Чемпіонат Черкащини з футзалу. 1 тур - частина 2
Неділя, 11 листопада 2018, 15:45

111118 ryt1

До уваги звіти і післяматчеві коментарі поєдинків, які відбулися у другій половині ігрового дня

 

«Шполабудматеріали» - «Рятівник-2» (Черкаси) – 2:2 (1:0)

Голи: Жерепа, Моторний – Мурашко (2)

Попередження: немає - Хорошковський

Вилучення: немає

Без роздумувань і зволікань черкаська команда зі стартових хвилин гри запропонувала супернику високий темп зустрічі. Шполяни прийняли виклик і понеслося. Суперниками було зроблено ставку на організацію швидких контратак. Зрозуміло, що на високих швидкостях особливо не поконбінуєш, а, відповідно, гольові моменти не так часто виникали. На 12 хвилині гри «Шполабудматеріали» відкриває рахунок у грі. «рятівнику-2» не вдається організувати гідну відповідь. А на 15 хвилині гри у гостей вже 5 командних фолів. Проте до завершення тайму рятівники більше не помиляються і суперник не може скористатися перебором фолів. 

 

111118 ryt2

 

Відпочивши, команди почали наступні двадцять хвилини гру у тому ж ключі, що і попередній тайм – на високих швидкостях, з мінімальною кількістю часу для прийняття рішення. На 26 хвилині шполяни подвоюють перевагу на суперником, таким чином підтверджуючи, що поки досвід переважає молодість. Але по ходу шполяни підібралися до критичної позначки по кількості набраних фолів – 4 штук за 8 хвилин до закінчення гри. Майже через чотири хвилини у господарів гри зявляється 5 фол, а у «Рятівника-2» шанс врятувати матч. Тим паче, що гравці «Шполабудматеріали» мають помітний втомлений вигляд. За 1 хв. 32 секунди до фінальної сирени шполяни вшосте фолять, за що отримують покарання у вигляді пропущеного мяча - 2:1. А через 44 секунди арбітр зустрічі побачив у гравця «Шполабудматеріали» дії, які на його думку, є порушенням правил. Десятиметровий штрафний удар знову вдало виконує Мурашко – 2:2. Далі була фінальна сирена.   

 

111118 r3

 

Олександр Таранович («Рятівник-2» Черкаси)

Максим Маняк, тренер команди «Шполабудматеріали»

  

Екстра-ліга. «Майфон» (Черкаси) – «Рятівник» (Черкаси) – 1:1 (1:1)

Голи: Бобінський - Блонський

Попередження: Раковський – Вермянчук, Савченко

Вилучення: немає

Зустріч новачків цьогорішнього чемпіонату відкривала змагання серед команд екстра-ліги. У складах обох команд достатньо гравців, які можуть індивідуально, тож матч очкувався бути цікавим.

Цей матч команди почали дещо обережно. Перші 5 хвилин команди придивлялися і «пристрілювалися» один до одного. А потім був фірмовий фланговий прохід від Блонського і рахунок у грі відкрито – 0:1.

Якщо майфонівці намагаються довше готувати свої атаки, то їхній суперник діє пошвидше. Але так сталося, що забивають ті, хто підходить до атакувальних дій ретельніше. Спочатку Проценку із «Майофна» трішки не вистачило, щоб зрівняти рахунок, але на 17 хвилині гри Бобінський все таки результативно завершує атаку своє команди – 1:1. Ближче до перерви темп гри впав.

 

111118 may1

 

Першими після відпочинку могли забивати гості, але удар головою Погодіна був ефектним, проте не точним. На відміну від першого тайму гравці обох команд рухаються не так швидко, що позначається на кількості створених гольових моментів. Якось непомітно гра увійшла у спокійне русло. Сказати, що нічия мала б задовольняти обидві команди, то ні. А можливо високий темп першого тайму дав про себе знати. Час гри невпинно добігає до закінчення. Команди грають обережно, але колючіше діє «Рятівник», проте воротар «Майфона» грає без помилок. Матч так і закінчується внічию.

