Чемпіонат Черкащини з футзалу. 8 тур (частина 2)
Неділя, 28 січня 2018, 14:37

280118 t2

До уваги звіти і післяматчеві коментарі поєдинків, які відбулися у другій половині дня

 

Чемпіонат Черкаської області із футзалу, частина 1 >>> 

 

(вища ліга) «Металіст» Миронівка – «ПД Пивас» Черкаси 4:4 (3:2) 

Голи: Шмельов, Харченко (2), Литовченко – Хрипченко (3), Масло 

На 11 секунді гри Масло вже відкрив рахунок у грі. Не пройшло і хвилини, а «ПД Пивас» вже вигравав 2:0. Ще кілька хвилин черкащани тримали у напрузі ворота миронівців, а потім ситуація на майданчику різко змінилася. «Металіст» розібравшись із своїми емоціями почав планомірний наступ на ворота «ПД Пивас» . Якщо у нападі черкащани діяли відмінно, то у захисті навпаки.  З 7 по 12 хвилину гри господарі матчу змусили суперника помилятися і, як результат, у ворота гостей влетіло три мячі і вони вже програвали. Безгуба і компанія не очікували такої зміни. З їхнього боку було організовано тривалий штурм воріт опонентів, але до кінця тайму створити гольову атаку так і не вдалося. 

280118 16

Після відпочинку команди почали грати «веселіше». Гострих моментів почало зявлятися більше. У пропорційному відношенні частіше біля воріт суперника черкащани і на 5 хвилині Хрипченку вдається зрівняти рахунок – 3:3. Господарям матчу потрібно було кілька хвилин, щоб знайти слабке місце у захисті суперника і знову повести у рахунку. «ПД Пивас» організовує черговий штурм і осаду воріт миронівців, але м’яч вперто оминає сітку воріт «Металіста». А якщо і летить шкіряна куля у ворота, то на шляху зявляється стійка воріт. Та все ж за 2 хвилини до завершення гри Хрипченко ударом зі штрафного вдруге у матчі робить рахунок рівним – 4:4. До фінальної сирени голом могла відзначитися як одна так і інша команд, але у підсумку розійшлися миром.

 

280118 15

 

 

Микола Безгуба, гравець команди «ПД Пивас»

.

Петро Потапенко, гравець команди «Металіст»  

 

(екстраліга) «Одна Родина» Черкаси  «Шарм» Черкаси  3:6 (1:1) 

Голи: Панасенко, Мойсєєв, Гвоздь – Алєксєєв (5), Кучер 

280118 17

Ну, що можна очікувати від гри команди, одна з яких знаходиться на другому місті, а інша на передостанньому місці турнірної таблиці? Звичайно самовідданої боротьби «Однієї Родини» за турнірні очки? Щодо «Шарму», то їхнє завдання - звести до мінімального усі ризики повязані з втратою очок. Попри усі очікування, першими гол на 2 хвилині цієї зустрічі забили господарі матчу. Після забитого мяча «Одна Родина» не «сіла» у захист, а на рівних продовжувала змагатися із суперником. Лише на 13 хвилині Алєксєєву вдалося влучно завершити одну з багатьох атак «Шарму» 1:1. На табло вже пробігли 15 хвилин зустрічі. Гості зустрічі поступово беруть гру під свій контроль. Але шармівцям ніяк не вдається взяти під свій «контроль» поки бездоганно граючого голкіпера «Однієї Родини» Дяка. 

280118 18

На старті другої половини зустрічі суперники обмінялися гострими атаками. «Одна Родина» намагається не програвати жодного єдиноборства за мяч. На 22 хвилині Алєксєєву вдається змусити голкіпера з протилежного боку майданчика виймати вдруге мяч із воріт – 1:2. Господарі матчу побігли відігруватися, але отримали гол у свої ворота 1:3. Після цього особливо на майданчику мало що змінилося і головний тренер «Однієї Родини» Криштоп бере тайм-аут. Коротка і емоційна розмова тренера з гравцями майже відразу дала результат - відставання у рахунку скоротилося до одного гола – 2:3. Та не довго господарі раділи успіху – «Шарм» забиває свій 4 мяч, а через 1 хвилину і 5 гол. До закінчення матчу ще 5 хвилин. При всій повазі до старання «Однієї Родини», напевне про інтригу у цій грі потрібно забувати. До закінчення зустрічі команди обмінялися ще забитими голами.   

Олександр Діденко, капітан команди «Одна Родина»

Сергій Мачульський, капітан команди «Шарм»

 

 280118 f

 Виступ танцювальної студії «Фрея» 

 

(екстраліга) «Рувер» Черкаси – «ПП Валюк» Черкаси  1:2 (0:1) 

Голи: Андрейченко А. – Александров, Черниш 

Те що «Рувер» може зіпсувати настрій будь якій команді, було продемонстровано два тижні тому, коли черкащани обіграли «Шевченків край». З урахуванням цього факту, «ПП Валюк», як фаворит звітного матчу, не побіг без оглядки забивати гол. Можна сказати, що навіть «руверці» проявили більше бажання відкрити першими рахунок у грі. Триває безкомпромісна з перемінного зміною переваги гра. На 12 хвилині матчу Алєксандров першим розібрався у ситуації біля воріт «Рувера» і відкрив рахунок у матчі – 0:1. Зрозуміло, що суперник спробував відразу відігратися, але швидко це зробити з таким суперником було складно. За дві хвилини до перерви Голуб у «ПП Валюк» виконує 9 метровий штрафний удар за понадлімітні фоли, але збільшити перевагу своєї команди йому не вдається. 

