Чемпіонат Черкащини з футзалу. 8 тур (частина 1)
Неділя, 28 січня 2018, 08:39

280118 z1

До уваги звіти і післяматчеві коментарі поєдинків, які відбулися у першій половині дня

 

8 тур, 28 січня (неділя) 2018 року

(1 ліга) Будище, Черкаський р-н  «Мрія» Червона Слобода 6:1(3:0)

Голи: Поліщук (4), Лісняк, Цал-Цалко  Чубенко 

280118 00

Вже на 25 секунді зустрічі будищанська команда відкрила рахунок у матчі. З огляду на те, що на  лаві запасних їхнього суперника лише один гравець, то очікувалося, що досвідчені футболісти з Будища скористаються цією перевагою. Але сталося так, що пропущений м’яч додав впевненості юним гравцям «Мрії» і вони далі не лише якісно грають у захисті, а по можливості атакують. Лише на 14 хвилині зустрічі Поліщуку вдалося знайти шпаринку у захисті червонослобідської команди – 2:0. Цікаво, що і цей гол особливо не вплинув на настрій гостей і вони продовжували чинити опір, але під кінець тайму знову пропустили гол у свої ворота.

280118 2 

Маючи гандикап у 3 мячі Будище другу половину матчу, у порівнянні з першою, почало не так активно і свої атаки готують більш ретельніше. Наступний мяч у ворота команди з Червоної Слободи залетів на 25 хвилині. У будищанців стає помітним бажання покращити свою різницю забитих і пропущених м’ячів і вони починають діяти швидше і ще забивають два м’ячі. Але «Мрії» вдається провести вдалу атаку і забити гол престижу.


Макар Погребняк, гравець команди «Мрія»


Юрій Дмитренко, тренер команди Будище 

 

(1 ліга) «Капрі-Трейд» Черкаси – «Сміла»  2:4 (1:3)

 Голи: Ворона, Гаврюшенко – Римський (2), Хоменко, Балозян

 На цей матч прогнозів, щодо кінцевого результату було багато і різних, але всі сходилися на тому, черкащанам буде не просто. І вже на першій хвилині гри Хоменко із Сміли відкриває рахунок у зустрічі – 0:1. «Капрі-Трейд» на пропущений гол особливою активністю не відповів. Коли гра проходила у відносно спокійному руслі хтось із смілян робить пас на Римського, який ударом головою з розвороту несподівано для голкіпера «Капрі-трейд» Дяка переправляє шкіряну кулю у ворота – 0:2. Тут нарешті черкащани «проснулися» і акцентовано пішли на штурм воріт смілян. Забити гол їм вдалося не з першої спроби – 1:2. Майже відразу у черкащан була можливість і зрівняти рахунок, але для гостей все обійшлося без взяття їхніх воріт. А от за 2 хвилини до закінчення першої половини зустрічі  Римському вдруге вдається засмутити Дяка – 1:3. 

280118 3

З перших хвилин 2 тайму черкаська команда цілеспрямовано пішла на штурм смілянських воріт і змушує суперника більше думати про оборону ніж атаку. Двічі небезпечно бє по воротах гостей Орел і в обох випадках воротар реагує на удар. Сміляни не лише вдало обороняються, а й гостро атакують: на 28 хвилині Балозян відбирає мяч у Орла, виходить сам на сам з воротарем черкащан і збільшує перевагу своєї команди до трьох мячів – 1:4. Над черкаською командою починає нависати загроза поразки та згодом їй вдається скоротити відставання у рахунку до 2 мячів і повернути інтригу у зустріч – 2:4. На 36 хвилині дуже близьким до успіху був Марущак, але смілянський голкіпер зумів парирувати удар. За півтори хвилини до закінчення матчу «Капрі-трейд» бере тайм-аут, де приймається рішення задіяти в атаці і воротаря, але до закінчення матчу рахунок так і не змінився. 

280118 4

 Володимир Марущак, президент клубу «Капрі-Трейд»

Сергій Вечірній, гравець команди «Сміла» 

 

(вища ліга) Червона Слобода – «Рятівник» Черкаси 0:2 (0:0) 

Голи: Блонський (2) 

«Рятівник» по спортивному агресивно почав матч і з перших хвилин притиснув суперника до його воріт. Черкащани багато комбінують, але гравцям із Червоної Слободи вдається успішно захищатися. Тут варто відзначити, що за цією грою спостерігаю ВІП-глядачі – екс-тренер «Черкаського Дніпра», заслужений майстер спорту СРСР Вадим Євтушенко та відомий політик, наш земляк Микола Томенко. 

