Чемпіонат Черкащини з футзалу. 1 тур (частина 1)
Неділя, 11 листопада 2018, 08:15

111118 al1

До уваги звіти і післяматчеві коментарі поєдинків, які відбулися у першій половині ігрового дня

 

1 тур, 11 листопада (неділя) 2018 року

«Старий город» (Черкаси) – «Юнайтед» (Черкаси) – 0:3 (0:0)

Голи: - Крижанівський, Руденко, автогол суперника

Попередження: немає- Сосунов, Мельниченко

Вилучення: немає

 

111118 sg1

 

У стартовій грі чемпіонату між собою зустрічаються команди, які торік не брали участі у цих змаганнях. Активніше матч почала команда «Старий город», яка притисла суперника до його воріт, але справа до влучного удару протягом перших 5 хвилин гри ніяк не доходила. Та поступово гравці «Юнайтеда» ввійшли у гру і вже частіше гостюють на половині майданчика суперника. Станом на 10 хвилину гри можна відзначити, що на майданчику триває рівна боротьба, де обидві команди комбінаційне завершення атак чергують із дальніми ударами по воротах, точніше повз рамку. Ближче до завершення першого тайму команди розігрілися і розігралися, але гостріше біля обох воріт не стало. На завершальні хвилині першої частини гри у «Старого города» був перспективний штрафний, але ефективно його розіграти не вдалося. 

Після перерви ситуація на майданчику практично не змінилася – команди майже пропорційно ведуть обмін атаками. Поки у захисті команди діють краще. На 24 хвилині із «Старого города» Макодзеба з гострого кута бє по воротах «Юнайтеда», де голкіпер реагує на удар. Майже через хвилину гості розігрують штрафний удар, який влучним ударом завершує Крижановський – 0:1. Зрозуміло, що після того як рахунок у грі був відкритий, гра пожвавішала. У господарів Гесєв двічі із зручної позиції бє по воротах – двічі небезпечно для суперника, але все обійшлося. А от «Юнайтед» у відповідь діє точніше – гол на свій рахунок записує Сосунов – 0:2. На 34 хвилині гри у господарів Шапочка не реалізує вихід сам на сам із голкіпером. А далі втретє у зустрічі, після не того як не забиває «Старий город» – 0:3.

 

111118 sg3

 

Господарі гри на завершальних хвилинах гри організовує осаду воріт суперника із постійними ударами, але більше забитих голів глядачі не побачили.

 

Роман Макодзеба («Старий город» Черкаcи)

Андрій Сосунов («Юнайтед» Черкаси)

 

 «Альянс» (Черкаси) – «Агро-старт» (Леськи)3:2 (1:1)

Голи: Конєц, Аргєєв, Шепель – Зубко, Третьяк

Попередження: Лебідь - Бідоча

Вилучення: немає

Якщо взяти до уваги склади обох команд, то укомплектовані вони такими виконавцями, які мають ставити перед собою на сезон серйозні завдання.

Отже, матч команди почали відразу з високих швидкостей і вже згодом у гостей забиває Зубко – 0:1. Далі розвинути свій успіх команді із Лесьок не вдалося. Тим паче, що черкащани проявили велике бажання також забити гол. У «Альянса», часто на вістрі атак Аргєєв, але його удари не проходять. А от після того, як команди зіграли 10 хвилин, «Альянс» провів якісну атаку, яку влучним ударом завершив Конєц – 1:1. Згодом Аргєєв мав шанс вивести господарів вперед, але цього разу Степаненко виручив «Агро-старт» від неприємностей. Підсумовуючи перший тайм можна відзначити, що команди показують доволі таки якісний футзал. 

