Чемпіонат Черкащини з футзалу. 9 тур (частина 2)
Неділя, 03 лютого 2019, 15:14

030219

До уваги звіти і післяматчеві коментарі поєдинків, які відбулися у другій половині ігрового дня

 

Чемпіонат Черкаської області з футзалу. 9 тур, частина 1 >>>

 

Екстра-ліга. «Рятівник» (Черкаси) – «Рувер» (Черкаси) -  4:4 (2:2)

Голи: Блонський, Вермянчук, Черненкоавтогол суперника – Косун (2), Крошан, автогол суперника

Попередження: Чмих - немає

Вилучення: немає

Чотириматчеву серію ігор в екстра-лізі розпочинали команди з нижньої частини турнірної таблиця. Обидві команди ведуть боротьбу за право участі у II частині чемпіонату. Гірша турнірна ситуація у «Рувера», якому вкрай потрібна перемога. «Рятівник» влаштовує і нічия. З урахуванням цих нюансів, гру команди почали потужно і на високих швидкостях з великою кількістю гольових моментів. Першими успіху при проведенні атак досягли рятівники. «Руверу» потрібно було біля 6 хвилин, щоб зрівняти рахунок: холоднокровно у відповідальний момент зіграв Косун – 1:1.

 

030219 13

 

Господарі відповіли кількома гострими контратаками, але у підсумку пропустили у свої ворота 1:2. Доволі напружені завершальні хвилини тайму закінчуються взяттям воріт «Рувера» і рахунок на табло стає рівним.

На 23 хвилині гри Косун свій прохід флангом завершує гарматним ударом по воротах суперника, де голкіпер не зумів втримати мяч і рахунок стає 2:3. 

 

030219 14

 

Забитий гол додає впевненості руверцям і вони розуміючи, що рахунок хиткий націлені збільшити перевагу. «Рятівник» хоч і втомлений, проте знаходить у собі сили на 32 хвилині поєдинку зрівняти рахунок, а через 40 секунд і вийти вперед. Гості роблять відчайдушну спробу переламати хід гри на свою користь і їм вдається за 37 секунд до фінальної сирени зрівняти рахунок у зустрічі, але на більше не вистачило часу. Таким чином «Рувер» припиняє участь у чемпіонаті області і зосереджується на боротьбі за путівку до фіналу обласного кубку. 

 

 

 

 

Екстра-ліга. «Шарм» (Черкаси) – «ПП Валюк» (Черкаси) – 2:0 (2:0) 

Голи: Мачульський, Бойко 

Попередження: немає 

Вилучення: немає – Стайков О. 

У верхній частині турнірної таблиці склалася складна ситуація, що змушує обидві команди грати на виграш. Але при цьому шармівців може влаштувати і нічия. 

Гру команди почали надто активно, із створенням великої кількості гольових моментів. Але лише на 13 хвилині гри Мачульському із «Шарму» вдалося відкрити рахунок у зустрічі. На майданчику багато силової боротьби і єдиноборств. Пропустивши гол, валюківці намагаються частіше атакувати, змушуючи Манжелу крутитися, як «білка у колесі». Ближче до завершення тайму команди збавляють. Але і у цій ситуації господарі матчу наважуються на останніх секундах тайму на багатоходову атаку, яку влучним ударом завершує Бойко – 2:0. 

 

030219 15

 

На завершальний тайм гри «ПП Валюк» виходить максимально мобілізованими, але так сталося, що «Шарм» змушує їх більше часу захищатися. На 27 хвилині гості йдуть у ва-банк і вдаються до гри впятьох. Ризиковано, але що робити. Міг Лобов скористатися тим, що у суперника пусті ворота, але шкіряна куля після удару Олександра влучила у поперечку воріт. 

Все менше часу залишається командам грати у цьому поєдинку. Поки тактика «ПП Валюк» незмінна – атакує впятьох. Шармівці вдало захищаються з постіним наміром забити третій гол у пусті ворота здалеку. При цьому варто відзначити успішне застосування господарями зустрічі пресингу, що зводило нанівець володіння суперником мячем.

 

030219 16

 

До завершення гри командам залишається грати ще три хвилини. Часу для зміни рахунку у «ПП Валюк» ще достатньо, але здається що їхній суперник не налаштований випускати з рук перемогу, що у підсумку і сталося.

«Шарм» перемагає і продовжує боротьбу за нагороди чемпіонату, а «ПП Валюк» буде боротися за 5-8 місця.

