Чемпіонат Черкащини. 2 тур, частина 1
Субота, 25 листопада 2017, 08:14

251117 1

Починаючи з 8:00 у черкаському Палаці спорту «Бідівельник» відбувалися матчі обласних змагань з футзалу у трьох лігах

 

2 тур, 25 листопада (субота)

 (1 ліга)  Сміла – «Альянс» Черкаси 2:2 (2:1)

Голи: Римський, Хоменко – Шепель (2)

Свої стартові матчі два тижні тому обидві команди виграли. Тож у матчі 2 туру з перших хвилин гри обидві команди акцентовано пішли атакувати ворота суперника. Першими успіху досягли сміляни: прицільний удар на 6 хвилині гри вдалося виконати Римському. Коли добігали кінця перші 10 хвилин зустрічі Хоменку вдалося збільшити перевагу своєї команди до 2 м’ячів. Змагання по влучних ударах здалеку підтримали і черкащани – гол на свій рахунок записав Шепель. Ближче до закінчення тайму Вовк не зміг обіграти голкіпера, а так рахунок міг бути рівним. 

251117 2

На початок другого тайму команди діяли нервово, що позначилося на збільшенні неточних передач гравцями обох команд. Поступово «Альянс» взяв гру під свій контроль, та скористатися цією перевагою ніяк не вдавалося. Та все ж на 27 хвилині гри Шепелю вдалося зрівняти рахунок: тут варто відзначити партнерів по команді, які вдало вивели автора голу на ударну позицію. Пропущений мяч чомусь не «завів» смілян. Альянсівці продовжували частіше атакувати. У порівнянні з пеошою половиною гри команда зі Сміли дещо «підсіла». Щоправда в одній з атак близьким до успіху був Римський, але одного разу на шляху мяча був воротар, а у іншому випадку шкіряна куля пролетіла поряд зі стійкою воріт. Чим ближче до фінішу, тим обережніше команди почали діяти. Завершальний штурм провели черкащани, але рахунок так і залишився нічийним.  

 Богдан Жало, тренер команди «Альянс»


Ігор Римський, капітан команди «Сміла»  

 

(вища ліга) «Рятівник» – «ПД Пивас»Черкаси 6:4 (4:0)

Голи: Алєксєєв (2), Хрипченко, Гасанов - Верм’янчук (3), Панченко (3)

Як і попередня пара команд, ці футзальні колективи у першому турі здобули перемоги. Зрозуміло з яким настроєм гравці вийшли на спортивний майданчик.

Першим у гру вступив воротар «ПД Пиваса» Зоря. У відповідь з гострого кута по протилежних воротах  б’є Хрипченко – не точно. А от на 3 хвилині гри «Рятівнику» вдається виконати прицільний удар – 0:1 (Вермянчук). Незважаючи на те, що на годиннику 9 година ранку обидві команди грають досить жваво: маючи на лавах запасних якісну заміну є можливість тримати швидкий темп. У такому режимі комфортніше себе почувають рятівники і як наслідок Панченко результативно скористався помилкою у захисті гравців «ПД Пиваса». Не пройшло і двох хвилин, а гості вже програвали 0:3. Поки стороні, яка програє, ніяк не вдається налагодити командні дії. Хоча індивідуально роблять ніби все правильно, а от до організації гольової атаки справа ніяк не доходить. Натомість «Рятівник» постійно тримає у напрузі ворота суперника і наприкінці тайму збільшує свою перевагу – 4:0.

251117 3

 Відразу після відпочинку Алєксєєв відгрує один гол – 4:1. Відразу «ПД Пивас» намається розвинути успіх і згодом Хрипченко скорочує відставання у рахунку до 2 мячів – 4:2. У гру повертається інтрига. Масло перевіряє на міць стійку воріт «Рятівника». У відповідь перевіряється міць спини голкіпера «Пиваса». За 10 хвилин до фінішу захист «Пиваса» допускає помилку у захисті, якою користується Панченко – 5:2. А от Алєксєєв «обікравши» свого опонента не зміг реалізувати вихід сам на сам з воротарем. Але через півтори хвилини гравець «ПД Пиваса» виправляє свою помилку – 5:3.

За 3 хвилини до закінчення матчу гості знімають воротаря, але у відповідь такий хід дозволяє Верм’янчуку оформити хет-трик. Та все ж крайнє слово за Гасановим з «ПД Пивас». 

