Чемпіонат Черкащини з футзалу. 4 тур (частина 2)
Неділя, 17 грудня 2017, 14:32

171217 100

До уваги звіти і післяматчеві коментарів матчів, які відбулися у другій половині дня

 

Чемпіонат Черкаської області із футзалу. 4 тур. Частина 1 >>>

 

4 тур, 17 грудня (неділя)  

(1 ліга)  «Зоря» Білозір’я, Черкаський р-н – Будище, Черкаський р-н 7:4 (3:0) 

Голи: Дубина, Тимошниченко (2), Зенков (4) – Гуд (2), Головко В., Магльований В. 

Не багато знайшлося б вболівальників, які могли перед початком матчу сказати, що білозірська «Зоря» вже на 9 хвилині зустрічі виграватиме з рахунком 2:0. По спортивному агресивна гра господарів матчу для будищанських гравців стала несподіванокою, до якої до завершення першого тайму так і не змогли звикнути. Навіть більше того під кінець першої половини гри «Зоря» збільшила свою перевагу до трьох голів. 

171217 15 

На початку другого тайму білозірці змусили воротаря команди з Будищ Григоренка творити чудеса реакції. Дивно було б, якби будищанці не знайшли б контраргументів. Знайшлися вони швидко: Гуд, за рахунок якісного завершення класичних атак, протягом 2 хвилин перевагу суперника звів до мінімуму 2:3. Гравці «Зорі» дещо поникли, а суперник зробив спробу цим скористатися, але не все так просто було зробити. Довелося чекати певний час поки партнери по команді не вивели на ударну позицію Головка В., який ефектним ударом головою зрівнює рахунок. Напевне рівний рахунок заспокоїв гостей і вони прогавили дві результативні контратаки від «Зорі» – 5:3. Вони і стали вирішальними. Далі тривав відкритий  футзал після закінчення якого фінальна сирена зафіксувала перемогу «Зорі».    

171217 16

 

Віктор Єрошов, тренер команди «Зоря»

Юрій Дмитренко, тренер команди Будище 

 

(екстраліга) «Шарм» Черкаси – «TITAN» Черкаси 0:0 

Незважаючи на те, що на майданчику зустрічаються представники екстраліги, дебют зустрічі пройшов відносно спокійно. Були пристрілочні удари, але не сильні, або повз воріт. Так у спокійному темпі команди провели перші 5 хвилин гри. У складах обох команд достатньо досвідчених гравців, тож не виключено, що триває певна тактична боротьба. Минає 10 хвилина зустрічі, а швидкісної гри у зустрічі поки не спостерігається. Варто відзначити, що по обидва боки на лаві запасних є рівноцінні заміни, здатні у разі необхідності можуть як підняти темп гри, так і підтримати. За «Шармом» є ігрова перевага, яку грамотними діями у захисті нівелюють гравці «TITAN». 

Найреальніший шанс відкрити рахунок у матчі на 16 хвилині матчу мав шармівець Кучер, але на його підступний удар Кудін зреагував. Неквапливу і розмірену гру зупинила сирена на велику перерву. 

Для того, щоб досягати успіху командам потрібно було щось кардинально змінювати, особливо це стосується «Шарму», якщо команда хоче залишатися на вершині турнірної таблиці.  

171217 17 

Після відпочинку гра пожвавішала, команди почали обмінюватися любязностями, у вигляді створених гольових моментів, де на висоті знаходяться воротарі. Незважаючи на те, що у «Шарму» статус фаворита матчу, багато роботи у їхнього голкіпера Манжели. Чим більше ігрового часу проходить тим помітніше нервують господарі матчу. Натомість у титанівців зявилася впевненість у діях. Після 30 хвилини матчу гольові моменти «посипалися» біля обох воріт. Більш змістовніше атакує «Шарм», але немає завершального удару. Зі свого боку «TITANу» не вдається дати останній результативний пас. За 5 хвилин до завершення гри уже нервують гравці обох команд. До цього додається накопичена втома. Нарешті під завершення гра набуває видовищності. За 2 хвилини до сирени Кудін у відчайдушному кидку з ніг Кучера «вицарапує» мяч. Потім знову і знову голкіпер титанівців рятує свої ворота від пропущеного голу. Кінцівка зустрічі проходить біля воріт гостей матчу, але ворота обох команд так і залишилися «сухими». 