 

 

 Владислав Панченко («Рятівник» Черкаси)

Сергій Майчук, президент ФК «Майфон» Черкаси

Кароліна, юна вболівальниця

 

Екстра-ліга. «Рувер» (Черкаси) – «Край» (Канівський р-н) – 0:6 (0:2)

Голи: Дєєв, Марченко, Петришин (2), Іщенко (2)

Попередження: Вівденко, Бондар, Гарнага - Когус

Вилучення: немає

 

«Край» почав матч без розвідки і вже на 2 хвилині матчу повів у рахунку: влучним попаданням відзначився Дєєв. Такий старт гри «Рувер» не вибив з колії, а навпаки мобілізував. Проте відсоток володіння мячем все ж більший у канівчан, які більше часу проводять на половині поля суперника.

Після забитого гола «Край» віддав перевагу більш комбінаційному футзалу, з ретельною підготовкою атак і частими змінами четвірок. Черкащани ж роблять ставку на контратаки, хоча іншого виходу у них і не було. А на 16 хвилині у ворота «Рувера» влітає ще один мяч – 0:2. Господарі матчу хоч і грають самовіданно, намагаючись зацепитися за кожен мяч, проте на рахунок це поки не впливає. На останній секунді Остренко у «Края» не реалізовує десятиметровий штрафний удар.

 

 111118 r1

 

У перерві Косун, що емоційно розказував своїм гравця і другий тайм «Рувер» почав жвавіше. Проте тільки смугастий потрапляв до гравців «Края» біля воріт Соколовського ставало «гаряче». А на 25 хвилині гри Марченко збільшує перевагу гостей до трьох мячів – 0:3. Черкаська команда робить намагання все таки змінити хід гри, але при цьому «оголяє» тили, даючи супернику створювати результативні контратаки – 0:4 (гол забив Петришин) і підготовлені атаки – 0:5 (гол в активі голкіпера Іщенка). До закінчення матчу командам залишається зіграти 9 хвилин. «Рувер» йде у ва-банк, задіюючи у своїх атаках воротаря Соколовського. Якщо підключення до атак голкіпера черкащан не має ефкту, то у Іщенка справи із влучанням у ворота суперника кращі – 0:6.

У підсумку «Край» здобуває впевнену перемогу. 

 

111118 r2

 

  Віталій Крсун, тренер «Рувер» (Черкаси)

 

Павло Остренко, головний тренер «Край» (Канівський р-н) 

 

Екстра-ліга. «ЛНЗ» (Лебедин) – «Шарм» (Черкаси) – 3:3 (3:0)

Голи: Колос (2), Александров – Лобов, Куць, Яцишин

Попередження: Калініч, Вакуленко - Лобов

Вилучення: немає

 

Якщо брати за основу заявки обох команд, то ця зустріч входить до числа центральних.

5 стартових хвилини гри пронеслися миттєво, протягом яких команди проводили обмін швидкими атаками. А на 15 хвилині «ЛНЗ» після удару у виконанні Александрова виходить вперед – 1:0. «Шарм» очікувано біжить вперед, де у них ніби все виходить робити правильно, але справа до прицільного удару ніяк не доходить. А от у Колосу вдається командні дії довести до логічного завершення – 2:0.

Лебединська команда застосовує пресинг, зустрічаючи суперника вже на його половині поля. Зі свого боку черкащани також намагаються грати щільно у кожному ігровому епізоді. На 15 хвилині у «Шарму» Яцишин двічі бє по воротах, але Дейнеко тримає ситуацію під контролем. Поступово пристрасті на майданчику стихли і гравці обох команд готують атаки вже виваженіше. На 17 хвилині Колос позбувшись опіки з боку захисників, далі зумів обіграти і Манжелу – 3:0.

 

111118 lnz1

 

Реалізація гольовий моментів стала вирішальною у першому таймі. Для того, щоб змінити ситуацію у «Шарму» ще достатньо часу, але чи погодиться на це лебединська команда?

