Чемпіонат Черкащини з футзалу. 4 тур (частина 1)
Неділя, 17 грудня 2017, 08:41

171217 0000

До уваги звіти і післяматчеві коментарів матчів, які відбулися у першій половині дня 

  

4 тур, 17 грудня (неділя)

(1 ліга)  «Капрі-Трейд» Черкаси «Альянс» Черкаси 4:0 (1:0) 

Голи: Орел (4) 

171217 00

Ігровий день почався із зустрічі команд з верхньої частини турнірної таблиці, а якщо бути точнішим, то лідерську міць «Капрі-Трейду» перевіряла команда із лідируючої групи. 

Напевне ранній початок гри вплинув на розмірений початок матчу, а гольового моменту біля одних з воріт довелося чекати 6 хвилин, коли Орел переправляв м’яч у ворота «Альянсу», але шкіряна куля влучила у стійку воріт. На 13 хвилині зустрічі Орлу все таки вдається влучити у ворота і рахунок у зустрічі відкрито. Цікаво, що до цього моменту «Альянс» методично «обстрілював» ворота Дяка, але без успіху. Господарі матчу зробили ставку на багатоходові комбінації. Ближче до великої перерви команди додали у швидкості: у «Альянса» з’являються моменти, але не гострі.171217 01

Відразу після великої перерви Шепель не зумів переграти Дяка, відразу у Вовка було два поспіль моменти зрівняти рахунок у матчі. Поступового перевага «Альянсу» ставала відчутною, але м’яч у ворота суперника ніяк не влітав. При такому ходу подій «Капрі-Трейд» небезпечно контратакує і на 30 хвилині матчу орел подвоює перевагу своєї команди – 2:0. Пропущений гол змусив «Альянс» кинути усі сили вперед, при цьому «оголити» тили і як наслідок Орел ще двічі змусив воротаря «Альянсу» виймати м’яч із воріт.  


Павло Скворцов, гравець команди «Карпі-Трейд»


Богдан Жало, тренер команди «Альянс» 

 

(1 ліга) Сміла – «Олімп-Черкасиелеваторторг» Руська Поляна 3:1 (0:1) 

Голи: Хоменко, Говденко, Вечірній  Караушан 

Поєдинок команди почали досить активно і акцентовано з обох боків на атаку. Частіше виходило бити  по воротам суперника смілянам. Наступальний настрій господарям матчу на 4 хвилині зіпсував Караушан – 0:1. Далі гра пішла на зустрічних курсах, де «Олімп-Черкасиелеваторторг» намагається свої атаки довести «вірного», а Сміла віддає перевагу дальнім ударам, а інколи «пострілам» майже від центральної лінії майданчика. Обидві команди демонструють велике бажання якісно зіграти, та не завжди у них це виходить. Наприкінці тайму у Римського, після удару з гострого кута, був шанс зрівняти рахунок у матчі та шкіряна куля влучила у стійку воріт.  

171217 3 

Традиційно після відпочинку команди додали у швидкості, відповідно додалося роботи воротарям. Варто відзначити, що на старті другої половини гри (перші 5 хвилин) голкіпери: Шевченко у Сміли і Котолуп у Руської Поляни неодноразово рятували свої ворота від 100% голів. Далі тиск на обоє воріт не зменшується і голкіперам додається роботи. Особливо багато роботи у Шевченка. Щоправда у Сміли були моменти, коли і воротар руськополянців не зміг би виручити. Та все ж господарі матчу на 35 хвилині гри досягли бажаного і зрівняли рахунок у матчі – 1:1. А тут ще 5 загальнокомандних фолів стало у «Олімп-Черкасиелеваторторг» і на спортивному майданчику стає інтригуюче. З огляду на турнірне становище, то нічия не найгірший був варіант для смілян, та вони не зменшують темп і реалізують два штрафні удари за понадлімітні командні фоли. 

171217 4

Сергій Шевченко, голкіпер команди «Сміла»


Роман Черненко, тренер команди «Олімп-Черкасиелеваторторг» 

 

(1 ліга) Михайлівка, Кам’янський р-н  Косарі, Кам’янський р-н 2:5 (0:2) 

Голи: Савченко, Доненко  Леус, Безлюда, Андрюшкін (2), Панасенко 

Під статусом  першого районного дербі у 4 турі відбується гра між командами Михайлівка і Косарі із Камянського району. Щодо підсумкового результату матчу прогнози відсутні. Арбітри зустрічі з урахуванням важливого для команд протистояння попередили гравців обох команд про поводження один до одного у рамка правил гри. Тут варто додати, що Михайлівка у чемпіонаті провела 2 матчі і ще не відчувала радості від перемоги. Напевне, маючи на увазі це факт, Михайлівка кинула усі сили вперед. Зі свого боку Косарі вдало відзахищавшись поступово почали перевіряти реакцію михайлівського голкіпера, а на 8 хвилині гри гості зустрічі відкрили рахунок у матчі – 0:1. Забивши мяч Косарі не зуміли розвинути успіх – суперник не дозволив. Натомість михайлівці намагаються організувати той момент чи моменти, які мають стати результативними та не все у них виходить. По ходу грає набирає обертів  і гравці обох футзальних колективів починають діяти сміливіше в атаці. У Михайлівки гостро спереду діє Доненко. Та під кінець тайму у господарів «обрізається» Лушпіган, а Безлюда використовує цю помилку на користь своєї команди – 0:2. 

