Чемпіонат Черкащини з футзалу. 11 тур (частина 2)
Неділя, 17 лютого 2019, 16:04

170219 01

До уваги звіти і післяматчеві коментарі поєдинків, які відбулися у другій половині ігрового дня

 

Чемпіонат Черкаської обл. з футзалу. 11 тур, частина 1 >>>

 

Екстра-ліга. 1 тур. 1- 4 місця. «Шарм» (Черкаси) – «Майфон» (Черкаси) – 2:1(1:0)

Голи: Бабенко, Алєксєєв - Сторчоус

Попередження: Гріщенко – Кошелюк, Раковський

Матч претендентів на перше місце почався з шаленого темпу, який ні на хвилину не зменшувався. Команди багато комбінують, грають широко і постійно бють по воротах. На 9 хвилині лише самовіддана гра Манжели на воротах «Шарму» врятувала команду від неприємностей, а вже через 18 секунд Ткаченко виймає шкіряну кулю із сітки своїх воріт – 1:0. «Майфон» ще більше нарощує темп зустрічі, з чим його суперник справляється. На 16 хвилині Бойко міг виходити сам на сам із воротарем гостей, але Кошелюк зупинив його ціною жовтої картки. Згодом Гріщенко бачить перед собою жовте «світло», після чого майфонівці розігрують штрафний, який після удару Бурліна дивом не влітає Манжели.

За півтори хвилини до перерви у «Шарму» 5 фолів, що зобовязує їх грати обережніше.

 

170219 15

 

Після великої перерви футзалісти обох команд з подвійною енергією взялися за справу. Єдине, що при цьому майфонівцям необхідно грати більш потужніше, що вони і роблять. І на 24 хвилині гри рахунок, після удару Сторчоуса, стає рівним 1:1. Складно передати як високо піднявся «градус» зустрічі! Емоції на майданчику «зашкалюють». Але як би там не було нічийний рахунок на табло відповідає реальному стану справ на майданчику. Проте на 34 хвилині зустрічі у «Шарм» масовану атаку влучним ударом завершує Алєксєєв. Очікувано «Майфон» докладає максимум, що зрівняти рахунок, але при цьому ризикує отримати контратаку, на яку дуже розраховує їхній суперник.

 

170219 16 

 

Дуже швидко наближається завершення гри. «Шарм» «сідає» в захист, а «Майфон» починає грати впятьох. Але у підсумку шармівцям вдається утримати переможний рахунок.

 

 

 

 

Екстра-ліга. 1 тур. 1- 4 місця. «Край» (Канівський р-н) – «ЛНЗ- Лебедин» - 1:1(0:0)

Голи: Петришин - Дєдов

Попередження: Остренко, Когус – Дєдов

Вилучення: немає - Вакуленко

Обидві команди цими ж складами виступають у чемпіонатах України. Єдине, що «ЛНЗ-Лебедин» грає у всеукраїнських змаганнях з великого футболу. Тим не менш, у складі є багато гравців з великим досвідом виступів у футзальних змагань.

Перші 10 хвилин гри засвідчили, що на футзальному майданчику зустрічаються приблизно рівні команди. У такій ситуації може багато чого може вирішити індивідуальна майстерність. А поки команди злагоджено грають у захисті, не даючи можливість зробити прицільні удари. Щоправда на 12 хвилині у шполянина Дєдова виходить вдарити по воротах без перешкод, але мяч пролетів значно вище воріт. Згодом Коркішко зі штрафного не влучає у ворота. Загалом у воротарів особливо багато роботи немає.

Як не старалися обидві сторони, але глядачі у першому таймі забитих голів так і не побачили.

 

170219 17

 

Після перерви ситуація на майданчику не змінилася і команди проводили постійний обмін атаками. Але помітно, що гол назрівав і це сталося на 25 хвилині зустрічі, після удару у виконанні Дєдова. Закріпити свій успіх лебединській команді не вдалося. А згодом «ЛНЗ» діє у більш спокійному темпі, чим користується його суперник і на 32 хвилині Петришин робить рахунок рівним – 1:1. Через 1 хвилину червону картку перед собою бачить Вакуленко із «ЛНЗ». У «Краю» зявляється шанс скористатися чисельною перевагою, але їм не вдається нічого з цього «вижати».