Те, що індивідуальна майстерність у футзалі може бути ефективною на 23 хвилині продемонстрував Яцишин, який самостійно створив і результативно завершив момент – 3:1. Через хвилину Лобов забиває у лебединські ворота другий м’яч – 3:2. Складно сказати, що сталося із господарями гри, але на 26 хвилині зустрічі рахунок вже був рівним – 3:3. Дуже швидко Колос міг повернути «ЛНЗ» перевагу у рахунку, але його гарматний удар зі штрафного парирував Манжела. 

Починаються завершальні 10 хвилин зустрічі. Як рахунок на табло, так і гра рівна. На 33 хвилині Лобов поблизу своєї штрафної збиває Колоса, який сам виконує удар, але шкіряна куля летить повз ворота, по ходу торкаючись перекладини.

До закінчення зустрічі залишається 3 хвилини. Команди не збираються грати на нічию, постійно атакуючи ворота один одного, але при цьому віддають перевагу дальнім ударам. А на 39 хвилині у Ткаченка був гарматний удар по воротах Манжели з метрів семи, але мячвлучив у стійку воріт. Далі були нервові завершальні хвилини гри, які закінчилися під акомпанемент атак «ЛНЗ».

 

111118 lnz2

 

 

Сергій Мачульський, капітан команди «Шарм» (Черкаси)

Андрій Калініч, капітан команди ЛНЗ Шполянський р-н

 

Екстра-ліга. «ПП Валюк» (Черкаси) – «Цетус» (Черкаси) – 1:1 (0:0)

Голи: Ординський – Атаманенко, Макеєв

Попередження: Степанов, Ординський – Присяжнюк П.

Вилучення: Дмитренко («ПП Валюк») – вилучення за дві жовті картки

Традиційно команда Валюка матч розпочала потужно. Проте з огляду на кількість гравців на лаві запасних «Цетуса», а там було вісім польових гравців і один воротар, то вони підготовлені до будь-якого запропонованого суперником темпу. Загалом гостям гри вдалося стримати стартовий тиск опонентів і перевести гру у більш спокійне русло. Зазвичай наступним кроком є миттєвий «спалах» (активізація). Але чи дасть це зробити «ПП Валюк»? Поки господарі матчу шукають як з різних напрямків пройти захист цетусівців. Але поступово валюківці все більше починають думати і про захист своїх воріт.

 

111118 val1

 

Швидко пролетіли хвилини першого тайму, за підсумками якого дуже складно визначити на чию користь може закінчитися гра. Поки мова йде про рівне протистояння.

Після перерви на майданчику особливо нічого не змінилося – тривав не високий темп зустрічі із багатоходовими комбінаціями з боку обох команд.

Чим більше часу проходило, тим більшою була ціна помилки. До того ж у «Цетуса» на 29 хвилині гри «намалювалося» 5 фолів. Відповідно гравці «ПП Валюк» почали грати настирливіше, змушуючи суперника помилитися. Але коли у «Цетуса» у грі Макеєв, Глуцький, Атаманенко і Заєць  господарі матчу більше думають про захист. А на 34 хвилині лише стійка воріт після удару Атаманенка вберегла «ПП Валюк» від неприємностей. А через мить вже Сорокін після удару Ординського виймав мяч із сітки свої воріт – 1:0.

На 36 хвилині у ворота «Цетуса» був призначений штрафний одинадцятиметровий удар, але цей удар Степанова парирував Сорокін.

На 38 хвилині у ворота Сорокіна призначається черговий десятиметровий штрафний удар і знову воротар «Цетуса» на висоті. Цього разу виграно дуель у Дмитренка, який по ходу заробив другу жовту картку і залишив поле. Чисельну перевагу вищезгадана четвірка «Цетуса» розіграла як по нотах – 1:1. Після цього на чергову зміну результату часу вже майже не було.