 

111118 al2

  

Після відпочинку темп гри залишився незмінним – команди діють на середніх швидкостях, віддаючи перевагу ретельній підготовці атак. Дещо розмірений темп зустрічі на 25 хвилині гри порушив влучний удар Аргєєва – 2:1, а через кілька десятків секунд Шепель закріпив успіх партнера по команді – 3:1. Очікувано команда з Лесьок пішла на штурм воріт суперника, при цьому ризикуючи наразитися на контратаку. При цьому «Агро-старт» міняє воротаря на пятого польового. За дві хвилини до завершення гри Проценко із леськівської команди мав нагоду повернути інтригу у гру, але не зумів обіграти воротаря. На завершальній хвилині гри гостям все-таки вдається скоротити відставання у рахунку до одного гола – 3:2. А за 5 секунд до завершення гри команді з Лесьок трішки не пощастило, а так рахунок міг бути рівним.

 

111118 al3

 

 

Роман Коваленко («Альянс» Черкаси)

 

 Микола Григорьєв, граючий тренер («Агро-старт» Леськи)

 

«Вектра» (Черкаси) – «Патріот» (Сміла)5:1 (2:0)

Голи: Орел, Ворона (2), Гаркавий (2) - Зайченко

Попередження: Суденко – Авраменко, Римський

Вилучення: немає

Починаючи із стартових секунд гри «Вектра» побігла на штурм воріт смілян. У принципі такий хід був очікуваним. Річ у тім, що «Вектра» має досить таки зіграний і мобільний склад гравців. Потрібне віддати належне «Патріоту», який гідно зустрів натиск суперника і почав сам шукати шлях до воріт Дяка. Проте після 6 хвилин гри черкащанам вдається свою невеличку перевагу матеріалізувати у два забиті голи – 2:0. Прогнозовано смілянська команда змушена мобілізуватися і їй вдається провести кілька небезпечних атак. А на 16 хвилині поєдинку у ворота «Вектри» був призначений пенальті, який Авраменко не зумів реалізувати – удар з позначки парирував Дяк. 

 

111118 v1 

 

Після відпочинку «Патріот» додав у швидкості і на 23 хвилині Зайченко скорочує відставання у рахунку – 2:1. О тут вже не до жартів і команди вдаються до дещо авантюрного і швидкісного футзалу. У хід пішли підкати. Станом на 30 хвилину гри мінімальною ігровою перевагою володіють смілянські футзалісти, але так виходить, що м’яч влітає у сітку їхніх воріт – 3:1.

На 33 хвилині гри у «Вектри» 5 фолів і тут же вони забивають четвертий гол – 4:1, а через 1 хвилину черкащани у свій актив записують ще один гол – 5:1. Смілянська команда помітно поникла і на відміну від старту тайму все частіше думає про захист своїх воріт.

Підсумовуючи гру можна відзначити, що своє слово сказала зіграність і повне взаєморозуміння на футзальному майданчику черкаської команди.

 

111118 v2

 

Микола Манюшкін («Патріот» Сміла)

 

Володимир Марущак («Вектра» Черкаси) 

 

 

«Слобода» (Червона Слобода) - «Юніт» (Шпола) – 4:0 (1:0)

Голи: Шкондін, Погребняк, Валашенко (2)

Попередження: немає

Вилучення: немає

 

Команди матч почали досить таки активно, що після перших 5 хвилини гри виникло питання – чи вистачить у гравців сил, щоб підтримувати високий темп зустрічі і далі. Як показав подальший розвиток подій гравцям обох колективів навіть вдалося до середини тайму ще додати у швидкості. Якість гри від цього не покращилася, а от «Слободі» вдалося створити гольовий момент і, відповідно, його реалізувати – 1:0 гол забив Валашенко). Для «Юніта» пропущений гол став дещо несподіванкою і шполяни вдалися до більш активних наступальних дій. Але червонослобідській команді вдається не лише вдало оборонятися, а й постійно тримати у напрузі захист команди зі Шполи.