251117 4

 


Віталій Полюхович, тренер команди «ПД Пивас»


Владислав Панченко, капітан команди «Рятівник»  

 

(1 ліга) Будище, Черкаський р-н – Михайлівка, Кам’янський р-н 7:3 (1:1)

Голи: Поліщук (2), Бойко (2), Гречуха, Виноградов (автогол), Григоренко – Кузьменко, Боярчук, Виноградов

 У спокійному розміреному темпі команди почали матч. Протягом перших 5 хвилин гри до створення гострих моментів біля обох воріт справа не доходила. Незважаючи на те, що у складі будищанської команди помічені нині діючі і колишні професіональні футболісти, їм все ніяк не вдавалося скористатися цим козирем. Гравці Михайлівки у захисті поки вибудували стіну, а своїми контрвипадами регулярно тримали у напрузі ворота Григоренка. 

Наприкінці Iтайму Поліщуку вдається відкрити рахунок у матчі – 1:0. Та майже відразу Кузьменко з Михайлівки зрівнює рахунок у матчі. 

251117 5 

На 3 хвилині другого тайму Бойко на добиванні виводить Будище знову вперед. У відповідь швидкісна контратака михайлівців і рахунок стає рівним. Та не пройшло і трьох хвилин і Михайлівка пропускає три м’ячі і рахунок стає 5:2. До закінчення матчу залишається ще грати 13 хвилин. Нервовість у діях гостей гри позначається і на рахунку: Будище змушує Виноградова забити у свої ворота. Далі Григоренко реалізує пенальті призначений у михайлівські ворота – 7:2. До фінального свистка залишається ще достатньо ігрового часу (7 хв.), але вже помітно, що гравці з Михайлівки змирилися з думкою, що вони, напевне, вже не зможуть кардинально змінити ситуацію. На завершальних хвилинах гри гості активізувалися і Виноградов тепер уже забив і у чужі ворота. 

251117 6

Дмитро Федоренко, тренер команди «Михайлівка» 

Юрій Дмитренко, тренер команди «Будище» 

 

(1 ліга) «Мрія» Червона Слобода – «Шполабудматеріали» 2:6 (2:4)

Голи: Погребняк, ДяченкоМаняк, Вєтушко, Вальчуковський (2), Моторний (2)

 Матч між молодістю і досвідом розпочався, напевне, не так, як того хотів «Шполабудматеріали». Вже на другій хвилині зустрічі «Мрія» повела у рахунку – м’яч забив Погребняк. Більше 5 хвилин потрібно було шполянам, щоб розхитати захист суперника і зусиллями Маняка зрівняти рахунок. А згодом Вєтушко виводить гостей вперед. Після перших 10 хвилин гри шполяни вже мали перевагу у 2 м’ячі. Червонослобідська команда постійно намагається, організувати атаку, але наражається на контратаки, одну з яких Моторний реалізує – 1:4. Під завершення тайму Дяченко з пенальті для Червоної Слободи забиває ще один гол. 

251117 7

Непереконлива перевага у рахунку змушує «Шполабудматеріали» на початку другої 20 хвилинки задіяти додаткові резерви – швидкість, але поки без результативно. Триває 25 хвилина гри. Гравцям «Мрії» все ніяк  не вдається організувати якісну атаку. Шполяни часто застосовують пресинг, що не дає часто можливості супернику зробити точний пас. У результаті команди у другому таймі грають без забитих мячів. Але будь Калашник розторопнішим на 30 хв., то для шполян ситуація могла змінитися. Проте через мить зусиллями Вальчуковського та Моторного рахунок значно змінився – 2:6. Такий розвиток подій змушує «Мрію» вже думати про те як реалізувати свій великий потенціал у наступному турі.  

251117 8

 

Макар Погребняк, гравець команди «Мрія»

Максим Маняк («Шполабудматеріали») 

 

(вища ліга) «Шевченків край-2»Звенигородський р-н – Яснозір’я, Черкаський р-н 3:4 (1:3)

Голи: Гаврильченко, Гриб, Попсуй – Колос, Ткаченко, Чорний, Пустовіт 

Щодо результату виступу команд у першому турі, то обидва футзальні колективи програли. Амбітна команда з Яснозір’я тоді розраховувала на більше, тож бажаючи реваншуватися за поразу з перших хвилин наступної зустрічі влаштували осаду воріт суперника. Та вже на 3 хвилині гри прогавили контратаку звенигородської команди – мяч забив Гаврильченко. У відповідь господарі матчу зусиллями Колоса зрівняли рахунок у грі – 1:1. Потрібно було, щоб пройшла не одна хвилина, поки Ткаченко підібрав ключі до звенигородських воріт.

