Чемпіонат Черкащини з футзалу. 9 тур (частина 1)
Неділя, 03 лютого 2019, 09:19

030219 1

До уваги звіти і післяматчеві коментарі поєдинків, які відбулися у першій половині ігрового дня

 

9 тур 03.02. 2019

Перша ліга «Старий город» (Черкаси) – «Служба порятунку» (Черкаси) – 4:2 (1:1)

Голи: Юрпольський (2), Шапочка, Головатенко – Караушан, Шкарбута

Попередження: немає- Котолуп

Вилучення:немає

Суперники цього року ще не вигравали у чемпіонаті, тож з перших хвилин проявили бажання забити «швидкий гол». Але миттєво це зробити не вдалося. Лише на 4 хвилині гри гості змогли свою ігрову перевагу втілити у забитий мяч. Але дуже швидко «Старий город» зрівняв рахунок і при цьому став частіше володіти мячем, раз по раз створюючи біля воріт Котолупа гольові моменти. При цьому «Служба порятунку» збавила у швидкості і, відповідно, їхні атаки втратили гостроту.

 

030219 2

 

Після перерви особливої активності з боку обох команд не спостерігалося. Можливо десь більше мячем володіли гості, але так сталося, що на 30 хвилині, після грубої помилки воротаря, шкіряна куля влетіла у ворота «Служби порятунку» - 2:1. Рятувальникам потрібно було кілька хвилин, щоб зрівняти рахунок. Але при цьому гості дещо заспокоїлися, чим скористалися старогородці і вдруге у зустрічі повели у рахунку. До завершення зустрічі залишалося ще достатньо часу, щоб рятівники змінили ситуацію. Але гра в атаці з воротарем не дала успіху, а навпаки пропустили ще один мяч у свої ворота.

 


 

 

 

Вища ліга . «Громада» (Черкаси) – «Шполабудматеріали» (Шпола) – 7:2 (3:1)

Голи: Губа (2), Кучер, Агарін Н. (3), Коркішко – Мотрич, Моторний

Попередження: Губа - Боярчук

Вилучення: немає

Ще минулого сезону і черкаська і шполянська команди були фаворитами своїх ліг. А цього року так сталося, що маючи у своїх складах кваліфікованих виконавців, команди «гріють» низ турнірної таблиці.

 

030219 3

 

З урахуванням того, що на кону зустрічі був квиток до наступного раунду змагань, більш активніше гру почали черкащани і вже станом на 8 хвилину зустрічі вели у рахунку 2:0. Після того, як у ворота шполян влетів другий мяч, гості завелися і згодом скоротили відставання у рахунку до одного гола. Але «Громаді» достатньо було дві хвилини, щоб відновити перевагу у рахунку до двох голів.

 

030219 4

 

Після перерви громадівці продовжували частіше володіти мячем, а на 24 черкащани роблять вагому заявку на перемогу у зустрічі: спочатку Агарін Н. більярдним ударом забив четвертий гол у ворота опонентів, а через мить автор четвертого гола асистував Коркішко, який робить рахунок 5:1. Після цього темп зустрічі впав. Але при цьому влучність у гравців нікуди не ділася, що ще не раз позначалося на зміні результату.

 

 

 

Перша ліга. «Granada-Makros» (Черкаси) – «Альянс» (Черкаси) – 4:1 (2:0)

Голи: Романов, Асташкін, Вєков, Самбор – автогол суперника

Попередження: немає

Вилучення: немає 

Після перших 5 турів «Альянс» зробив вагому заявку на боротьбу за призові місця. Але потім два матчі було програно і турнірне становище було погіршене. Гра із командою «Granada-Makros» мав стати для альянсівців моментом істини. При цьому варто відзначити, господарі цієї гри, хоч і знаходиться у центрі турнірної таблиці, проте є міцним «горішком» для будь якого суперника.

 

030219 5

 

Те, що гра для команд має бути не простою продемонстрували перші 10 хвилин зустрічі, де удачливішими при завершенні атак були «гранадівці» - 1:0.Спроби гостей відігратися не мали успіху, а от їхньому супернику вдається скористатися помилкою опонентів при захисті своїх воріт. У «Альянса» відчувається відсутність Аргєєва.

 

030219 6

 

Другу 20-хвилинку «Альянс» почав значно активніше ніж суперник, але своє бажання – забити гол, матеріалізувати ніяк не вдається. Натомість «Granada-Makros» забиває у ворота опонентів третій м’яч. До завершення гри ще 10 хвилин. Гравці по обидва боки мають втомлений вигляд. Але при цьому гольові моменти виникають як біля одних так і інших воріт. Але якщо «Альянс» свої моменти не реалізує, то господарі зустрічі роблять рахунок 4:0. Часу у гостей для зміни рахунку достатньо, але чи вистачить сил? Поки вони намагаються змінити рахунок із пятим. І згодом у ворота «Granada-Makros» влітає м’яч. Далі глядачі більше голів у цій зустрічі не бачили.

 

 

 

Вища ліга. «Хімелектробуд» (Черкаси) – МСК «Дніпро» (Черкаси) – 4:1 (1:0) 

Голи: Аверянов (2), Гацанюк, Давиденко - Кулик 

Попередження: немає 

Вилучення: немає 

Перші 3-4 хвилини зустрічі пройшли під диктовку дніпрян, які були і активніші і інціативніші. Гравці «Хімелектробуд» спокійно віднеслися до активностей суперника, а згодом і самі почали створювати біля воріт опонентів гольові моменти, один з яких на 5 хвилині гри реалізували. 

