Чемпіонат Черкащини з футзалу. 11 тур (частина 1)
Неділя, 17 лютого 2019, 09:55

17170219 14

До уваги звіти і післяматчеві коментарі поєдинків, які відбулися у першій половині ігрового дня

 ДО  УВАГИ УЧАСНИКІВ ЗМАГАНЬ! У ПЕРШІЙ ЧАСТИНІ ІГРОВОГО ДНЯ БУЛО ЗНАЙДЕНО КОЛЬЦО,

ЯКЕ ЗАРАЗ ЗНАХОДИТЬСЯ В АДМІНІСТРАЦІЇ СК "БУДІВЕЛЬНИК". 

 

Перша ліга. 11 тур. «Гермес» (Черкаси) - «Слобода» - 1:3 (0:1)

Голи: Бобков – Дяченко, Сахно, Семенюк

Попередження: Безлюда, Бондаренко – Валашенко, Давиденко

Черкаська команда на цю зустріч вийшла у ролі лідера турнірної таблиці. З іншого боку «Слобода» знаходиться поряд із призовою трійкою. Таким чином очікується цікаве протистояння.

 

170219 1

 

5 стартових хвилин зустрічі команди «придивлялися» один до одного, а потім червонослобідці відкрили рахунок у зустрічі. Намагання «Гермеса» зрівняти рахунок не мали успіху. До завершення першого тайму особливих моментів біля обох воріт не спостерігалося.

Після перерви гермесівці спробували змінити хід поєдинку, але наткнулися на щільний захист суперника. Стримавши натиск черкащан, «Слобода» перейшла до більш рішучих атакувальних дій і на 25 хвилині зустрічі збільшує свою перевагу до двох голів. Цікаво, що забивши гол, гості продовжували атакувати. На табло 30 хвилина гри, «Гермес» так своєї гри і не знайшов. При цьому у черкаської команди ще достатньо часу, щоб врятувати зустріч. Але час зустрічі швидко летить, а рахунок на табло так і не змінюється. А за 2 з половиною хвилини до завершення гри «Слобода» робить рахунок 3:0. У футзалі дива бувають, але у цьому випадку такого не сталося.

 

170219 2

 


 

 

Перша ліга. 11тур. «Патріот» (Сміла) – «Агро-старт» (Леськи) – 7:4 (4:1)

Голи: Римський, Гайдай, Сорін, Гаркавий, Авраменко, Онученко – Бутіков, Храпко (3)

У перші 6 хвилин зустрічі, до першого гола у матчі, леськівська команда продемонструвала, що налаштована дати бій одному із смілянських претендентів на медалі. Проте господарям вдалося налаштувати командну гру і відкрити рахунок у зустрічі. «Агро-старту» пропущений гол зіпсував настрій і вони повністю перейшли на захисний варіант ведення гри. «Патріот» отримав більше часу для підготовки атак і на 20 хвилині гри забиває свій другий гол у матчі – 2:0. Після цього і до того не високий темп зустрічі, ще більше зменшився і цій відносно спокійній обстановці команді з Лесьок вдалося скоротити відставання у рахунку, але через хвилину «Патріот» забив свій третій гол у зустрічі – 3:1, а під завершення зустрічі робить вагому заявку на перемогу – 4:1.

 

170219 3

 

Перевага у рахунку у три мячіподіяла дещо заспокійливо на смілянську команду і на 27 хвилині зустрічі вони пропускають у свої ворота другий мяч 4:2. Забитий гол додав впевненості леськівській команді і вони деякий час грали першим номером. Але в одній з атак «Агро-старт» «обрізався», чим сміляни результативно скористалися. Але згодом у їхні ворота був призначений пенальті, який Леськи реалізували – 5:3.

 

170219 4

 

За 2 з половиною хвилини до завершення гри «Агро-старт» вносить інтригу у зустріч, скорочуючи відставання у рахунку до одного гола – 5:4. Така зміна ситуації «завела» смілян, які досить швидко «оформили» у ворота опонентів ще два голи.

