Черкаси перетворилися на столицю автодрайву!
Написав Вікторія Хамаза   
Неділя, 28 квітня 2013, 17:47

avtoslalom_kviten_start16_2

   Наше місто прийняло перший етап всеукраїнського чемпіонату з автослалому.

   Шум гальм, неймовірний драйв та надзвичайно велике скоплення позитивних емоцій. Саме так стартував перший етап Національних змагань з автослалому у Черкасах. Чемпіонат «на колесах» приурочили до 60-ї річниці заснування Черкаської області. До переліку «міст-щасливчиків», які прийматимуть етапи цієї всеукраїнської автопершості, окрім Черкас, потрапили ще Сміла, Чигирин, Канів, Золотоноша, Умань, Корсунь-Шевченківський.

   «Змагання такого рівня в нашому місті ще не було. Черкаси стали відправною точкою цього чемпіонату. Наступні етапи мають відбутися у шести районних центрах нашої області. Кращих з кращих любителі швидкості визначатимуть аж до осені. Заключний етап цих змагань пройде також у нашому місті. Тоді на черкаських дорогах знову зустрінуться найвправніші водії області та країни», – говорить Андрій Яроменко, керівник обласної громадської організації „Автомобільний клубу «Черкаси».

avtoslalom_kviten_start10

   Любов до екстриму за кермом – саме це об’єднало всіх учасників  всеукраїнської першості з автомобільного слалому. Випробувати свого залізного коня на черкаській трасі наважилися 30-ть водіїв-відчайдухів не лише з нашого міста та області, але й з Києва та Кременчука. До участі у першому етапі всеукраїнського чемпіонату з автомобільного слалому долучилися учасники віком від 16-ти до 50-ти років. За кермом цього дня можна було побачити як водіїв-чоловіків, так і представниць прекрасної статі. Одна з них – 16-річна Валерія. Незважаючи на юний вік, дівчина має вже п’ять років водійського стажу. Валерія запевняє: керувати авто здатні не лише чоловіки, залізного коня здатні «осідлати» й дівчата, достатньо цього захотіти.

avtoslalom_kviten_start2

   «Почала професійно займатися цим видом спорту з чотирнадцяти років. За кермом відчуваю себе комфортно. На цих змаганнях випробовую не лише себе, але й вміння. Адже лише другий день за кермом авто із механічною коробкою передач. Дещо незвично», – ділиться Валерія, учасниця змагань.

   Востаннє черкаські автолюбителі визначали кращого «на колесах» під час зимового чемпіонату Черкас зі слалому. Тоді, кожен з трьох етапів збирав не менше, ніж по тридцять автівок. Тому організатори сподіваються, що на етапах Національних змагань учасників буде значно більше. Адже стати учасником та випробувати свого залізного коня має змогу кожен. Участь у змаганнях безкоштовна.

avtoslalom_kviten_start_3

   «Слалом – це доступний різновид автомобільного спорту. Не обов’язково бути професіоналом, щоб виїхати на нашу трасу, можна просто мати хороші навички водіння і вже сміливо претендувати на перемогу. Тож, якщо маєте авто й бажаєте помірятися своїм вмінням маневрувати між перешкодами, ласкаво просимо на автослалом», – додає Андрій Яроменко.

avtoslalom_kviten_start16_2

   Нагадаємо, автослалом («фігурне водіння», «швидкісне маневрування») – гонки на час по розміченій стійками (конусами, покришками) території зі складною трасою (круті повороти, змійки, розвороти на 180 градусів заднім і переднім ходом). Водієві необхідно добре відчувати габарити свого автомобіля, вміти маневрувати заднім ходом, вибирати найкращу траєкторію руху, володіти прийомами стабілізації і швидкісних розворотів. До речі, у колишньому Радянському Союзі його придумали для професійних цивільних водіїв, щоб стимулювати підвищення навичок управління автомобілем.

До вашої уваги результати першого етапу Національної першості з автослалому:

avtoslalom_kviten_start_1_1

avtoslalom_kviten_start_1_2

avtoslalom_kviten_start2