 

111118 sl1

 

У перші 5 хвилин другої половини зустрічі «Юніт» мав мінімував дві нагоди, щоб не лише зрівнювати рахунок, а й виходити вперед, але дива реакції у «Слободи» демонстрував їхній голкіпер Мотрич. Як правило, коли команді не вдається реалізувати 100% гольовий момент, то це справно робить суперник, що й сталося згодом – 2:0 (гол забив Шкондін).

«Юніт» у завершальні 5 хвилин гри вдаються до дещо сумбурного футзалу, збиваючись на навалу і пропускають дві прикрі контратаки.

Загалом «Юніт» проявив характер, але маючи у заявці на гру 6 гравців, складно було очікувати позитивного результату із мобільною і зіграною командою «Слобода».

 

111118 sl2

 

Макар Погребняк («Слобода» Червона Слобода)

 Микола Мотрич («Юніт» Шпола) 

 

«Служба порятунку» (Черкаси) – «Єрківська ОТГ» - 2:3 (1:1)

Голи: Цівина, Зєнков – Бобінський (2), Мельник

Попередження: Островський (Єрківська ОТГ)

Вилучення: Юхименко ("Служба порятунку")  -вилучення за дві жовті картки. 

На 40 секунді зустрічі між дебютантами чемпіонату області з футзалу мяч ледь не влетів у ворота гостей – шкіряна куля влучила у стійку воріт, а потім потрапила у руки голкіпера Данилевського. Шоковий для єрківських футзалістів початок гри не зіпсував їм настрій. Маючи у заявці на гру 12 гравців гостям вдалося поступово підняти темп зустрічі. Тут варто відзначити, що черкащани грають без кількох своїх основних гравців.

Протягом 10 хвилин на майданчику багато боротьби. Хоча «Служба порятунку» грає не бойовим складом, у їхніх діях помітно більше зіграності. Щоправда гол черкаська команда забиває не у результаті командних дій, а вдало реалізовуючи розіграш штрафного удару – після того як у команди з Єрок Данилевський перший складний удар відбив але на підборі найвправнішим виявився Цівина – 1:0. Далі гості знову ж таки застосовуючи постійну ротацію гравців на майданчику змушують суперника все частіше помилятися і на 17 хвилині зрівнюють рахунок – 1:1. Таким чином цікавий перший тайм не виявив переможця.

 

111118 erk1

 

Після того, як наприкінці першого тайму гості зрівняли рахунок, вони на старті другої двадцятихвилинки проявили велике бажання забити ще один гол. Проте «Служба порятунку», застосовуючи пресинг, не дає супернику багато часу над обдумовуванням своїх атак. На 25 хвилині гри Король у Єрківської ОТГ дивом не влучає з вигідної позиції по воротах. Через півтори хвилини гості знову створили гольовий, але цього разу Бобінський діє влучно – 1:2.

До закінчення гри залишалося 9 хвилин і Діденко у Єрок мав робити вагому заявку на перемогу, але із «забійної» позиції не зумів переправити мяч у ворота. Далі на майданчику багато боротьби, де команди створюють моменти, але не реалізують. Розвязка гри відбулася у завершальні 100 секунд зустрічі. Спочатку Зєнков зрівнює рахунок у матчі – 2:2. Гості не міняючи воротаря на польового вдаються до планомірного розіграшу і за кілька секунд до фінальної сирени Мельник забиває переможний гол.  

 

111118 erk2

 

Черненко Роман, тренер («Служба порятунку» Черкаси)

Леонід Ласкавий, головний тренер «Єрківська ОТГ» 

 

 

«Колос» (Чорнобай) – «Хімелектробуд» (Черкаси) – 2:3 (2:1)

Голи: Дєєв (2) – Аверянов (2), Кіт

Попередження: Дєєв, Вініченко - немає

Вилучення: немає

 

Поступово «маховик» туру розкручується і з кожною грою на майданчику все більше і більше цікавої гри. Поступово стає все менше місць на глядацьких трибунах. Напевне багато з вболівальників хто прийшов подивитися саме на цей матч. І стартові 10 хвилин гри не підвели сподівання поціновувачів футзалу.

