Пас: черкащани у символічних збірних чемпіонатів
Написав Administrator   
Вівторок, 10 грудня 2013, 12:07
kachurzbirnarr2013 10 05 Gelios-UkrArgoKom 0-0 015
Осіння частина вітчизняних чемпіонатів з футболу добігла кінця. Низка черкаських футболістів потрапили до символічних збірних як першої, так і другої ліги.
 
 
Портал football.ua традиційно підбиває підсумки осінньої частини чемпіонатів. Так, нещодавно було опубліковано символічні збірні Прем’єр-ліги, Першої та Другої ліг. Вашій увазі представники Черкащини серед когорти кращих футболістів.
 
Збірна першої ліги
Правий півзахисник
2. Максим Драченко (Олімпік)
drachenkozbirnapas5turrDSC 4085
Головний універсал донецького клубу та першої ліги в цілому в цьому сезоні значно частіше грає ближче до атаки і робить це ефективно. У чемпіонаті і кубку в його активі вже 5 забитих м'ячів - вже зараз це найкращий його показник у кар'єрі. Проте Максим за традицією грав на багатьох позиціях в обороні і півзахисті, нерідко перебудовуючись в інтересах команди навіть по ходу матчу.
 
Нападник
3. Руслан Качур (Геліос)
kachurzbirnarr2013 10 05 Gelios-UkrArgoKom 0-0 015

Неоднозначний сезон провів як Качур, так і його команда, але обійти його досягнення увагою не можна. За неповних два місяці в серпні-вересні він забив 7 м'ячів поспіль у першій лізі, деякий час очолюючи і гонку бомбардирів. На жаль, нестабільність не дозволила ні Руслану, ні Геліосу провести першу частину сезону на одному диханні. Залишається сподіватися, що хай і яскравою, але окремою серією його досягнення в нинішньому чемпіонаті не завершаться.
 

 

У другій лізі є основний представник Черкащини - "Славутич". Так, ряд його футболістів хоча і не є черкасцями за пропискою, проте обійти їхнє потрапляння до символічних збірних не можна.
 
Збірна другої ліги
Правий захисник (резерв)
2. Олександр Обревко (Славутич)
obrevkozbirna8phoca thumb l kristal 06Обревко - класичний крайній бек, багато працює на атаку, вміє нагнітати з флангу. Неодноразово його проходи приводили до неприємностей в захисних рядах суперників, та й у результативних комбінаціях взяти участь йому доводилося. Намагався Олександр належним чином діяти і в обороні, але при цьому не обійшлося і без помилок, вилучень (останні припали, на жаль, на найважливіші матчі з Гірником в чемпіонаті і Авангардом в кубку).
 
Правий півзахисник
2. Сергій Чеботарьов (Славутич)
chebotarev485656
Чеботарьов провів дуже непоганий відрізок - чимало забив (4 м'ячі в чемпіонаті і кубку), гармонійно влився в групу атаки черкасців зі своїми швидкісними рейдами і підступними кинджальними ударами. Все в його грі було добре, от тільки провести весь напівсезон на одному диханні Сергій не зумів. І в той період, коли команді не міг допомогти травмований Захаревич, також знаходився не в кращій формі.
 
Лівий півзахисник
№ 1 . Ярослав Захаревич ( Славутич )
zakharevychzbirna74phoca thumb l makeevka02
24 роки , 18 матчів ( 6 голів) , 5 попадань в основний склад збірних турів та 1 в резерв , герой 6 -го туру
Для черкасців вихід до чвертьфіналу кубка затьмарився травмою Захаревича. Він перебував у відмінній формі півзахисник вибув зі складу разом з основними форвардами, і його команда не змогла перебудуватися і завершити рік без особливих втрат. А втім Ярослав - справжній лідер черкаської команди. Він швидкий на фланзі, меткий в наступальних діях, небезпечний як в завершенні, так і в асистуванні. Забив чимало, в тому числі - і зі стандартів (Не пенальті, а штрафних).
 
Нападник
2. Роман Дацюк (Славутич)
dacyukzbirna83phoca thumb l img 3202
Після відходу на підвищення, в першу лігу, земляка Сергійчука саме на Дацюка були покладені обов'язки головного забивали. З дюжиною голів він може бути собою задоволений, але могло б, звичайно, бути і краще. І справа не тільки в реалізації, але і в тій прикрою травмі, яка вибила Романа з ладу на кілька турів. Але і тут форвард показав, що він гравець вольової: в останньому матчі року оформив дубль, принісши команді в Білій Церкві.