 

111118 val2

 

Богдан Щерба («Цетус» Черкаси)

Юрій Дмитренко, тренер «ПП Валюк» Черкаси)

 

Вища ліга. МСК Дніпро (Черкаси) - Карбон (Черкаси) –2:4 (0:1)

Голи: Пантелей, Норенко – Раковський, Колос (2), Казарян

Попередження: немає – Сватуха, Карамишев

Вилучення: немає

МСК «Дніпро» (Черкаси), за яку грають переважно гравці не старше 19 років, випало провести дебютну гру у чемпіонаті області з футзалу проти міцного горішка – команди «Карбон». Дніпрянам потрібно було орієнтовно 10 хвилин, щоб звикнути до паркету і стримати потужний натиск суперника, у складі якого у заявці на гру не так багато гравців як у них. Здавалося, що господарі матчу зуміли вирівняти гру, як на 14 хвилині гри невтомний нападник «Карбона» Колос виводить свою команду вперед – 0:1. Миттєву відповідь команді Євгена Тарасенка організувати не вдалося, але помітно, що пропущений гол «завів» дніпрян, проте до завершення першого тайму рахунок так і не змінився.

 

111118 carb1

 Після перерви почалася давати взнаки втомленість деяких гравців команди Казаряна. У свою чергу дніпряни, як то кажуть, відчули парткет, але на старті 2 тайму кілька разів ледь не обрізалися атакуючи. А на 27 хвилині у дніпрян пройшла атака, де б Синіцін як би зіграв креативніше, то міг забивати гол. Натомість «Карбон» свої моменти реалізує – 0:2 і на тридцятій хвилині вже 0:3. Як не крути, але все таки вдається взнаки наявність більшого досвіду у гравців «Карбона» участі у футзальних турнірах. До закінчення гри залишається 4 хвилин. Команди обмінюються забитими голами – 1:4. Тут важливо, що дніпряни змогли забити у першій грі, що має додати їм впевненості. І ніби у підтвердження подуманого і написаного «Дніпро» забиває другий мяч у ворота Стрижака – 2:4. За і був заключний гол у зустрічі.

 

111118 carb2

 

Богдан Жало, тренер МСК «Дніпро (Черкаси)

Нарек Казарян,  президент «Карбон» (Черкаси)

 

Перша ліга. « Гермес» (Черкаси) – «Granada-Makros» (Черкаси) – 3:3 (2:2)

Голи: Котенко, Когус, Пасіченко – Одерій, Чернуха, Самбор

Попередження: Пасіченко - Асташкін

Вилучення:

Незважаючи на те, що це була завершальна гра туру і на вулиці пізній вечір, команди доволі таки жваво почали гру, проте протягом перших проте протягом перших пяти хвилин глядачі забитих голів не побачили. Потім протягом двох хвилин в обох воротах побувало по одному мячу – 1:1. Далі команди продовжують обмінюватися гострими атаками, але поки без завершального прицільного удару. Ближче до завершення тайму мячем частіше володіє «Гермес», але пропускає мяч на 16 хвилині гри у свої ворота. Проте на велику перерви команди йдуть при нічийному рахунку.

 

111118 germes1

 

Зі стартом другої половини зустрічі команди по обидві сторони поля проявили великі наміри вийти вперед, але відразу це зробити не вдалося. Лише на 34 хвилині гри у «Гермеса» пройшла якісна атака – 3:2. Очікувано «Granada-Makros» побіг на штурм воріт суперника, при цьому оголяючи тили. В одній із атак гермесівці збивають Одерія і ледь зі штрафного мяч не влітає у їхні ворота. Чергова атака гостей і вже Самбор не реалізує гольовий момент. Але за 16 секунд до фінального свитка той же Самбор виправляє свою помилку – 3:3.

 

111118 germes2

 

Cергій Одерій («Granada-Makros» Черкаси)

 

Дати проведення наступних турів:

2 тур. 24.11. 2018 субота

3 тур. 02.12. 2018 неділя

4 тур. 16.12. 2018 неділя

5 тур. 23.12. 2018 неділя

6 тур. 13.01. 2019 неділя

7 тур. 20.01.2019 неділя

8 тур. 27.01. 2019 неділя

9 тур. 03.02. 2019 неділя

Дати проведення 10, 11, 12 турів уточнюються 

 

Чемпіонат Черкаської області із футзалу, 1 ліга (частина 1) >>>