280118 19 

Мінімальна перевага у рахунку змушувала «ПП Валюк» діяти після перерви наполегливіше, що вони і почали робити. Їхній суперник при першій нагоді налаштований організувати миттєву контратаку.  Та все ж на 28 хвилині гостям вдається забити ще один мяч – 0:2. До закінчення гри ще багато часу, тож «ПП Валюк» не збирається зупинятися на досягнутому і посилює тиск. Захопившись атаками гості прогавили атаку «Рувера» і рахунок у грі знову стає хитким 1:2. За 3 хвилини до закінчення матчу «Рувер» бере тайм-аут. Перед цим руверці отримують право на пробиття перспективного штрафного удару. Ні тайм-аут ні штрафний забитих голів «Руверу» не додали. Але впевненості у їхніх діях додалося і біля воріт «ПП Валюк» стало «гаряче», де свою відмінну реакцію демонструє Маценко.  А найголовніші події розгорнулися на завершальних секундах гри, коли гравець «Рувера» Андрейченко О. виконував 9-ий штрафний удар. Нервова напруга у той момент у гравців обох команд, а особливо у «валюківців», на булау найвищій точці. Але удар у Андрейченка О. не вийшов точним і «ПП Валюк» святкує таку важливу для нього перемогу. 

Юрій Дмитренко, тренер команди «ПП Валюк»

Віталій Косун,  капітан команди «Рувер»

 

 

(вища ліга) «Росава-Наша Ряба» Степанці – «Шевченків край-2» Звенигородський р-н  5:2 (0:2) 

Голи: Мірошников (3), Бовшик, Нікітенко – Каплюченко, Вдовика 

Так склалося, що обидві команди у 2018 році у чемпіонаті області ще не вигравали. Таким чином футзалісти по обидві сторони майданчика  скучили за перемогами, про що, власне, і засвідчила активність гравців у перші 10 хвилин гри. Згодом темп зустрічі дещо впав і команди почали ретельніше готувати свої атаки. Протягом 75 секунд ігрового часу за 5 хвилин до завершення тайму у степанецької команди спочатку набирається 5 загальнокомандних голи, а потім у їхні ворота з гри залітає 2 мячі. Отак за рівної гри «Шевченків край-2» зумів максимум «вижати» із дуже короткого відрізку матчу. У завершальні хвилини тайму «Росава-Наша Ряба» намагається скоротити відставання у рахунку, але справа до забитого голу так і не доходить. 

280118 21 

Перерва позитивно подіяла на команду із Канівського району, яка зусиллями Мірошникова на 22 хвилині скоротила відставання у рахунку – 1:2. Окрилені успіхом степанецькі футболісти спробували під шумок і зрівняти рахунок, та не вийшло. Звенигородці зробили ставку на швидкі контратаки, але суперник грає у захисті уважно. Згодом Мірошников із «Росава-Наша Ряба» зрівнює рахунок у грі. Не проходить і двох хвилин як у господарів матчу забиває Бовшик – 3:2. Цей гол вибив з колії звенигородську команду і вона до закінчення зустрічі пропустила ще два мячі.    

280118 22

Олексій Конюша, гравець команди «Росава-Наша Ряба»

Олег Гриб, капітан команди «Шевченків край-2» 

 

(екстраліга) «Цетус» Черкаси – «Шевченків край» Звенигородський р-н 1:1 (1:0)

Голи: Скорняков Є. – Дєєв 

Достатньо подивитися на турнірну таблицю екстраліги, щоб зрозуміти велика важливість цього матчу для «Цетуса» і «Шевченкового край». Гру команди почали однаково активно і до 7 хвилини матчу особливою ігровою перевагою ніхто не володів. А саме на 7 хвилині рахунок у грі відкрили черкащани. Створити гідну відповідь звенигородцям ніяк не вдається: суперник пресингує по всьому майданчику, не даючи багато часу на прийняття якогось рішення.  

280118 23 

За 5 хвилин до закінчення першого тайму Остренко виходить сам на сам із воротарем «Цетуса», але голкіпер діє самовіддано. Потрібно відзначити, що ворота черкащан захищає номінальний польовий гравець Сидоренко. До закінчення тайму він ще не раз виручає свою команду від пропущеного гола. 