 

170219 18

 

Ближче до завершення зустрічі напруга на майданчику зростає до максимуму. Нічийний рахунок нікого не влаштовує. Команди роблять все можливе, щоб змінити рахунок. За 1, 16 хв. до фінальної сирени Марченко у «Краю» не влучає по воротах з вигідної позиці. Згодом у господарів з’являється 5 фол. Атакує «ЛНЗ» і заробляє також 5 фолів. Проте до завершення гри все обійшлося без дабл-пенальті і взагалі без забитих голів.

 

 

 

Вища ліга. 1 тур. 1- 4 місця. «Хімелетктробуд» (Черкаси) - «Карбон» (Черкаси) – 7:2 (2:1)

Голи: Орел, Тищенко (2), Давиденко, Гуляш – Раковський (2)

Попередження: Тищенко - Колос

Поки команди придивлялися і «пристрілювалися» один до одного, хімелектробудівці на 2 хвилині зустрічі відкрили рахунок у матчі. Забивши гол, господарі максимум уваги приділили захисту, розуміючи, що карбонівці захочуть сходу зрівняти рахунок. Застосування господарями такої тактики дала свій результат.

 

170219 19

 

Поступово гра набуває вязкого характеру з обопільними обмінами атаками. Якщо «Хімелетктробуд» намагається по довгу розігрувати м’яч, то їхні опоненти віддають перевагу дальнім ударам. Команди зіграли вже 10 хвилин. У ворота господарів призначається штрафний удар, який виконує Раковський і мяч від ниго голкіпера «Карбона» влітає у ворота – 1:1. Через дві хвилини Колос мав відмінний шанс забити ще один гол у ворота хімелектробудівців, але з вигідної позиції влучив у стійку воріт. Поступово гості перебирають інціативу у грі до своїх рук і частіше гостюють на половині поля суперника. Але події розгортаються таким чином, що смугастий влітає у ворота «Карбона» - 2:1. Майже відразу у пасиві «Хімелетктробуда» стає 5 фолів, але протягом завершальної хвилини зустрічі нічого екстраординарного не сталося.

 

170219 20

 

Відразу із стартовим свистком арбітра карбонівці пішли на штурм воріт опонентів. При цьому пропустили кілька гострих контрвипадів суперника. На майданчику багато силової боротьби. Гості стають помітно нервувати тому, що ніяк не вдається забити у хімелектробудівські ворота. Натомість «Хімелектробуд» діє впевнено і на 27 хвилині Давиденко ударом з гострого кута збільшує перевагу своєї команди до двох мячів. Але майже відразу «Карбон» скорочує відставання у рахунку. Але не пройшло і хвилина, а на табло вже 4:2. Командам грати ще 10 хвилин. «Хімелектробуд» набрав крейсерського ходу і «Карбону» складно щось протиставити. А згодом у ворота гостей влітає 5 мяч. Після цього карбонівці вдаються до гри вп’ятьох. Але такий хід призводить до чергового взяття їхніх воріт. За 4 до завершення гри змінити рахунок 6:2 гостям реально, але по ходу напевне не у зустрічі з «Хімелектробудом». У підсумку хімелектробудівці здобувають яскраву перемогу.

 

 

Вища ліга. 1 тур. 1- 4 місця. «Наша Ряба» (Катеринопіль) - «Колос» (Чорнобай) – 6:0 (1:0)

Голи: Погрібний, Піддячий (2), Білоус В-н. (2), Білоус В-в.

Попередження: Білоус В-в. – немає

Вилучення: немає - Дєєв

Зі стартових хвилин матчу гравці обох команд ввімкнули свої максимальні швидкості і побігли на штурм воріт суперника. Підтримувати високий темп зустрічі були готовими чотири футзалісти на лаві зпасних чорнобаївської команди і двоє запасних у «Нашої Ряби». Швидко пролетіли 10 хвилин зустрічі, де трішки частіше мячем володів «Колос». При цьому контратаки катеринопільців гострі і небезпечні, що на 18 хвилині підтвердив Погрібний - 1:0.