Проходить 15 хвилина зустрічі, а рахунок у грі 0:0. Ситуація на майданчику незмінна: «Рятівник» майже постійно атакує, червонослобіські футзалісти вдало захищається. Цікаво, що у господарів матчу в активі лише три турнірні очки, а їхній суперник веде боротьбу за нагороди змагань. Перший тайм так і закінчується «сухою» нічиєю. У тому, що черкащанам не вдається забити гол, потрібно відзначити надійну гру воротаря Червоної Слободи Куліша. 

280118 6 

Після перерви ситуація не змінилася: «Рятівник» продовжує атакувати, а їхній суперник відповідає поодинокими контрвипадами, але доволі гострими. На 22 хвилині гри Дяченку ледь не вдалося вийти сам на сам з воротарем черкащан. Час летить невпинно і на табло спливає вже 30 хвилина зустрічі, а рахунок так і залишається не відкритим.Поступово черкаська команда стає ближчою до взяття воріт: двічі після ударів Мельничука і Горбаня Червону Слободу рятує стійка і перекладина воріт. На 33 хвилині зустрічі за гру рукою у бік господарів матчу арбітр призначає штрафний удар, який реалізує Блонський – 0:1. По ходу у Червоної Слободи набралося 5 загальнокомандних фолів. «Рятівник» не зменшує обертів, намагаючись забити ще. На 37 хвилині Блонський реалізує дев’ятиметровий удар – 0:2. Червоній Слободі щось кардинально змінити у цій ситуації вже складно і матч закінчується перемогою рятівників. 

280118 5

Владислав Панченко, капітан команди «Рятівник»

 Олександр Дяченко, гравець команди «Слобода» 

 

(1 ліга) Михайлівка Кам’янський р-н – «Олімп-Черкасиелеваторторг»  Р. Поляна  3:4 (2:1) 

Голи: Босий, Погребняк (2) – Караушан (3), Зубко 

Незважаючи на те, що між собою зустрічалися команди не з верхньої частини турнірної таблиці, гра була у центрі уваги. Насамперед усіх хвилювало, яку тактику на цей матч обере головний тренер михайлівської команди Федоренко. Та вже на старті гри команда з Михайлівки пропускає у свої ворота. Такий початок особливо не зіпсував настрій господарям матчу, які зробили ставку на ретельній підготовці кожної атаки. І згодом такий хід дав свій результат: спочатку після удару Босого рахунок став рівним, а через дві хвилини Погребняк вивів михайлівську команду вперед – 2:1. Такий перебіг подій спонукав гравців з Руської Поляни діяти швидше, що вони і зробили. Михайлівська команда змушена була кінцівку тайму частіше проводити на своїй частині поля.

280118 7

 На початку другого тайму господарі поля втретє приголомшили свого суперника проведенням якісної атаки із влучним завершальним ударом – 3:1. «Олімп-Черкасиелеваторторг» змушений був мобілізувати свої сили і на 33 хвилині відставання у рахунку скорочує. Михайлівські якось не всерйоз віднеслися до активізації суперника і згодом дають можливість Караушану зрівняти рахунок у грі – 3:3. Нічийний рахунок змушував команди починати з нуля. Команда з Руської Поляни змінює акценти у своїх атакувальних діях і частіше на ударну позицію виводить Караушана. На 34 хвилині гри форварду вдається вдруге у матчі дальнім ударом змусити воротаря виймати шкіряну кулю із сітки своїх воріт – 3:4. За півтори хвилини до закінчення матчу у Доненка був відмінний шанс зрівняти рахунок, але гравець не зумів скористатися цим шансом. 

280118 8

Роман Черненко, тренер команди «Олімп-Черкасиелеваторторг»

Дмитро Федоренко, головний тренер Михайлівки 

 

 (1 ліга) Косарі Кам’янський р-н – «Шполабудматеріали»  0:6 (0:1) 

Голи: Маняк (4), Моторний,  Мойсеєв

Велика ціна перемоги у цій грі змушувала команди діяти зі стартових хвилин гри обережно. Щоправда у потрібний момент гравці пришвидшувалися і біля воріт ставало «гаряче». Господарі матчу мають дещо свіжіший вигляд. Щодо шполян, то у деякі моменти вони не встигають за м’ячем та суперником і змушені порушувати правила. Але який би настрій не був у гравців «Шполабудматеріали» свій гол у першому таймі вони забили і у доброму настрої пішли на перерву

280118 9 

Відпочинок позитивно вплинув на гру команд у другій частині зустрічі. Мінімальна, а відповідно, ризикована перевага змушувала шполянську діяти швидше. До такого перебігу подій суперник був не готовий, тож став помилятися. В один з моментів воротар команди Косарі вийшов далеко з воріт, «підчищаючи» огріхи партнерів, та програв боротьбу за мяч Маняку, який подвоїв перевагу своєї команди. Не пройшло і 2 хвилин, шполяни вже вигравали з рахунком 3:0. На 31 хвилині матчу Маняк влучним ударом з 16 метрів зі штрафного по воротах суперника зробив вагому заявку на перемогу. Далі команди почали грати без особливих захисних зобовязаняь, щоправда мячі влітали лише у ворота команди з Камянського району. 