Проти силової манери ведення гри чорнобаївської команди, черкащани протиставили більш технічний футзал. Першими рахунок у зустрічі відкрив «Колос» -1:0. Спробували господарі гри розвинути свій успіх, але не так просто було це зробити. Згодом Кіт із «Хімелектобуду» зумів зрівняти рахунок – 1:1, але майже через хвилину Дєєв дальнім ударом знову виводить «Колос» вперед – 2:1. На 17 хвилині гри господарі мали відмінний шанс забивати третій м’яч у ворота черкащан, але Кіт самовідданою грою не дав шкіряній кулі влетіти у ворота. Згодом біля протилежних воріт вже Гацанюку не вдається зрівняти рахунок.

 

111118 kolos1

 

Після перерви команди діють вже не так швидко, як до цього. Принаймі у перші 3 хвилини другої половини зустрічі не так багато команди створили гольових моменті. По ходу «Колос» почав більше приділяти уваги нападу і Орел мав би забивати ще один гол для своєї команди, але у вирішальний момент зіграв якось невпевнено. Тим, що чорнобаївська команда захопилася атакувальними діями, на 26 та 27 хвилинах гри у «Хімелекторбуду» уміло скористався Аверянов, забивши голи-красені і рахунок вже стає 2:3.

Рахунок гри став таким, де ціна помилки будь якої з команда дорого коштує, проте це не зупиняє гравців і вони при першій нагоді намагаються йти на ризик. Помітно, що команди багато віддали сил грі, але до закінчення матчу ще 5 хвилин. Більше м’ячем володіють чорнобаївці. За півтори хвилини до завершення гри гості беруть хвилинну перерву і міняють голкіпера на пятого польового. Триває осада воріт черкащан, але рахунок так більше і не змінюється.

 

111118 kolos2

 


В'ячеслав Дєєв («Колос» Чорнобай)

Максим Авер'янов («Хімелектобуд» Черкаси) 

 

«Яснозір’я» (Черкаський р-н) – «Громада» (Черкаси) – 1:2 (0:1)

Голи: Дмитренко – Головченко, Вакуленко

Попередження: Болюк – Вакуленко, Губа

Вилучення: немає - Коркішко

Цей матч став продовженням протистояння команд, яке бере початок з минулого сезону, коли обидва колективи вели боротьбу за чемпіонство у першій лізі. Тоді перемогло Яснозір’я (1 місце), черкащани фінішували другими.

Перша половина зустрічі пройшла у рівній боротьбі, але лише «Громаді» на 12 хвилині гри вдалося забити мяч у ворота опонентів. За 2,5 хвилини до закінчення першого тайму у «Яснозіря» було 5 фолів, але більше до перерви вони не помилялися.

 

111118 gr1

 

На першій хвилині другого тайму у господарів матчу Дмитренко виходив один на один з воротарем, але Коркішко грубо зупиняє яснозірського гравця, за що отримує червону картку. Штрафний удар виконує Дмитренко і робить рахунок 1:1. Далі на майданчику багато боротьби із створенням гольових моментів, але без логічного завершення. Хоча можна відзначити епізод, коли Вакуленко залишився сам на сам із голкіпером не зумів його обіграти.

Ближче до завершення тайму мячем більше володіють гравці Яснозіря, але за 3 хвилини до закінчення гри у них пять фолів. За півтори хвилини до закінчення у «Громади» проходить контратаку, яку прицільним ударом завершує Вакуленко – 1:2. За секунд 40 до фінішу яснозірці беруть перерву і готують на вихід пятого польового гравця, але такі тактичні ходи успіху не мали.

 

111118 gr2

 

Юрій Дмитренко («Яснозір’я» Черкаський р-н)

Сергій Шамара, президент «Громада» Черкаси

 

Чемпіонат Черкаської області із футзалу, 1 ліга (частина 2) >>>