 

 

 

Екстра-ліга. «Цетус» (Черкаси) – «Майфон» (Черкаси) – 1:2 (0:0) 

Голи: Кіт – Бурлін, Чорний 

Попередження: Остапчук – Сторчоус, Горбинко 

Вилучення: немає 

Чергова гра туру, де на кону місце у першій четвірці за підсумками першого етапу чемпіонату. Якщо майфонівці до зустрічі підійшли в оптимальному складі, то «Цетусу» не вдалося розраховувати на деякий гравців. 

Перші 10 хвилин зустрічі пролетіли у рівній боротьбі, де активністю виділялися обидві сторони. Хоча по кількості ударів по воротах можна віддати перевагу гравцям «Майфона». Поступово цетусівці проводять атаки разом із своїм воротарем, що дає змогу супернику скористатися цим. Одним словом триває цікава гра, де команди проводять багатоходові комбінації. Ближче до завершення тайму «Цетус» влаштував осаду воріт Ткаченка, але зиску від не мав. 

 

030219 17

 

Старт другої частини зустрічі вже пройшов під тиском майфонівців. Тут варто відзначити, що на табло нулі і такий рахунок влаштовує гостей. Але на утримання рахунку вони не грають і намагаються вирішити усі питання атаками. На 25 хвилині зустрічі у ворота «Цетуса» призначається пенальті, який реалізує Чорний – 0:1. Через дві хвилини Присяжнюк мав відміний шанс зрівняти рахунок, але після його удару головою м’яч пролетів у лічених сантиметрах від поперечки воріт.

 

030219 18

 

Як і прогнозувалося «Цетус» поступово перейшов до проведення атак із залученням голкіпера Сорокіна. І, що цікаво, саме Сорокін спочатку міг забити гол, а через хвилину воротар цетусівці змусив помилитися свого візаві, за що було призначене пенальті, яке реалізував Кіт- 1:1. До завершення зустрічі 4 хвилини. Якщо «Майфон» влаштовує нічия, то «Цетуса» - ні і вони продовжують йти в атаку при підтримці свого воротаря. Майфонівці також атакуюють на 38 хвилині Бурлін завершує влучним ударом – 1:2. Через хвилину Бурлін «заробляє» для своєї команди 6 фол, але Кіт з 10-метрової позначки не зумів обіграти Ткаченка. Нервові завершальні секунди зустрічі пройшли без забитих голів.

Таким чином на другому етапі чемпіонату команди вирішуватимуть різні турнірні завдання.

 

 

 

 

Екстра-ліга. «Край» (Канівський р-н) – «Енергія» (Черкаси) - 3:0 (2:0) 

Голи: Коркішко, Марченко, Аргєєв 

Попередження: немає 

Вилучення: немає

 

030219 19

 

З урахуванням результатів попередніх матчів туру, ця зустріч не мала ніякого турнірного значення. Але гравці вийшли на майданчик з великим бажанням пограти. Тим паче, що у залі багато вболівальників, які бажають бачити видовище. Незважаючи на те, що команди знаходяться у різних «вагових» категоріях, на майданчику з перших хвилин багато боротьби. Мяч частіше знаходиться у «Краю» і, відповідно, у канівчан більше створених гольових моментів. А згодом у ворота черкащан влетіло два голи. Потрібно відзначити, що у «Енергії» немає Зорі, який тиждень тому отримав травму. Таким чином атака черкащан дещо ослаблена.

 

030219 20

Ближче до завершення тайму команди обмінялися гострими моментами, де ближчим до успіху був Безгуба з «Енергії».

Після перерви канівчани продовжили проводити масовані атаки, а енергетики самовіддано захищатися, та чекати свого шансу для проведення продуктивних контратак. Досить швидко пролетіли 15 хвилин другого тайму, а рахунок на табло так і не міняється. Аж на 38 хвилині «Край» зумів скористатися «обрізкою» в атаці енергетиків і поставив крапку у зустрічі – 3:0.

 

 


 

Вища ліга. «Карбон» (Черкаси) – «Яснозір’я» - 3:5 (3:4) 

Голи: Алієв (2), Колос – Пустовіт (3), Болюк, Пуш 

Попередження: немає 

Вилучення: немає 

Яснозірські футзалісти не змогли цього сезону повторити успіх попереднього року, коли вони взяли участь у боротьбі за медалі і виграли «золото». Тепер «Яснозіря» має боротися за 5-8 місця. Але за відносно невдалу першу частину чемпіонату випав шанс реабілітуватися. Але не забуваймо, що амбітний «Карбон» з Алієвим у складі, завжди заряджений на перемогу. 

