Черкащанка допомогла збірній на світових змаганнях
Написав Вікторія Хамаза   
Четвер, 15 березня 2012, 10:00

timthumgdfgdfhfdhr6756ue5tb   Шосте загальнокомандне місце посіла наша збірна з легкої атлетики на чемпіонаті світу. Неабияких внесок до загального результату зробила наша черкащанка Юлія Олішевська.

   Наймасштабніша світова першість із легкої атлетики днями завершилася у Стамбулі. Спортсмени із усіх куточків світу з’їхалися аби визначити найкращих, найшвидших, найвлучніших та найвправніших. Для збірної України цей чемпіонат світу видався напрочуд нелегким та напруженим. Особлива увага була прикута до наших землячок при проходженні фіналу естафети 4х400 метрів у жінок. Як зазначається на сайті ФЛАЧ, українські кольори у цьому забігу захищала команда з чотирьох легкоатлеток Єлизавети Бризгіної, Ольги Земляк, Наталії Пигиди та нашої черкащанки Юлії Олішевської. 

   «Десь у глибині душі, ми, все ж таки, розраховували потрапити на п’єдестал, тому кожна з нас виходила на доріжку з певним завданням – викластися на повну. Я, приміром, навіть не відчувала, як я біжу. Тільки побачила, що стрімко наближаюсь до суперниць. Враження, ніби це не біг, а політ», – зазначає Юлія Олішевська, представниця збірної України з легкої атлетики на сайті ФЛАЧ.SSgfbfgbfgh56yh556756767777767fgdA44075

   Попри те, що наша команда фінішувала четвертою, цей результат закріпити за собою їм так і не вдалося. Пізно ввечері наша збірна дізналася, що їх результат знято і замінено іншим, нижчим. Причиною стала апеляція подана керівництвом білоруської збірної до ІААФ, у якій ішлося про порушення правил українською командою. У заяві йшла мова про невірну передачу естафетної палички з першого на другий етап, коли українські та білоруські спортсменки були вимушені передавати естафету «навхрест». Така передача призвела до падіння представниці білоруської збірної Ганни Ташпулатової. Апеляційна комісія задовольнила вимоги білорусів та визнала дії українок такими, що стали перешкодою для більших результатів у білорусів. 

   «Про зняття результату нашої збірної ми дізналися лише пізно увечері після загальних зборів, побачивши оновлені результати в інтернеті. Як так може бути? Мабуть, коли йде заслуховування нашого питання, технічного лідера і лідера команди мали б довести до відома. А ми в цей час – ні сном, ні духом про те, що коїться. В той час, коли дискваліфікація вже відбулася, ми вручали дівчатам дипломи за четверте місце. Парадокс! Звісно, ми ще розбиратимемося в цій ситуації» – коментує цю ситуацію Олександр Апайчев, головний тренер збірної команди України з легкої атлетики на сайті ФЛАУ.

   Окрім цього головний тренер додав, що певне порушення з боку наших дівчат таки було під час передачі естафети з першого на другий етап. Але, окрім цього, переконаний Олександр Апачев, там було і недоопрацювання суддів, які не виставили учасниць у потрібному порядку. Також тренер наголосив на наявність порушень правил  з боку білоруської команди.9c96fe6218654500b3671476a635e124461168e6_350x232_Q75

   «Своїми діями організатори нас просто позбавили можливості довести, що помилка і порушення правил з боку Юлії Олішевської – це наслідок неграмотних дій або ж повної бездіяльності суддівської бригади. Нехай би навіть протест у підсумку не задовольнили б, але ми повинні були поборотися за встановлення справедливості. А такої можливості нам не дали, просто поставивши перед фактом дискваліфікації», – додає Олександр Апайчев, головний тренер збірної команди України з легкої атлетики на сайті ФЛАУ.

   Загалом, виступ української збірної на цьому світовому чемпіонаті фахівці сміливо називають вдалим. Що ж стосується нашої черкащанки Юлії Олішевської, то на неї у збірній покладають великі надії. «Знаєте, на цьому чемпіонаті я вкотре переконався, що у нас справді є команда, з якою можна гори рухати», – запевнив головний тренер збірної команди України.