280118 10

Вадим Дерендяєв, керівник команди Косарі

Максим Маняк, «Шполабудматеріали»  

 

(вища ліга) Катеринопіль – Яснозір’я Черкаський р-н  1:3 (1:0) 

Голи: Бобінський – Мишенко (2), Ткаченко 

До гри з лідером турнірної таблиці катеринопільська команда підійшла максимально мобілізованою і з 7-ма гравцями на лаві запасних. Яснозір’я у свою чергу ослаблений відсутністю Колоса і Чорного, але у команді достатньо кваліфікованих гравців, які можуть замінити відсутніх осіб. 

Протягом перших 10 хвилин гри команди особливо не поспішали форсувати події: грають обережно з великою кількістю передач. Яснозірська команда намагається вивести на ударну позицію Ткаченка, але у гравця або удар не виходить, або мяч летить мимо воріт. Катеринопіль зустрічає суперника далеко на підході до своєї штрафної. На 15 хвилині провалюється захист господарів матчу і Мишенко виходить сам на сам із Соколовським, але не зумів обіграти голкіпера. Через хвилину вже Марченко виймає зі своїх воріт круглого після удару Бобінського, який завершив якісно організовану атаку своєї команди  - 1:0. За 2 хвилини до перерви Силка вибиває головою мяч із пустих воріт Катеринополя. Через кілька десятків секунд Мишенко знаходячись навпроти воріт не влучає у них. Лунає сирена на перерву, яка у даний момент необхідна господарям гри.  

280118 11

На старті II половини гри небезпечно Бобінський, та влучає у голкіпера яснозірських воріт. Суперник відповідає гострим моментом не скоро. На 25 хвилині гри гостям все таки вдається зрівняти рахунок у грі – 1:1. У відповідь господарі матчу організовують кілька небезпечних для суперника атак, дві з яких Король дивом не завершив взяттям воріт суперника. Далі у Яснозіря проходить атака, яка завершується прикрим голом у ворота Катеринополя – 1:2. Господарі матчу йдуть на ризик, задіявши і воротаря в атаці. Деякий час така тактика дає результат, але за три хвилини до закінчення матчу Ткаченко з Мишенком скористалися закономірною увагою свого суперника до атак – 1:3. 

280118 12

Олександр Каплун, представник команди «Яснозіря»

Леонід Ласкавий, начальник команди «Катеринопіль» 

 

(1 ліга) «Зоря» Білозір’я – «Альянс» Черкаси  6:9 (1:6) 

Голи: Басараб, Зенков, Тимошніченко (2), Половинка (2) – Шепель (5), Вовк (2), Конєц 

Уже на 30 секунді гри Вовк вивів черкащан вперед. «Альянс» грає розкуто і невимушено. «Зоря» спробувала організувати результативну відповідь, але відразу пройти захисні редути «Альянсу» не вдалося. Натомість гостям вдається частіше створювати гольові моменти і доводити їх до логічного завершення. Вже на 10 хвилині гри черкащани вигравали з перевагою у 4 мячі. До закінчення тайму свою ігрову перевагу альянсівці продовжували справно втілювати у забиті голи. При цьому білозірській команді наприкінці тайму нарешті «розпечатати» ворота черкащан. 

280118 13 

Цікаво, що відразу на початку другої двадцятихвилинки «Зоря» знову забиває і рахунок стає 2:6. Далі пішла гра у відкритий футзал без особливих зобовязань команд у захисті і протягом наступних 5 хвилин частіше вже забивали гравці «Зорі» - рахунок на табло 5:7. Безвідповідальна гра черкащан у захисті дала свій миттєвий результат. Це з одного боку. А з іншого боку - як тільки «Альянс» вмикав швидкість так і атака закінчувалася голом. За 5 хвилин до закінчення матчу рахунок вже був 6:8, але це ще був не кінець. Загалом команди на двох забили у цій грі 15 мячів, що є повторенням рекорду першої ліги по кількості голів забитих в одній грі. 

280118 14 

Богдан Жало, тренер команди «Альянс»

Микола Половинка, гравець команди «Зоря»

 

Чемпіонат Черкаської області із футзалу, частина 2 >>>