 

030219 21

 

Першими у поєдинку відкрили рахунок гості – влучним ударом відзначився Пустовіт. Через кілька хвилин герой першого гольового епізоду знову змусив капітулювати Стрижака. «Карбон» зумів зібратися і скоротити відставання у рахунку до одного гола. Але яснозірців не зупинити і вже на 15 хвилині гри вони виграють з різницею у три голи – 1:4. Хет-трик в активі Пустовіта. Такий стан справ не влаштовує карбонівців і наприкінці тайму вони забивають свій другий гол у зустрічі, а за кілька секунд до перерви на табло вже 3:4.

 

030219 22

 

Наступні 20 хвилин команди почали з максимальних для них швидкостей. Більше часу поки мячем володіють яснозірці, довести справу до гола ніяк не вдається. А по «Карбону», то складується таке враження, що він у змозі змінити цифри на табло, але поки не поспішає це зробити.

Час гри невпинно летить, а рахунок на табло так і не міняється. «Карбон» досить часто знаходиться на половині поля суперника, але забити мяч у ворота опонентів так і не вдається. У «Яснозіря» вже 5 фолів, що дає шанс їхньому супернику змінити хід поєдинку на свою користь. Але у підсумку «Карбону» не вдається зрівняти рахунок, натомість вони пропускають ще один мяч у свої ворота.

 

 

 

Перша ліга. «Гермес» (Черкаси) – «Вектра» (Черкаси) – 1:3 (0:1) 

Голи: Волощук – Марущак, Гаркавий (2) 

Попередження: Котенко, Волощук – Гріненко, Панасенко 

Вилучення: Когус - немає 

За втраченими турнірними очками «Вектра» знаходиться на другому місці від свого суперника. Таким чином маємо зустріч лідерів турнірної таблиці, де перемога на вагу «золота». 

 

030219 23

 

Згідно статусу зустрічі, команди на початку відзначилися активними діями. У перші 5 хвилин поки комусь перевагу віддати складно. Поступово частіше м’ячем володіє «Гермес», змушуючи суперника більше часу оборонятися. Але на 15 хвилині у «Вектри» проходить якісна атака, яку несподіваним і влучним ударом завершує Гаркавий – 0:1. А незабаром у «Вектри» «намалювалося» 5 фолів, проте до перерви команда грала обережно.

 

 030219 24

 

Через три хвилини від старту другої частини гри «Гермесу» вдається зрівняти рахунок – 1:1. Далі гра відповідає рахунку на табло. Чи готові команди на ризик, покажуть найближчі 12 хвилин, які команди мають зіграти до завершення гри. Поступово гра набуває нервового характеру - нічия нікого особливо не влаштовує. Частіше проходять удари у гермесівців і лише відмінна реакція воротаря «Вектри» Дяка рятує його команду від неприємностей. При цьому гарні моменти забити гол є і у гостей, але польоти шкіряної кулі проходять повз ворота. Проте на 37 хвилині зустрічі «Вектрі» вдається досягти мети і повести у рахунку – 1:2. Слідом за цим у «Гермеса» 5 фолів. Але третій м’яч у ворота господарів влітає зі гри – 1:3.

 

 

 

 

Перша ліга. «Юнайтед» (Черкаси) – «Сміла» - 2:8 (1:4)

 

Голи: Волинський, Крижанівський – Балозян (2), Демиденко, Вечірній, Макотринський (3), автогол суперника

 

Попередження: Мельниченко – немає

 

Вилучення: немає

 

Зустріч сусідів по турнірній таблиці це завжди цікаво. Тим паче, що у разі перемоги може відбутися суттєве переміщення по турнірній таблиці. Отже звітну гру суперники почали досить таки активно, незважаючи на те, що це була завершальна гра туру. Трішки більше бажання забити мячу ворота опонентів проявили сміляни, за що отримали нагороду у вигляді гола від Балозяна – 0:1. Реакція черкащан була очікуваною, але зрівняти рахунок ніяк не вдається. А от гостям вдається організувати осаду воріт юнайтедівців і на 15    хвилині спочатку другий мяч у ворота черкащан, а через хвилину і третій – 0:3. Майже відразу господарям вдається скоротити відставання у рахунку до двох мячів. Але не довго тримався такий рахунок – «Сміла» знову відзначається забитим голом – 1:4.

 

 

030219 25

 

Після перерви ситуація на майданчику суттєво не змінилася – сміляни продовжували володіти інціативою у грі, яку сестиматично втілювала у забиті мячі.

У підсумку очікуваної боротьби не вийшло, але «Юнайтед» своїм старанням на таку розгромну поразку не розраховував.