Чемпіонат Черкащини. 2 тур, частина 2
Субота, 25 листопада 2017, 14:34

251117 15

У черкаському Палаці спорту «Бідівельник» відбулися матчі обласних змагань з футзалу у трьох лігах

 

Чемпіонат Черкаської області із футзалу, частина 1 >>> 

  

(екстраліга) «ПП Валюк»Черкаси - «Шевченків край» Звенигородський р-н  0:0 (0:0) 

Змагання команд Екстраліги випало розпочати черкаському «ПП Валюк» та команді «Шевченків край» із Звенигородського району. Додаткової інтриги цій зустрічі додає той факт, що «Шевченків край» має намір стартувати у чемпіонаті України серед команд другої ліги. 

Зустріч команди почали досить обережно. Занадто високих швидкостей не спостерігалося, але за рахунок постійної ротації гравців на футзальному майданчику темп підтримується високим. Щодо складу «Шевченкового краю» то він поповнився Дєєвим та Аргєєвим, як перейщли туди з черкаського «Дніпра». 

У перші 10 хвилин ближими до успіху були гравці «ПП Валюк», та небезпечний удар Александрова зумів парирувати Іщенко. У діях «Шевченкового краю» спостерігається деяка відсутність взаєморозуміння. Але це не завадило Петришину одну з атак завершити прицільним ударом, єдине що Маценко на воротях зіграв надійно. У відповідь Ординський стріляє по звенигородським воротам де проявляє уважність вже Іщенко. Команди постійно обмінються небезпечними моментами. Двічі збивають біля воріт Стайкова, але штрафні удари реалізувати ніяк не вдається. 

251117 16 

Після великої перерви команди вже діють розкутіше, але очікувати зливи забитих м’ячів поки ніяких передумов немає. Чим більше часу спливає тим вищою стає ціна помилки. Тож команди грають дуже і дуже уважно, а від того гострота пропадає. А ще як не крути у гравців накопичується втома. Все разом знижує видовищність, але збільшує напругу у грі. За 2 хвилини до фінальної сирени гравець «ПП Валюк» зіграв рукою на підступах до своїх воріт і «Шевченків край» отримав право на пробиття перспективного штрафного. У звенигородців ніби все вдалося, але Маценко зумів змінити траекторію польоту. Не залишився у бору і суперник, та шкіряна куля вперто не захотіла перетинати лінію воріт.  

251117 fff

Виступ танцювальної студії «Frejya»

Юрій Дмитренко, тренер команди «ПП Валюк»


Владислав Яворський, гравець команди «Шевченків край» 

 

(екстарліга)  «Арка-UKRAVIT» Черкаси – «Дніпро» Черкаси 1:4 (1:2)

 Голи: Каймаков – Ткаченко, Степанов, Дєдов, Лобов 

На матч з «Арка-UKRAVIT» дніпряни виставили той же склад, що і у матчі чемпіонату України, який відбувся напередодні. Ми знаємо з яким рахунком закінчилася та гра, тож вболівальникам потрібно було віддавати борг. Маючи на увазі такий факт «Дніпро» відразу акцентував увагу на атакувальних діях. Але на 7 хвилині матчу шкіряна кула влетіла у їхні ворота – гол в активі Каймакова. Господарі матчу могли розвинути успіх, але їхні завершальні удари були не точними. Натомість Ткаченко проявив індивідуальну майстерність і зрівняв рахунок у матчі. Згодом Ткаченко асистував Лобову та м’яч після його удару розминувся з воротами. 

За 4 хвилини до перерви Степанов таким же чином як і Ткаченко, пройвши з м’ячев вздовж штрафної лінії, ударом з розвороту змусив капітулювати голкіпера «Арка-UKRAVIT»  - 1:2.  

251117 17

 Далі події розгорталися за сценарієм дніпрян. Для того, щоб перевести гру у більш менш спокійне русло їм потрібно забивати ще один гол. З цим завданням впорався Дєдов. А на 27 хвилині матчу Вакуленку забити мяч завадила зробити стійка воріт суперника, куди влучив мяч. 

Маючи перевагу у 2 мячі дніпряни старалися частіше контролювати хід гри і не дозволяти супернику організувати якісну атаку.  По ходу завершальних хвилин матчу Лобов вирішив «стрельнути» по воротах суперника і, як зясувалося, рішення було правильним, бо стало результативним.    