 

 

 

Перша ліга. 11тур. «Granada-Makros» (Черкаси) - «Служба порятунку» (Черкаси) – 9:5 (7:1)

Голи: Вюн, Романов (2), Асташкін, Самбор (2), Вєков (3) – Караушан, Горох, Зєнков, Котолуп (2)

Попередження: Одерій, Близнюк - Чрененко

Якщо «Granada-Makros» цього року вигравала у чемпіонаті, то їхній суперник ще радості від перемоги не відчував. Але так сталося, що з перших хвилин зустрічі господарі зустрічі запропонували високий темп зустрічі, до якого «Служба порятунку» була не готова. Станом на 7 хвилину зустрічі «Granada-Makros» вела у рахунку – 4:0. У такій ситуації «Службі порятунку» складно буде щось кардинально змінити, але вони проявляють велике бажання це зробити, але по ходу мяч один за одним влітає у їхні ворота. Під завершення вдалося скоротити відставання у рахунку.

 

170219 5

 

Велика перерва позитивно подіяла на гравців «Служби порятунку», які почали діяти інтенсивніше і згодом у ворота господарів влетіло два мячі – 7:3. Ці два голи додали впевненості гостям і вони стали частіше володіти мячем. Зі свого боку «Granada-Makros» на таку ситуацію дивиться спокійно, а коли виникають моменти, то вирішують їх результативно – 8:3.

 

170219 6

 

До завершення зустрічі команди грали у відкритий футзал, без особливих зобовязань у захисті. «Служба порятунку» все намагалася внести інтригу у зустріч, змушуючи капітулювати голкіпера суперників. «Granada-Makros» відповідала супернику тим же. У підсумку вийшов результативний матч.

 

 

 

 

Вища ліга. 1 тур. 5-8 місця. «Яснозір’я» - «Шполабудматеріали» - 3:1 (1:0)

Голи: Погребняк, Болюк, Пустовіт – Маняк

Попередження: немає - Маняк

Вилучення: Лісняк - Мальчик

Амбітна команда з Яснозіря, яка не зуміла за підсумками першого етапу продовжити боротьбу за медалі, налаштована у матчах за 5-8 місця реабілітуватися за невдалу гру. Натомість суперник у них не з простих, то ж на майданчику має бути цікаво. Проте як показали стартові хвилини зустрічі, гравці обох команд особливо не поспішали відкривати рахунок у зустрічі. При такому не швидкому темпі Пустовіту з Яснозіря вдається відкрити рахунок у матчі. 

 

170219 7

 

По ходу команди розбігалися і на майданчику зявилося більше боротьби, до завершення першої частини зустрічі глядачі більше забитих голів не бачили. 

На початку другої частини гри яснозірцям вдається подвоїти свою перевагу у рахунку до 2 мячів. «Шполабудматеріали» організувала у відповідь кілька гострих атак, але пройшли вони без прицільних ударів по воротах. Проте згодом гостям вдається забити мяч у яснозірські ворота. Спробували вони розвинути той успіх, але суперник не дав цього зробити. Пізніше господаря вдається забити третій гол.

 

170219 8

 

Заключні хвилини зустрічі проходили нервово. На 37 хвилині гри команди обмінялися червоними кратками. Але до фінального свистка рахунок більше не змінювався.

 

 

 

Перша ліга. 11 тур. «Єрківська ОТГ» - «Сміла» - 1:1 (0:0)

Голи: Бобінський – Макотринський

Попередження: немає – Хоменко Р.

Дуже важлива гра для обох команд. З огляду боротьби за призові місця, включаючи 1 місце, можна сказати, що ця зустріч «золота».

Першими на 3 хвилині зустрічі рахунок мали відкривати єрківчани, але Захаров не зумів реалізувати вихід сам на сам із Шевченком. Загалом більш активніше грає «Єрківська ОТГ». Поки сміляни (на табло 8 хвилина гри) знаходяться у пошуках своєї гри. При цьому назбирали вони вже назбирали 3 фоли. На майданчику багато боротьби. Поки команди багато уваги віддають грі у захисті. Можна сказати, що грають команди обережно – дуже велика ціна помилки. Але поступово темп зустрічі зріс, але у першому таймі це не позначилося на результаті зустрічі.