 

170219 21

 

Рахунок на табло змушує команду з Лівобережжя діяти рішуче і на 22 хвилині чорнобаївці ледь не зрівняли рахунок – Катеринопіль врятувала стійка воріт і Єрошов. А от ворота «Колоса» ніщо не заважає влетіти другому а через мить і третьому мячу. Командам залишається ще грати 12 хвилин. У «Колоса» гра геть зовсім «розклеїлася» і поки не помітно, що вони готові на кардинальну зміну рахунку, хоч і атакують майже постійно. 

 

170219 22

 

Катеринопіль перейшов на гру від захисту, що і очікувалося від них і за 3 хвилини до фінальної сирени збільшує свою перевагу до 4 мячів. Далі «Нашій Рябі» було не складно довести гру до переможного завершення, збільшуючи при цьому різницю у рахунку.

 


 

 

Екстра-ліга. 1 тур. 5-7 місця «Цетус» (Черкаси) - «Рувер» (Черкаси) – 5:1 (3:0)

Голи: Сорокін, Сидоренко, Волощук, Пархоменко, автогол суперника - Андрейченко

Незважаючи на те, що ця гра відбувається у рамках боротьби за 5-7 місця, очікується цікаве протистояння, де на кону перемога, яка дає змогу вести боротьбу за пяте місце. З урахуванням важливості цієї історії, команди активно почали гру, із створенням достатньої кількості гольових моментів. Але минає 10 хвилина зустрічі, а на табло поки нулі.

 

170219 23

 

На 11 хвилині поєдинку рахунок у зустрічі, нарешті було відкрито - взяттям воріт суперника відзначився «Цетус». Спроба «Рувера» зрівняти рахунок не увінчалася успіхом. А цетусівці, здається, впіймали кураж і до перерви ще двічі змушували голкіпера Єрошова капітулювати.

 

170219 24

 

Відпочивши у перерві, команди з подвійною енергією взялися за головну справу – забивати у ворота мячі. Але усі намагання зводили нанівець неточність і надійна гра голкіперів. Щоправда Єрошов все частіше гостює біля воріт свого візаві, що свідчить про те, що «Рувер» станом на 30 хвилину вирішив піти у ва-банк. Але вийшло так, що мяч влітає саме у їхні ворота.

За 5 хвилин до завершення гри нарешті шкіряна куля влітає і у ворота «Цетуса» - 5:1. Цей гол додає впевненості руверцям, але більше забитих голів глядачі у цьому матчі не бачили.

 

 

 

Перша ліга. 11тур. «Юнайтед» (Черкаси) - «Вектра» (Черкаси)  - 0:5 (0:2)

Голи: Скворцов, Орел (2), Панасенко (2)

Так склалася турнірна боротьба в 11 турі, що у завершальній грі «Вектра», здобувши перемогу, може вийти на чисте перше місце. Але плани планами, а дійсність така, що фаворитів в одинадцятому турі їхні суперники особливо не жалували. Напевне розуміючи важливість зустрічі, у заявці на гру у «Вектри» було 10 гравців. Досить швидко гості забили гол – 0:1. Здалося, що ще трішки і у ворота юнайтедівців влетить не один гол. Але господарям вдається мобілізуватися  і деякий час організувати супернику якісний опір. 

 

170219 25

 

Але тримався «Юнайтед» до 14 хвилини гри поки Панасенко не подвоїв перевагу своєї команди. На таку зміну рахунку господарі зустрічі відповіли активностями, змушуючи опонентів дещо похвилюватися. Дуже близьким до забитого гола у «Юнайтеда» був Олійник, але не зумів один в один обіграти Дяка.

 

170219 26

 У II частині гри ситуація на майданчику по кількості організованих атак не змінилася – у пропорційному відношенні перевага на боці «Вектри». Проте у такій ситуації «Юнайтед» проявляв старання і був дуже близьким до гола, але на 30 Орел влучним ударом робить великий крок його команди до перемоги – 0:3. Господарі матчу рук не опускають, але протягом однієї хвилини у їхні ворота влітають ще два м’ячі, які остаточно зняли усі питання щодо переможця зустрічі і лідера турнірної таблиці у першій лізі.      

 

20190217 214032