171217 18

 

 Вячеслав Гамалій, тренер команди «TITAN»

Cергій Мачульський, капітан команди «Шарм» 

 

вища ліга)  Червона Слобода, Черкаський р-н – Катеринопіль 1:3 (0:0) 

Голи: Дяченко - Бобінський, Куценко, Приходько 

Обидві команди без розвідки почали матч, шукаючи щастя біля воріт. Першим близьким до успіху був Катеринопіль: на ударну позицію вийшов Білоус, але удар у нього не вийшов. Міг, точніше зобов’язаний був, Островський забивати на 6 хвилині гри, але не зумів перекинути шкіряну кулю через голкіпера Червоної Слободи. Перші 10 хвилин зустрічі пробігли досить швидко, при цьому частіше шкіряна куля гостює на половині поля господарів. Далі малюнок гри особливо не змінювався, єдине, що швидкості зросли, а, відповідно, відсоток помилок при передачах збільшилась. Червона Слобода глибоко у захист не сідає, сподіваючись організувати швидкісну атаку-відповідь, та поки безрезультативно. Хоча була можливість у Сидоренка із червонослобідських відкрити рахунок у матчі, але м’яч після удару із зручної позиції пролетів вище воріт. 

Ближче до великої перерви стає помітним, що катеринопільські гравці втомлені, тож перепочинок їм дуже необхідний. 

171217 19 

Після великої перерви активніше почали діяти господарі матчу і можна відмітити, що гра вирівнялася і перевагу одній з команд важко віддати (триває 24 хвилина матчу). Гравці почали обмінюватися гольовими моментами. Першими успіху у цій «дуелі» на 36 хвилини матчу досягли гості – 0:1. Червона Слобода спробувала організувати результативну атаку, але отримала у відповідь у свої ворота протягом однієї хвилини два мячі – 0:3. Зрозуміло, що господарі менш всього тепер думають про захист своїх воріт, але зламати захисні редути, впевнено граючого Катеринополя, їм дуже складно. Та все ж за кілька секунд до фінальної сирени Червона Слобода забила гол престижу.

 171217 20

Дяченко Олександр, гравець команди «Слобода»

 

Леонід Ласкавий, начальник команди «Катеринопіль» 

 

(екстраліга) «Арка-UKRAVIT» Черкаси – «Шевченків край» Звенигородський р-н 1:3 (1:2) 

Голи: Ольховий – Агарін М. (2), Петришин 

«Шевченків край» у доброму настрої підійшов до цього матчу: на тижні звенигородська команда у своєму дебютному матчі у чемпіонаті України (2 ліга) здобула перші турнірні очки. Але стартові 5 хвилин зустрічі продемонстрували, що «Арка-UKRAVIT» з повагою відноситься до суперника і особливо його не боїться. Та все ж на 6 хвилині поєдинку черкащани «обрізалися» в одній зі своїх атак, що дозволило Агаріну М. відкрити рахунок у матчі. Мали звенигородці розвинути успіх та Дєєву не пощастило при завершенні однієї із перспективних атак. Черкащани у своїх атаках віддали перевагу дальнім ударам: пройти щільний захист суперника було не так просто. Цікаво, що на 12 хвилині матчу тактика черкащан дала свій результат – мети досяг влучний удар із середньої дистанції у виконанні Ольхового – 1:1. Бажання розвинути успіх у черкащан та ціленаправлений обстріл воріт суперника з боку звенигородської команди подарували глядачам кілька яскравих хвилин зустрічі. На жаль, настрій партнерам по команді зіпсував воротар «Арка-UKRAVIT», який не зумів утримати мяч після удару Агаріна М. 1:2. Завершальні хвилини Iтайму, втомлені гравці обох команд, провели не так активно. 

