Олішевська в центрі уваги
Написав Максим Гаптар   
Четвер, 15 березня 2012, 11:08

olishevskayaSSA44075

Черкаська легкоатлетка Юлія Олішевська прикувала до себе неабияку увагу преси та громадськості через спірний епізод на чемпіонаті світу з легкої атлетики.

Як вже повідомляв "Черкаський спорт", українські спортсменки вдало виступили на всесвітньому чемпіонаті. Однак під час фінального забігу жіночої естафети 4х400 метрів у жінок стався спірний момент. Справа в тім, що на момент передачі українками естафетної палички, у білоруських спортсменок стався завал. Родзинкою у цій справі для Черкас та України загалом є те, що у моменті завалу в епіцентрі уваги опинилася черкащанка Юлія Олішевська, яка приймала естафетну паличку від Єлизавети Бризгіної.

Пропонуємо Вашій увазі відео естафетного забігу. Справжній екшн починається на 1.16.

Варто відзначити, що наша збірна фінішувала на четвертій сходинці (на якій перебувала і під час передачі естафети з першого на другий етап). Але після закінчення естафети представництво білоруської збірної подало апеляцію, щодо порушення правил українською федерацією. Білоруську сторону найбільше хвилював епізод передачі естафетної палички від Єлизавети Бризгіної до черкащанки Юлії Олішевської. Попри таку спірну історію, представниця нашого краю зробила свій вагомий внесок у загальнокомандний результат.

Апеляційне журі змагань задовольнило апеляцію білорусів. Але курйозність історії полягає в іншому, під час засідання апеляційного журі українська збірна отримала дипломи про четверте місце.