Черкащина готується прийняти другий етап змагань з автомобільного слалому
Написав Вікторія Хамаза   
Субота, 18 травня 2013, 09:59

avtoslalom_kviten_start16_2

   Завтра, 19 травня, у місті Сміла відбудеться другий етап Національних змагань з автомобільного слалому, присвячений 60-ій річниці заснування Черкаської області.

   На шквал емоцій, драйву та автоекстрим чекають жителі Сміли. Саме там відбудеться другий етап одного із наймасштабніших автодійств сезону – національні змагання з автомобільного слалому. Очікується, що цього дня, до Сміли з’їдуться найзатятіші поціновувачі автоекстриму не лише з Черкащини, але й з інших куточків України. Долучитися до спортивного дійства у якості глядача або учасника має змогу кожен, запевняють організатори – громадська організація Автомобільний клуб «Черкаси».

   Автослалом («фігурне водіння», «швидкісне маневрування») – гонки на час по розміченій стійками (конусами, покришками) території зі складною трасою (круті повороти, змійки, розвороти на 180 градусів заднім і переднім ходом). Водієві необхідно добре відчувати габарити свого автомобіля, вміти маневрувати заднім ходом, вибирати найкращу траєкторію руху, володіти прийомами стабілізації і швидкісних розворотів. До речі, у колишньому Радянському Союзі його придумали для професійних цивільних водіїв, щоб стимулювати підвищення навичок управління автомобілем.

avtoslalom_kviten_start10

   Нагадаємо, перший тур змагань з автомобільного слалому прийняли Черкаси. Тоді випробувати свою вдачу на місцевій трасі завітало близько півсотні гонщиків. До переліку «міст-щасливчиків», які прийматимуть етапи цієї всеукраїнської автопершості, окрім Черкас, потрапили ще Сміла, Чигирин, Канів, Золотоноша, Умань, Корсунь-Шевченківський.

           avtoslalom962786_374528565997251_531065794_n