171217 5 

На 23 хвилині матчу Андрюшкін доводить перевагу своїх партнерів по команді до 3 мячів. Михайлівським гравцям втрачати уже нічого – залишається йти масово вперед. До закінчення гри 15 хвилин, а у Косарів уже 4 фоли. Намагання відігратися і змусити суперника помилитися свого ефекту для господарів не мали. Натомість за 10 хвилин до закінчення Косарі забивають свій четвертий і здається, що знімають усі питання, щодо переможця гри. Та через хвилину Михайлівці вдається скоротити відставання у рахунку – 1:4. Все ж гостям згодом вдається довести, що до камянського дербі вони підійшли більш підготовлені - 1:5. Фінальна сирена зафіксувала перемогу команди із Косарів 2:5. 

171217 6

Ярослав Мудріцький, капітан команди Косарі


Дмитро Федоренко, тренер команди Михайлівка 

 

(вища ліга)  «Шевченків край-2» Звенигородський р-н  «Митниця» Черкаси 3:1 (3:0) 

Голи: Попсуй, Остренко (2) – Чуприна В. 

Зустріч майже сусідів по нижній частині турнірної таблиці почалася із взяття черкаських воріт – влучним ударом відзначився Попсуй – 1:0. На 7 хвилині гри Зоря після відмінного пасу від Шмиголя мав зрівнювати рахунок у матчі, та не зумів обіграти воротаря. З іншого боку у Остренка із збільшенням рахунку особливих проблем немає – 2:0. Те, що до 10 хвилини ворота звенигородців «сухі» велика заслуга їхнього воротаря Білоуса. Незважаючи на вдалу гру воротаря «Шевченкового краю-2», черкащани настирливо шукають ключі від воріт опонентів. Поки Зоря із «Митниці» багато маневрує біля чужих воріт, але паси не часто до нього доходять. З іншого боку Остренко дальнім більярдним ударом у нижній кут воріт Хоменка забиває свій другий мяч – 3:0. 

171217 7

На велику перерву команда із Звенигородського краю йде у доброму. Якщо взяти до уваги склад «Митниці», то у них є помітний резерв, щоб кардинально змінити хід гри (інше питання чи зможуть вони його реалізувати). 

Наступні 20 хвилин зустрічі почалися з того, що звенигородці своїм старанням все ніяк не дають розігратися черкащанам. Чим більше ігрового часу проходило, тим зрозуміліше ставало, що «Митниця» виявилася не зовсім готовою до гри, запропонованої суперником. Тут варто відзначити, що за звенигородців добре грає підсилення з головної команди у лиці Остренка та Аргєєва. 

На 32 хвилині матчу Чуприні вдається скоротити відставання у рахунку. На майданчику стає ще цікавіше. За 4 хвилини до закінчення черкащани починають застосовувати активний пресинг, з метою змусити суперника помилитися. Ближче до фінальної сирени «Митниця» атакує вп’ятьох, а суперник демонструє міцність свого захисту і перемагає. 

 171217 8

 

Іван Хоменко, голкіпер команди «Митниця»


Олег Гриб, капітан команди «Шевченків край-2» 

 

(1 ліга)  «Мелагрейн» Черкаси  «Шполабудматеріали»  0:4 (0:1) 

Голи: Вєтушко (2), Маняк, Пуш (автогол) 

На початку матчу шполяни віддали інціативу своїм юним суперникам, які зі свого боку отримали шанси для того, щоб забити гол. Шанси то зявилися, а от їхня реалізація частенько не найкраща. Зрозумівши, що і від кого можна очікувати «Шполабудматеріали» почала менше вділяти уваги обороні своїх воріт і почали частіше гостювати на половині поля суперника. На 9 хвилині матчу Вєтушко довів до логічного завершення одну з атака шполян. Непомітно перевага черкащан розтанула і вони стали більше дбати про захист своїх воріт. Гості ж матчу поступово увімкнули свої швидкості і з кожною атакою стають все ближчими до воріт суперника. 

171217 9 

Щойно почався другий тайм, а Маняк дальнім влучним ударом застав зненацька голкіпера «Мелагрейна»  0:2, а через хвилину черкаська команда помиляється і вже поступається з рахунком 0:3. Таким чином перспективно почавши гру, господарі матчу програвали. Не маючи за плечима певного тягаря відповідальності за результат, шполянська команда почала діяти розкутіше і на 30 хвилині забила свій 4 гол. 

Четверту частину гри гості зі Шполи провели досить впевнено, не дозволяючи опонентам створювати гольові моменти. У підсумку у цій грі досвід здобув перемогу над юністю. 