251117 18

 

 251117 ss

Новоспечені дипломовані арбітри із футзалу


Георгій Левицький, гравець команди «Арка-UKRAVIT»


Андрій Калініч, гравець команди «Дніпро» 

 

(вища ліга) «Громада»Черкаси – Катеринопіль 6:4 (3:2) 

Голи: Агарін М., Коломієць, Вакуленко (3), Столяр –Піщаний, Приходько, Бобінський, Белоус 

Так склалося, що у Катеринополялише 6 чоловік були готові розпочати матч. Про подальший розвиток подій залишалося лише здогадуватися. Та не встигла секундна стрілка зробити один оберт, а катеринопільська команда повела у ранку (гол забив Піщаний). Такий початок дещо примголошив черкащан і їм потрібно було кілька хвилин, щоб зрівняти рахунок. По ходу гри до катеринопільської команди приєднався ще один гравець. Та від цього гостям легше не стало і вони знову пропустили мяч у свої ворота. І не один раз, а двічі від Вакуленка. За 4 хвилини до перерви Катеринопіль вже програвав 1:3. Ненадійна гра  «Громади» у захисті дозволила катеринопільцям скоротити відставання у рахунку до 1 м’яча. 

  251117 19

Поступово по ходу гри почала даватися взнаки чисельна перевага гравців «Громади» на лаві запасних і за 15 хвилин до закінчення  гри вони вели у рахунку 5:2. У Катеринополя зявилася надія на порятунок, коли Бобінський забив черкащанам третій гол. Та Столяр за 4 хвилини до завершення матчу, здається, поставив усі крапки над і – 6:3. Хоча часу до завершення було ще достатньо і Белоусу вдається для Катеринополя результативно використати один раз перебір фолів – 6:4. Далі був фінальний свисток арбітра.  

251117 20

 

Григорій Медянівський, тренер команди «Катеринопіль»

 

 Сергій Шамара, тренер команди «Громада» 

 

(1 ліга) «Капрі-Трейд»Черкаси - Косарі, Кам’янський р-н - 2:0 (2:0) 

Голи: Марущак, Гаврюшенко 

Напевне черкаська команда не очікувала, що протягом перших 10 хвилин гри буде думати про захист у зустрічі з опонентами з Косарів. «Капрі-Трейд» має дякувати своєму голкіперу Дяку, що м’яч кілька разів не влетів у його ворота після ударів гравців з Кам’янщини на старті гри. Та й самі черкащани повинні були забивати: особливо це стосується Марущака, коли він з вигідної позиції не влучив у косарські ворота. 

Стає очевидним, що вибрана тренером «Капрі-Трейд» тактика на цей матч є неефктивною.  На перший план вийшла індивідуальна майстерність гравців черкащан: спочатку Марущак зумів відкрити рахунок у матчі, а потім його підтримав Гаврюшенко. 

251117 21

 Другу половину гри косарці почали так же активно, як і старт матчу та до взяття воріт суперника справа ніяк не доходила. Натомість черкащани намагаються впіймати Косарі на контратаках, при цьому зберігаючи свої ворота «сухими». Завершальні хвилини матчу команди провели досить активно, більше рахунок у матчі не змінювався. 

251117 22

  

251117 f2

Виступ танцювальної студії «Frejya»

 Ярослав Мудріцький, капітан команди «Косарі»


Володимир Марущак, президент клубу «Капрі-трейд» 

 

(вища ліга)  Червона Слобода - «Хімелектробуд» Черкаси - 1:3 (0:1) 

Голи: Магльований - Аджубей (3) 

Для червонослобідської команди матч 2 туру був дебютним у чемпіонаті області. Відповідно, стартове хвилювання позначилося на їхній діях. Але тривало воно не довго і скоро глядачі побачили у виконанні обох колективів якісний футзал, щоправда без забитих голів. Тут більше була заслуга воротарів, ніж інших якихось обставин. Наприкінці тайму черкащани все ж «розмочили» рахунок. Спочатку Гацанюк відібрав шкіряну кулю у гравця з протилежної половини поля, пройшов вперед, віддав пас на Аджубея, якому нічого не залишалося зробити, як переправити круглого у сітку воріт. 

На першій хвилині другого тайму команди обмінялися гострими моментами: Шкондін не зумів обіграти воротаря «Хімелектробуда», а Тупчієнко пробив поряд зі стійкою воріт Червоної Слободи. Тут же Аджубей оформив дубль. Міг Яцура скоротити відставання у рахунку, але у відповідальний момент дав на партнера по команді не точний пас. 