І після великої перерви суперник «Шевченкового краю» не давав звенигородцям багато часу для підготовки атак. Хоча варто відзначити помітну зіграність гравців команди, яка представляє Звенигородський район і буває у них проходять атаки на «одному диханні».  

171217 21 

На 32 хвилині матчу гравець черкаської команди пішов на невиправданий обіграш суперника, втратив мяч, а Петришин таких помилок не прощає.  Чергова прикра помилка гравця «Арка-UKRAVIT» завела черкаську команду і вони з великою рішучістю кинули усі сили на штурм воріт суперника: втрачати уже нічого. «Шевченків край» зі свого боку зробив акцент на якісну контратаку. Проте ні та, ні інша тактика на результат матчу (1:3) не вплинула. 

171217 22

  

171217 f1

Виступ танцювальної студії «Фрея»

Євген Данілевський, тренер команди «Шевченків край»

Олександр Герасименко, тренер команди «Арка-UKRAVIT» 

 

(екстраліга) «Рувер»Черкаси – «Дніпро» Черкаси 1:3 (0:0) 

Голи: Коркішко (автогол) – Яцишин, Коркішко, Степанов 

На цей матч обидві команди виходили особливо мотивованими: у разі перемоги дніпряни виходили на 1 місце, а якщо звитягою порадує «Рувер», то зможе у турнірній таблиці наздогнати і обігнати «Дніпро». 

Зі стартових хвилин «Дніпро» своїми активними діями запропонував супернику більше дбати про захист своїх воріт, але господарі матчу були готові і захищатися і водночас організовувати продуктивні атаки. Протягом перших 10 хвилин зустрічі гості грають комбінаційно, сестиматично змінюючи вектори своїх атак. «Руверу» поки вдається ставити своєчасні заслони. На майданчику триває по спортивному агресивна гра. До завершення першого тайму 5 хвилин і ігрова перевага на боці дніпрян, але їм ніяк не вдається матеріалізувати це у голи. Протягом однієї хвилини Степанов у гостей знаходиться на ударних позиція, але в одному випадку на удар реагує воротар Кулініч, а у іншому – мяч пролітає значно вище воріт. Кінцівку першої половини зустрічі (завершальну хвилину) «Дніпро» проводить майже безпреривно на половині поля «Рувера», який своєю самовіддачею збиває з пантелику суперника. 

171217 23 

Після перерви «Дніпро» додає у швидкості, але поки з цього їм користі мало: по справжньому гольових моментів немає. До завершення йде третя десятихвилинка матчу: на полі багато боротьби, дуже багато. Стабільно напружену ситуацію не сильним, але влучним ударом «розряджає» Яцишин – 0:1. Тут же «Рувер», якому відступати нікуди організовує атаку, під час якої мяч від Коркішко, влучає у його ворота – 1:1. Не пройшло і півтори хвилини як Коркішко реабілітується за свою помилку у попередньому епізоді і виводить «Дніпро» знову вперед. «Руверу» нічого не залишається робити, як знімати воротаря і йти у масовану атаку, чим ефективно користується Степанов – 1:3.     