 

170219 9

 

На початку другої половини гри смілянські футзалісти спробували створити проблеми воротам Данилевського, але єрківчани уважно грають в обороні. При цьому гості дещо засиділися у захисті. Але згодом ситуація змінюється і вже більше часу в атаках проводить команда Ласкавого. Далі гра проходить в обопільних атаках.

 

170219 10

 

До завершення зустрічі залишається грати ще 5 хвилин. Чи будуть команди ризикувати? Нічия не влаштовує жодну з команд. На 38 хвилині у «Сміли» стає 5 фолів. Дуже відмінний шанс забити гол втрачає Захаров, але Бобінський через 10 секунд виправляє цю помилку – 1:0 ! Тривають «карвалольні» завершальні хвилини гри і за 18 секунд до фінальної сирени смілянам вдається зрівняти рахунок.

 


 

 

Перша ліга. 11тур. «Юніт» (Шпола) - «Альянс» (Черкаси) – 4:2 (1:1)

Голи: Колот, Снісар, Гнедько (2) – Вараніцький, Шепель

Немає: немає - Жало

Шполянська команда у 10 турі хоч і програла «Смілі», проте показала футзал гарної якості. Чи бачили ту гру альянсівці? Напевне, що ні.

Перша половина зустрічі пройшла при невеличкій перевазі черкащан, які на страті гри забили гол – 0:1. «Юніт» пропущений гол особливо не засмутив і вони продовжували періодично турбувати ворота Хоменка. Але так сталося, що господарям матчу наприкінці тайму вдається зрівняти рахунок у грі.

 

170219 11

 

Після перерви свіжіший вигляд мають шполяни, які до 25 хвилини гри вже виграють 3:1. Черкащани на цей «холодний душ» реагують грою в атаці впятьох. «Юніт» вдало захищається і при першій нагоді небезпечно контратакує і має нагоди забити не один гол. Поки «Альянс» не впізнати, а господарі поля впіймали кураж. До фінальної сирени ще грати 10 хвилин.

 

170219 12

 

На 33 хвилині гри «Юніт» скористався тим, що функції голкіпера у суперника виконує польовий гравець – 4:1. Відразу після цього «Альянсу» грою впятьох вдається скоротити відставання у рахунку до 2 голів, але найбільше не вистачило часу.

 

 

 

Вища ліга. 1 тур. 5-7 місця. «Рятівник-2» (Черкаси) - «Громада» (Черкаси) – 6:0 (3:0)

Голи: Панченко (2), Гобань, Дзюба, Могильний (2)

Попередження: Мурашко – Мудріцький, Ковальов

До цієї зустрічі команди підійшли у своїх оптимальних складах з достатньою кількістю гравців на лаві запасних, щоб підтримувати високий темп зустрічі. І дійсно з перших хвилин зустрічі команди діють досить таки жваво із створенням великої кількості гольових моментів. Та поступово рятівники стають частіше володіти мячем і на 11 хвилині гри відкривають рахунок у грі. А вже через 1 хвилину господарі матчу подвоюють свою перевагу.

170219 13

 

Громадівцям такий хід поєдинку настрій особливо не зіпсував і вони кинули усі сили на проведення атак, чим змусили суперника трішки пооборонятися. Але потім рятівники організовують свою відповідь, унаслідок чого у ворота «Громади» влітає третій гол.

 

170219 14

 Після перерви футзалісти помітно додали у швидкості - особливо це стосується «Рятівника-2». Зрозуміло, гра стала ще більш цікавішою. Але варто відзначити, що громадівцям все складніше встигати за своїми опонентами. А на 29 хвилині матчу на табло рахунок стає – 4:0 а через 1 хвилину вже 5:0. Хоч до завершення зустрічі залишається грати ще 10 хвилин, але питання, щодо переможця вже, напевне, вирішене.   

 

 

Чемпіонат Черкаської обл. з футзалу. 11 тур, частина 2 >>>