251117 31 

За 7 хвилин до фінального свистка Магльований ефектним ударом завершує атаку Червоної Слободи і питання про переможця зустрічі знову актуальне. Червонослобідці пішли на штурм воріт суперника. Натомість черкащани відповідають гострим контрвипадом і черговим забитим мячем від Аджубея, який ставить крапку у грі. 

251117 32

 

Віталій Шкондін, гравець команди «Слобода»

 Вадим Гацанюк, гравець команди «Хімелектробуд»   

 

(екстраліга) «Шарм» Черкаси - «Цетус»Черкаси - 1:1 (0:0)

Голи: Удовика – Присяжнюк П. 

На закуску великого футзального вечора вболівальників очікували два екстралігові матчі. Першими на майданчик вийшли «Шарм» і «Цетус». Матчі за участю цих команд так склалося, що носять надпринципальний характер. На початку матчу Сидоренко («Цетус») і Мачульський («Шарм») обмінялися гострими моментами, після чого шлях до воріт обох команд став ще більше складним. 

Протягом 10 стартових хвилин команди по черзі намагалися організувати гольові моменти, та при щільній опіці зробити щось конструктивне дуже складно. Попри те, що триває лише перший тайм і рахунок нічийний команди не ризикують зіграти у відкритий футзал. Поки раціоналізм домінує над авантюризмом. При «сухому» рахунку команди пішли на перерву. 

251117 51 

«Цетус» маючи в пасиві гіркий досвід поразки з мінімальним рахунком продовжував грати у другій половині зустрічі дещо обережно. Можливо це і було правильне рішення, для того щоб впіймати емоційний «Шарм» на контратаці. Та вийшло, що реалізували свій контрвипад «шармівці» – пас Алєксєєва замкнув Удовика. 

Зрозуміло, що «Цетус» кинув усі сили на ворота суперника. Одну з атак ледь влучним ударом не завершив голкіпер гостей матчу Сорокін, та не зміг обіграти свого опонента з протилежних воріт – Манжелу. Був дальній і прицільний удар у виконанні Кота із «Цетуса»: воротар парирував. На фінішу матчу «Шарм» міцно стоїть у захисті – супернику складно пробити ці редути, але за 4 секунди до фінальної сирени Присяжнюку П. вдається зрівняти рахунок – 1:1. 

251117 52

 

Богдан Щерба, гравець команди «Цетус»

Сергій Мачульський, капітан команди «Шарм»

  

(екстраліга)  «Одна Родина» Черкаси - «Рувер»Черкаси 3:3 (1:1) 

Голи: Панасенко, Бондаренко, Кулініч (автогол) – Андрейченко, Матіаш (2) 

Чи то пізній вечірній час, чи то якась задумка була, але команди гру почали обережно і не на високих швидкостях. Та поступово темп гри почав зростати: без швидкостей досягти успіху буде складно у такому матчі. Цікаво, що добігали кінця перші 10 хвилин гри, а у воротарів особливої роботи не було: мається на увазі гольових моментів біля їхніх воріт створено не було. 

На 13 хвилині гри у «Рувера» проходить атака, яку завершує Андрейченко. Не пройшло й двох хвилин як Панасенко з «Одної Родини» гарматним ударом у девятку зрівняв рахунок. Тут варто відзначити, що воротар Кулініч на удар зреагував, але до мяча дотягнутися не зумів. 

Під кінець першої половини зустрічі команди розігралися, але щоб гольові моменти посипалися, то ні. 

251117 91

 На початку другої половини зустрічі Косун заробив і червону картку і пенальті у свої ворота. Бондаренко ударом з позначки обіграв Кулініча – 2:1. Такий хід подій змусив діяти руверців на спортивному майданчику сміливіше і це дало свій результат: Матіаш зрівнює рахунок – 2:2. І знову командам потрібно починати все з нуля. Єдине, що до закінчення матчу залишається геть зовсім мало часу. Відповідно гравці почали нервувати і помилятися у простих ситуаціях. 

За 3 хвилини до фінального свистка голкіпер «Рувера» робить неприпустиму для воротаря помилку і мяч влітає у його ворота – 3:2. Уже у наступній атаці Матіаш виправляє помилку товариша по команді і робить рахунок знову нічийним – 3:3. 

251117 92

 

Віталій Косун, капітан команди «Рувер»

 

Олександр Діденко, капітан команди «Одна Родина» 

 

Повний фотозвіт 2 туру Чемпіонату області з футзалу >>>