171217 24

  

171217 f2

Виступ танцювальної студії «Фрея»

 

Віталій Косун, капітан команди «Рувер»

Андрій Калініч, капітан команди «Дніпро» 

 

(екстраліга) «Одна Родина» Черкаси – «Цетус» Черкаси 0:4 (0:2)

 Голи: Скорняков, Щерба, Волощук (2)

 Серед усіх матчів 4 туру, у цій зустрічі був забитий найшвидший мяч – на 3 хвилині удар Скорнякова був досить неочікуваним для голкіпера «Однієї Родини». Очікувалося, що пропущений мяч змусить господарів матчу вдатися до активних дій, та їм особливо розгулятися не дав суперник. «Цетус» досить успішно діє на перехопленнях, що зводить нанівець намагання суперника створити гольовий момент. А на 12 хвилині гри Щерба «гарматним» ударом робить рахунок 2:0 на користь його команди. Після другого пропущеного мяча атаки «Однієї Родини» стали більш якісними і вже їхній суперник думає про надійний захист. Досить швидко гості зуміли призвичаїтися до напрямків атак суперника і відразу гострота біля їхніх воріт пропала.  

171217 25 

Після перерви першим забити гол мав нагоду гравець господарів матчу Ворона, але вийшовши сам на сам із Сорокіним не зумів його обіграти. Традиційної гострої відповіді-атаки потрібно було чекати 4 хвилин і вона, точніше вони у «Цетуса» вийшли продуктивними: Волощук двічі скористався неузгодженістю у діях «Однієї Родини» біля свої воріт – 0:4.

 До цього на нашому турнірі відіграти 4 мячі протягом 10 хвилин ще нікому не вдавалося. Шанс таке зробити отримала «Одна Родина». Коли до закінчення гри залишалося менше двох хвилин, рахунок так і не змінився, хоча у господарів було кілька реальних шансів забити хоча б гол престижу. Завершальні хвилини матчу пройшли відносно спокійно. 

171217 26

Богдан Щерба, гравець команди «Цетус»


Олександр Діденко, капітан команди «Одна Родина» 

 

(вища ліга)  «Громада» Черкаси - «ПД Пивас» Черкаси 3:2 (2:0)

Голи: Коломієць, Агарін М., Вакуленко – Хрипченко, Масло

На «закуску» туру чергове цікаве протистояння команд, для яких турнірні очки на вагу золота. Щоправда не у рівних умовах підійшли команди до цієї зустрічі: у «ДД Пиваса» на лаві запасних один футзаліст проти шести з протилежного боку.

Коротка лава запасних максимально мобілізувала гостей і націлила на швидкий гол. Після 10 хвилини зустрічі можна констатувати, що швидкого гола не вийшло, але ігрова перевага на боці «ПД Пивас». «Громада» захищається, організовує небезпечні моменти, але до масованого штурму перейти їй не виходить, хоча помітне таке бажання. Гостям поки вдається (триває 15 хвилина зустрічі) тримати у постійній напрузі суперника. Але питання – чи зможе «ПД Пивас» постійно підтримувати такий швидкий темп матчу? Відповідь на питання прийшла на 18 хвилині матчу, коли Коломієць та Агарін М. із «Громади» забили у ворота гостей 2 мячі. 

171217 27 

На 3 хвилині другого тайму Хрипченко під час розіграшу штрафного удару, призначеного за гру рукою, сильним і влучним ударом скорочує відставання у рахунку -2:1. Через дві хвилини Хрипченко мав шанс і взагалі зрівняти рахунок, але м’яч після його удару розминувся із воротами. А от після удару Масла мячу було діватися нікуди, крім воріт – 2:2. Згодом Масло дивом не влучив у пусті ворота. Складається враження, що у гостей відкрилося «друге» дихання і тепер (до закінчення гри 10 хвилин) все залежить яку тактику вони застосують далі і чи стане вона проблемною для суперника.  Та згодом стає все помітніше, що гравці «ПД Пивас» втомлені, а суперник намагається притиснути до воріт. Часто гостей рятує від неприємностей воротар Зоря, але удар Вакуленка на 38 хвилині для нього був надскладним, а цей гол став останнім у матчі і у турі. 

171217 28

 

Шамара Сергійтренер команди «Громада»

 

 Безгуба Микола, гравець команди «ПД Пивас»