 

030219 7

 

Далі на майданчику тривала рівна боротьба. Згодом у «Дніпра» з’являється відмінний шанс зрівняти рахунок, але м’яч після удару Масохи влучив у стійку воріт Панченка. Поки особливих швидкостей на майданчику не спостерігається. «Хімелектробуд» свої турнірні завдання на першому етапі чемпіонату вже вирішив, тож поспішати їм нікуди. Натомість у «Дніпра» щойно закінчився перший навчально-тренувальний збір, який проходив у рамках підготовки до сезону великого футболу. Багато уваги уділялося фізичним навантаженням, відповідно сил було віддано багато.

 

030219 8

 

Відразу після перерві дніпряни спробували зрівняти рахунок і були досить близькими, зокрема після проходу Дашка, але шкіряна куля так і не влетіла у ворота. У хімелектробудівців також виникають можливості подвоїти перевагу, але їх підводить неточність у завершальній стадії атак. Та все ж на 27 хвилині гри дніпрянам вдається зрівняти рахунок – 1:1. Забитий гол додав впевненості гостям. А з іншого боку «завів» і господарів зустрічі, яким вдається також відзначитися результативним ударом – 2:1. Через кілька хвилин (32хв. гри) у дніпрян стає 5 фолів, а згодом і 6 фол. Понаднормовий фол господарі не реалізували , але на добиванні добилися свого – 3:1.

Дуже швидко спливає час зустрічі. По ходу Авер’янову вдається забити ще один м’яч у дніпровські ворота, який став завершальним у цій зустрічі.

 

 

 

 

Перша ліга. «Єрківська ОТГ» – «Патріот» (Сміла) – 3:2 (2:1) 

Голи: Король, Бобінський – Гаркавий, Онученко 

Попередження: немає - Сорін 

Вилучення: немає 

З огляду на турнірне становище суперників, очікується цікаве протистояння, де залікові бали дуже потрібні обом командам, для того, щоб мати шанс продовжувати боротьбу за медалі. Особливо турнірні очки потрібні єрківській команді.

 

030219 9

 

Вже на 20 секунді зустрічі господарі гри влучним ударом наочно продемонстрували супернику серйозність своїх намірів – 1:0. Для смілян цей гол став тривожним сигналом, але помітно, що особливо не засмутив їх. «Патріот» намагається зрівняти рахунок на табло, суперник змушує їх більше думати про захист своїх воріт. А на 9 хвилині гри Бобінський влучним ударом змушує смілянських футзалістів міцно задуматися як грати далі. Те що, у гостей щось не ладиться сьогодні із грою засвідчили 5 загальнокомандних фолів за 6 з половиною хвилин до завершення тайму.

Черговий тайм-аут у грі позитивно подіяв на «Патріота» і на 17 хвилині Онученко скорочує відставання у рахунку- 2:1.

 

030219 10

 

Відпочинок під час великої перерви позитивно подіяв на команд і вони почали діяти більш жвавіше. Звісно, що побільшало помилок, а за ними почастішало виникнення гольових моментів. Але справа станом на 10 хвилину з реалізацією небезпечних моментів поки не втішна. Поступово зустріч почала набирати нервового характеру. Більш продуктивніше в атаці грає єрківська команда. На 32 хвилині зустрічі в обох команд по 5 фолів. Має бути цікава кінцівка зустрічі. Сміляни пробивають 10-метровий штрафний, який Данилевський парирує. Через 1 хвилину призначається вже такий удар у ворота смілян, який реалізує суперник – 3:1. Але досить швидко «Патріот» відігрує один гол і майже відразу втрачає шанс, після удару з 10 метрів, зрівняти рахунок. Через кілька десятків секунд Король на половині поля суперника порушує правила, але черговий 10-метровий удар Сміла не реалізує. Далі атака господарів – черговий нереалізований десятиметровий удар і фінальна сирена.

 

 

 

Вища ліга. «Рятівник-2» (Черкаси) – «Наша Ряба» (Катеринопіль) – 2:3 (1:1)

Голи: Блонський (2) – Білоус В-н., Погрібний

Попередження: Вермянчук, Горбань - немає

Вилучення: немає

У завершальній грі першого етапу перед командами особливих турнірних завдань не стояло. Єдине, що справою престижу було виграти у цій зустрічі.

 

030219 11

 

Гру команди почали активно і досить швидко обмінялися забитими голами. Але поступово зустріч набрала «вязкого» характеру, де молодості і азарту рятівників команда з Катеринополя протиставила непрохідні захисні редути і виважені комбінаційні атаки. 

Після перерви рятівники додали в активності, створюючи, але не реалізуючи гольові моменти. «Наша Ряба» продовжує грати раціонально.

 

030219 12

 

Досить швидко пролетіла третя десятихвилинка гри, яка була насиченою цікавими ігровими моментами, але без забитих голів. Та все ж катеринопільській команді зусиллями Веніаміна Білоуса вдається вийти вперед – 1:2. Для того, щоб зрівняти рахунок у грі черкащанам потрібен був деякий час. Чим ближче до завершення до гри, тим більше дальніх ударів по воротах. Але шкіряна куля влітає у ворота, після вдало розіграної атаки і результативним ударом гравцем через себе – герої цього епізоду «Наша Ряба» і Погрібний – 2:3. А далі була фінальна сирена.

 

 

 

Чемпіонат Черкаської області з футзалу. 9 тур, частина 2 >>>