачило часу. 

 

 

 

«Служба порятунку» (Черкаси)  «Юнайтед» (Черкаси) 5:2 (0:1)

Голи: Караушан, Горох, Шкарбута, Крижанівський (автогол) – Олійник, Матвєєв

Поперердження: немає – Волна.

 

Зі стартового свистка гра пішла на зустрічних курсах: опоненти прагнули у звітному матчі поповнити свій незначний турнірний багаж.

У чоловій, під час навіть жорсткій боротьбі, невелику перевагу на паркеті мали «рятівники» – найреальнішу нагаду відкрити рахунок у поєдинку змарнував Олександр Караушан.

Гра на контратаках принесла «Юнайтед» бажаний результат – за три хвилини до перерви забитим голом відзначився Артем Олійник.

Відразу після перерви, ударом з гострого кута, Єгор Матвєєв подвоїв рахунок у грі. «Служба порятунку» миттєво відповіла двома забитими голами, особливо ефектним був прохід Караушана, обігравши ледь не всю команду Олександр вразив ворота «Юнайтед».

 

100319 5

 

Черговим дуплетом «рятівники» відзначилися у середині другого тайму – до протоколу матчу був внесений результативний постріл Юрія Шкарбути та автогол Ігоря Крижанівського (капітан «Юнайтед» змушений через травму голкіпера зайняти місце у «рамці»). Переможну «крапку» у грі за дві хвилини до фінального свистка поставив Владислав Зенков.

У підсумку маємо вольова перемога «Служби порятунку» 5:2, яка дозволила команді «відштовхнутися» від зони аутсайдерів.

 

100319 6

 

 

 

«Вектра» (Черкаси) – «Юніт» (Шпола) 8:0 (3:0)

Голи: Ворона, Марущак-2, Скворцов, Головко, Орел-3.

 

100319 7

 

Перемога впритул наблизила «Вектру» до чемпіонства у турнірі серед команд першої ліги.

Попри статус «аутсайдера» шполяни жваво розпочали гру та створили кілька небезпечних моментів біля воріт свого опонента, а у одному із епізодів стійка зіграла за черкащан.

Все ж досвід гравців «Вектри» та зовсім куца лава запасних «Юніта» зробили свою справу.

 

100319 8 

 

Ближче до середини першого тайму Максим Ворона ефектним ударом під поперечку відкрив рахунок у грі, а Володимир Марущак «проткнув» голкіпера «Юніта». Перед перервою забитим голом відзначився Павло Скворцов.

Після відпочинку «Вектра» продовжувала нарощувати свою ігрову і територіальну перевагу: результативними пострілами відзначилися Богдан Головко, Володимир Марущак та тричі Артем Орел. А шполянин Руслан Гнедько вдруге поцілив у каркас воріт черкащан.

 

 

 

Перша ліга. «Альянс» Черкаси - «Єрківська ОТГ» - 0:3 (0:1)

Голи: Захаров, Бобінський (2)

Вилучення: Конєц, Максименко - немає

Для того, щоб єрківській команді продовжити боротьбу за перше місце, для вкрай особливо перемогти у цій зустрічі. З іншого боку «Альянс» не та команда, яка роздарює турнірні очки. Але по ходу чемпіонату з їхнього боку були сюрпризи.

Перші 5 хвилин зустрічі пройшли у рівній боротьбі, але гостям з Катеринопільщини вдалося першими відкрити рахунок у зустрічі- 0:1.

  

100319 9

 

Наступний пятихвилинний відрізок зустрічі у свій актив можуть записати черкащани, але мінімальну ігрову перевагу у забитий гол втілити не змогли. Поки на майданчику більше тактичної боротьби і відносно не швидкий темп зустрічі. Тут варто відзначити, що у «Альянса» на лаві запасних три гравці, а у «Єрківської ОТГ» лише один. Таким чином потенціалу для швидкісних у гостей не багато.

 

100319 10

 

Ближче до завершення тайму вже частіше мячем володіє команда Ласкавого, але пропускає гострі контратаки суперника, які не досягають мети.

На 3 хвилині зустрічі у Єрок на перспективну ударну позицію виходив Островський, але удар у нього вийшов сильним і дуже не точним. А на 4 хвилині зустрічі Островський виходив сам на сам воротарем суперника, але №4 Максименко ціною червоної картки зупинив цей прохід. При розіграші штрафного Мельник був близьким до успіху, але не зумів обіграти голкіпера. Та все ж зусиллями Бобінського єрківчанам вдалося реалізувати чисельну перевагу – 0:2. Черкащани організовують масовану відповідь і потрапляють на контратаку, яку на 28 хвилині гри гості вдало реалізують – 0:3. Коли рахунок став таким, гравці «Вектри», які у повному складі спостерігали за матчем, мали не веселий вигляд… і почали засмученими залишати трибуни. Тут варто відзначити, що «Вектрі» у завершальному турі потрібно зустрічатися з єрківською командою. Проте до завершення гри «Альянс» Черкаси - «Єрківська ОТГ» ще 8 хвилин у чемпіонаті і все може перевернутися з ніг на голову. Щоб прискорити цей процес черкащани йдуть атакувати вп’ятьох і пропускають удар гостей, який Конєц зупиняє на лінії воріт рукою і за це отримує червону картку. Пенальті Островський не реалізує.

Завершальні хвилини зустрічі пройшли нервово, але рахунок у зустрічі, так і не змінився.

 

 

 

 

Вища ліга. II етап. 3 тур. 5-8 місця. «Рятівник-2» Черкаси - «Шполабудматеріали» - 5:3 (2:2)

Голи: Дзюба (2), Вермянчук, Могильний (2) – Калашник, Маняк, Ветушко

Попередження: Дзюба - Моторний

 

У цій зустрічі вирішувалася доля 6 місця. До матчу зі шполянами «Рятівник-2» підійшов у своєму бойовому складі з 6 гравцями на лаві запасних. Уже на шостій хвилині зустрічі черкащани вели у рахунку – 2:0. При цьому варто відзначити, що вони ще не набрали свого «крейсерського» ходу. Але на 8 хвилині гри Маняк влучним ударом реалізує пенальті і змушує суперника думати не лише про атаку, а й оборону своїх воріт. Але як зясувалося згодом, шполяни і не збиралися зупинятися на досягнутому і за 4 хвилини до перерви зрівнюють рахунок у зустрічі – 2:2.

 

100319 11

 

Відразу після перерви рятівники спробували повернути перевагу у рахунку і їм досить таки швидко вдається це зробити – 3:2. Проте команді «Шполабудматеріали» це особливо настрій не зіпсувало і вони продовжили ціленаправлено шукати шпаринку у захисті рятівників і на 34 хвилині Калашнику вдається вдруге у зустрічі рахунок зробити нічийним- 3:3.

 

100319 12

 

Гра набуває нервового характеру, де нічийний результат задовольняє «Рятівник-2». Проте черкащани не звертають уваги на нічийний рахунок у зустрічі і за півтори хвилини до завершення зустрічі забивають четвертий мяч, а згодом і впяте шкіряна куля влітає у ворота шполян.

 

 

 

Чемпіонат Черкаської області з футзалу, частина 2 >>>