На 30 секунді другого тайму Дєєв із «Шевченкового краю» наважується на дальній удар, який досягає мети – 1:1. І знову командам все починати з початку. Звенигородцям потрібно вигравати, щоб мати шанс на попадання до першої четвірки турнірки. Відповідно й потрібно ризикувати, але цетусівці як і раніше не дають супернику спокійно приймати м’яч, та й і самі небезпечно атакують.  Поступово гра набуває нервового характеру, де ціна найменшої помилки зростає у рази. За три хвилини до закінчення у «Цетуса» в пасиві 5 загальнокомандних фолів. «Шевченків край» на завершальних хвилинах намагається організувати штурм, але до прицільного завершального удару справа не доходить. 

Для "Шевченкового краю" це була завершальна гра на першому груповому етапі чемпіонату області. Далі звенигородці продовжать боротьбу за 5-8 місця.

280118 24

Богдан Щерба, гравець команди «Цетус»

Павло Остренко, капітан команди «Шевченків край» 

 

(екстраліга) «Дніпро» Черкаси  «TITAN» Черкаси – 4:2 (2:0) 

Голи: Лобов, Коркішко, Яцишин – Горбинко, Олійник 

У пасиві гостей гри лише одна поразка, яку вони зазнали на початку листопада минулого року. Таким чином дніпрян очікує не простий матч, хоча суперник гратиме без свого основного гравця Горкуна, який травмований.

Пройшли 8 хвилин гри, протягом яких відсоток володіння мячем за «Дніпром», але на рахунку це ніяк не позначається.  Господарі матчу ніби все роблять правильно, ретельно готуючи атаки, але вийти на ударну позицію їм не дають титанівці. Помітно, що в арсеналі «Дніпра» є не одна награна до автоматизму комбінація, є кваліфіковані виконавці, але першого забитого гола у їхньому виконанні вболівальникам доводиться чекати 15 хвилин. Через 30 секунд, після пропущеного гола, дніпряни подвоїли свою перевагу – 2:0. Після цього господарі дещо збавили оберти, але інціативу у грі супернику не віддали 

280118 25 

У перерві матчу граючий тренер «TITAN» Гамалій щось емоційно розказував гравцям. Чи позначиться це на рахунку дізнаємось згодом.

Незважаючи на перевагу у рахунку, дніпряни зі стартових секунд другої двадцятихвилинки цілеспрямовано пішли штурмом на ворота опонентів, але титанівці стійко обороняються і при першій нагоді відповідають гострим моментом. Як наприклад сталося на 25 хвилині зустрічі коли Горбинко скорочує відставання у рахунку  – 2:1. 

Після пропущеного гола очікувано «Дніпро» починає обстріл воріт Кудіна, але раз по раз голкіпер відводить загрозу від своїх воріт. Титанівцям ніяк не вдається організувати якісну атаку. А от Степанов після пасу Яцишина проштовхує шкіряну кулю у ворота «TITAN» - 3:1. Через 40 секунд Олійник у гостей повертає інтригу у грі 3:2, та не надовго – Яцишин робить рахунок 4:2. До закінчення матчу  1 хв. Тривають цікаві за напругою завершальні хвилини гри, але більше голів команди не забивають. «Дніпро» здобуває перемогу і достроково здобуває путівку до завершального раунду. Цікаво, що «TITAN» програвши, залишається претендентом на попадання до першої четвірки. 

280118 26

Андрій Калініч, капітан команди «Дніпро»

Вячеслав Гамалій, тренер команди «TITAN» 

 

(вища ліга) «Хімелектробуд» Черкаси  «Митниця» Черкаси 3:5 (0:2) 

Голи:Нікішов, Аверянов, Орел – Зоря (4), Кіт 

Зустріч сусідів по турнірній таблиці почалася феєрично для «Митниці», яка на третій хвилині зустрічі вже вела у рахунку 2:0. Як так сталося, гравцям «Хімелектробуд» буде складно пояснити. Але пояснення поясненнями, а ситуацію виправляти потрібно, тим паче, що виграш «Митниці» дозволить обігнати своїх опонентів у турнірній таблиці.  У «Хімелектробуда» є всі ресурси, змінити ситуацію на свою користь, так само як і можливість у гостей утримати переможний рахунок.  

280118 27 

Якщо порівняти усі матчі сьогоднішнього туру, то ця зустріч, незважаючи на вечірній час, є однією з найвидовищніших: усі гравці, без винятку, діють швидко і ефективно. 

На стартовій секунді гри Манжела рятує «Хімелектробуд» від пропущеного гола, але через мить вже був безсилий щось змінити – 0:3.  Тут же господарі матчу відкривають лік своїм забитим голам – 1:3 і повертають інтригу у гру. Та іншої думки з цього приводу був Зоря, який свій індивідуальний прохід завершує результативно – 1:4. «Хімелектробуд» знову забиває гол. 

За 10 хвилин до закінчення зустрічі помітно, що учасники матчу втомилися, а, відповідно, кількість помилок при передачах зросла. Більше сил у «Митниці», яка вчергове «розписується» у воротах суперника. Поступово до гравців повернулася жвавість у їхніх діях і атаки в обидва боки стали гострішими, але рахунок на табло до закінчення матчу змінився лише один раз.   

280118 28

Вадим Гацанюк, гравець команди «Хімелекторбуд»

Павло Кіт, гравець команди «Митниця»