171217 10

Юрій Калашнік, гравець команди «Шполабудматеріали»

Ілля Блеєв, гравець команди «Мелагрейн» 

 

 (вища ліга) «Росава-Наша Ряба» Степанці  Яснозір’я, Черкаський р-н 2:5 (2:1) 

Голи: Кисіль, Болюк – Пустовіт, Колос (3), Чорний 

У другому вищоліговому матчі дня помірятися силами на майданчик вийшли команди, у яких в активах по 6 очок і, відповідно, місця у верхній частині турнірної таблиці. Без розвідки з максимальною націленістю на ворота команди почали зустріч. Було влаштовано такий собі взаємний артобстріл обох воріт.  Ближче до 7 хвилини гри яснозірці частіше знаходяться на половині поля суперника. Гравці із Степанців не так часто загрожують воротам суперника, але коли це відбувається, то Магльованому потрібно бути максимально уважним. На 10 хвилині гри гарматному удару Кисіля вже ніщо і ніхто не зуміли завадити досягти цілі – 1:0. Команди закручують таку швидку карусель, що ніби не перший тайм йде до завершення, а триває кінцівка зустрічі. Яснозірців двічі поспіль від голу рятує Магльований. Після цього команда бере хвилинну перерву. Відразу після тактичної перерви на шляху мяча, після відмінного удару Колоса, вже воротар команди «Росава-Наша Ряба» Сорокін. Згодом Чорний не може обіграти степанецького голкіпера. Пустовіту вдається зрівняти рахунок на останній хвилині матчу – 1:1. Через 10 секунд «Росава-Наша Ряба» знову попереду і тут лунає сирена. При такому високому темпі гри велика перерва для команд була дуже бажаною. 

171217 11 

Не збавляючи темпу, а навіть навпаки, у другій половині зустрічі продовжують грати команди. На початку тайму яснозірці дещо притисли канівську команду до їхніх воріт. У відповідь «Росава-Наша Ряба» робить ставку на контратаки, в одній з яких помилилися і отримали у відповідь гол від Колоса. Варто відзначити відмінний пас Чорного на автора другого забитого мяча.

На 30 хвилині поєдинку команда із Степанців отримує 5 командний фол і ціна помилки з їхнього боку значно збільшується. Командам залишається грати ще 7 хвилин, поступового градус матчу піднімається все вище і вище. Гравці не жаліючи ні ніг, ні лобів діють дуже небезпечно, але у межах правил, грають в єдиноборствах за мяч. На 38 хвилині зустрічі Волошенко із Степанців дивом не влучив у протилежні ворота. Згодом 6 командний фол отримують господарі матчу і Колос спочатку не реалізує 10 метровий штрафний удар, але вже на добиванні він нестримний – 2:3. 

Досить нервово пройшли останні секунди зустрічі, під час яких Колосу вдається оформити хет-трик, а Чорному ударом здалеку поставити крапку у зустрічі 2:5. 

171217 12

Микола Тараненко, тренер команди Яснозіря

 Владислав Валашенко, гравець команди «Росава-Наша Ряба»  

 

(вища ліга)  «Хімелектробуд» Черкаси – «Металіст» Миронівка 4:0 (3:0) 

Голи: Тупчієнко, Давиденко, Нікішов (2) 

До уваги вболівальників чергове протистояння сусідів по турнірній таблиці. Черкащани гру почали без номінального голкіпера, а на воротах став Гацанюк. Майже хвилину мали миронівці для того, щоб скористатися тим, що воротар черкащан трішки припізнився на матч. А от коли Манжела вийшов на майданчик, то відразу був змушений вступати у гру і виручати команду від створених суперниками неприємностей. Коли зі своїми тилами черкащани розібралися, то більш впевненіше пішли вперед. Захист «Металіста» не зумів стримати цього натиску черкаської команди і з 3 по 10 хвилину пропустив 3 мячі. До цієї зустрічі миронівська команда у трьох матчах пропустила 5 м’ячів, тож дещо неочікувано було бачити з їхнього боку протягом короткого часу таку кількість пропущених голів. Цікаво, що «Хімелектробуд» у попередніх двох матчах забив усього 4 голи, а ту вже є три. Отакими сюрпризами команди здивували у першій чверті матчу. 

171217 13 

Варто відзначити, що «Металіст» зумів оговтатися від стартового «шоку», але до перерви відіграти хоча б один мяч не зумів. Після відпочинку миронівські футзалісти ціленаправлено побігли атакувати  ворота суперника, але виходило у них поки не так, як хотілося б їм. На 28 хвилині гри гості «заробляють» пенальті, який реалізує Нікішов. Для того, щоб вирівняти гру у всіх компонентах програючій стороні потрібно зробити надзусилля. 

Незважаючи на рахунок, який висвітлювало табло – 4:0 двоє гравців з протилежних сторін зуміли почубитися: у результаті інценденту черкаського гравця було вилучено з поля, за навмисний удар суперника. 

Програючи 0:4, миронівська команда впятьох влаштувала осаду черкаських воріт. Такий розвиток подій з їхнього боку зрозумілий, але ефекту так і не дало.  

171217 14

Вадим Гацанюк, гравець команди «Хімелекторбуд»

 Петро Потапенко, гравець команди «Металіст»

 

Чемпіонат Черкаської області із футзалу, частина 2 >>>