 У порівнянні з матчем попереднього туру помітно, що звенигородська команда налаштувалася на гру. Щоправда стримати швидких гравців Яснозір’я їм не часто вдається. Наприклад, коли Чорний забивав третій гол за колектив з Черкаського району. 

251117 9 

Відпочивши, на другу 20 хвилинку команди вийшли з подвійною енергією. На майданчику точиться багато єдиноборств, деякі з яких закінчуються порушенням правил. Частенько звенигородські футзалісти не встигають за технічними яснозірцями, а ті ніяк не можуть реалізувати свою маленьку перевагу. В один з моментів звенигородська заволоділа інціативою у грі: спочатку Павленко не зумів влучити у яснозірські ворота, а потім схибив Гаврильченко. Проте Грибу все таки вдалося досягти успіху – 2:3. 

Рахунок на табло змушував великими силами Яснозіря йти вперед  і вони зуміли забити ще один гол – 2:4. На цьому яснозірці не зупинилися і продовжували потужно атакувати, але пропустили контратаку, яку результативно завершив Попсуй. Для того, щоб забити більше мячів у цій зустрічі ігрового часу не вистачило. 

2511117 10

 

 Віталій Крижевський, віце-капітан команди «Яснозіря»

 Володимир Теліженко, тренер команди «Шевченків край-2»  

 

(вища ліга) «Росава»Степанці – «Металіст»Миронівка 2:0 (2:0)

Голи: Бовшик, Конюша 

Перші 5 хвилин гри вийшли видовищними, де чоловіча боротьба за м’яч точилася на кожному клаптику паркету. Гравці темп зустрічі підняли до того рівня, коли часу для прийняття рішень відводилося дуже і дуже мало. У такій грі на зустрічних курсах на 10 хвилині матчу «Росава» відкрила рахунок у матчі. Свою маленьку теротиріальну перевагу степанецька команда зуміла втілити у другий забитий гол.  Сказати, що миронівська команда гірше грає від суперника, то ні. Єдине, що у команди із Канівського району спостерігається трішки більше бажання перемогти. Але попереду ще один тайм, на який команди могли піти при рахунку 2:1, якби «Росаву» від забитого мяча, після удару Яковенка, не врятувала стійка воріт.  

251117 11

 Інтригу у зустрічі мав додати штрафний удар у виконанні «Металіста» та Сорокіна дуже складно переграти було. Щодо бажання перемогти, то у гостей гри у другій частині матчу спостерігається підняття ігрового тонусу і не дивлячись на те, що рахунок у матчі 2:0 складно сказати хто і скільки очок  у підсумку запише у свій актив. На 30 хвилині матчу міг прояснити ситуацію Мірошников, але його удар на себе прийняла поперечка воріт «Металіста».

 За 8 хвилин до фінальної сирени воротар Степанців тричі парирує небезпечні удари. У відповідь канівчани знову втрачають нагоду забити. Ближче до завершення матчу Миронівка іде у ва-банк і грає без воротаря і ледь не досягли успіху та удар головою з метра був не точним... 

251117 12

Петро Потапенко, гравець команди «Металіст»

 Oлексій Конюша, гравець команди «Росава»  

 

 «Мелагрейн» Черкаси – «Зоря» Білозір’я,Черкаський р-н - 2:6(0:3)

 Голи: Тригуб (2)- Зенков (2), Тимошниченко, Молчан (автогол), Чорний (2) 

Після стартової розвідки, яка тривала перші хвилини гри, білозірська команда притиснула суперника до воріт і двічі, протягом 6 хвилини матчу, Зенков засмучував  голкіпера протилежних воріт. «Мелагрейн» у відповідь організував кілька атак: були і гострі моменти та білозірців виручив голкіпер. А от Тимошниченко із «Зорі» зумів зіграти на результат – 0:3.  

251117 13 

За враженнями після першого тайму, то білозірська команда за попередні два тижні додала у якості своєї гри і результат, відповідно, не забарився. Але попереду ще друга половина матчу. 

«Мелагрейн» спробував відігратися, але сталося так, що спочатку самі собі забили, а потім пропустили від суперника із гри. Далі гра вирівнялася і «Мелагрейн» завдяки дублю Тригуба дещо змінив ситуацію, але не завадив перемогти «Зорі».   

251117 14


Нікіта Пуш, капітан команди «Мелагрейн» 

 

 Віктор Єрошов, тренер команди «Зоря» 

 

Чемпіонат Черкаської області із футзалу, частина 2 >>>