Пас: 17-ий, 20-ий тури
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 26 листопада 2013, 15:01
pass1920tursDSC 5036
Перше коло вітчизняних чемпіонатів різних рівнів наближаються до завершення. До вашої уваги звіт про виступи черкащан у різноманітних українських командах у черговому випуску рубрики «Пас».
 
«Севастополь» зазнає розгрому від «Шахтаря»
У 17-му турі «Севастополь» завітав у гості до «Шахтаря» й дива у цій зустрічі не сталося. Футболісти донецької команди здобули впевнену перемогу з рахунком 4 : 0. Слід зазначити, що жоден з широкого десанту черкаських футболістів у складі «Севастополя» участі у цьому матчі не взяв.

 

«Зоря» грає в нічию з «Металургом»
У луганської «Зорі» ситуація у чемпіонаті дещо краща ніж у «Севастополя». Ось і матч з запорізьким «Металургом» луганчани зуміли звести до нічиєї. Причому протягом зустрічі «Зоря» поступалася, проте до кінця зустрічі Янік Болі зрівняв рахунок. Смілянський футболіст Іван Петряк до заявки на цей матч не потрапив.

 

Перша ліга
«Олімпік» відривається від конкурентів
Лідер Першої ліги, донецький «Олімпік», позитивно завершив перше коло чемпіонату. Донеччани на власному полі приймали «Сталь». В обох командах грають представники Черкащини. У «Олімпіка» весь матч на полі провів черкасець Максим Драченко. Причому сьомий номер донеччан мав хороші шанси відкрити рахунок, в одному моменті Максим намагався перекинути воротаря суперника, але не влучив у ворота; а в іншому з 17-ти метрів крученим ударом пробивав, але цього разу також поруч зі штангою. Втім запал Драченка надихнув команду, яка таки дотиснула суперника та відсвяткувала перемогу.
Уродженець Городища, Віталій Грицай, також взяв участь у цьому матчі, щоправда він вийшов наприкінці зустрічі та нічим суттєвим не запам’ятався.

pass1920turspass1213turr2013 10 05 Gelios-UkrArgoKom 0-0 016

«Геліос» опускається в зону вильоту
Останній матч першого кола футболісти «Геліоса» проводили у рідних стінах проти ПФК «Олександрія». Рівний матч двох рівних команд завершився логічно – нічиєю. Черкаський футболіст Руслан Качур вийшов на поле з перших хвилин й чине найбільше з усієї команди прагнув перемогти. Руслан був один із найактивніших у грі, створював моменти, але йому чогось бракувало: то точності, то везіння. Як наслідок, Качур так і не зміг подарувати перемогу своїй команді. Матч завершився нічиєю 0 : 0. «Геліос» з 20-ма очками залишається на третій з кінця позиції у турнірній таблиці.

 

«Полтава» сильніша за «Буковину»
Матч двох черкащан Антона Шевчука та Олега Тарасенка завершився перемогу команди уманчанина. ФК «Полтава» на власному полі провела більш сильний матч й заслужила на перемогу. Футболісти «Полтави» забили два м’ячі у ворота «Буковини», що не може записати собі в актив Олег Тарасенко. Черкащанин провів на полі весь матч, однак зберегти «сухими» ворота своєї команди він не зумів. Захисні редути «Буковини» кілька разів давали збій, внаслідок чого «Полтава» забивала. Також, слід відзначити, що з середини матчу «Буковина» грала в меншості. За таких обставин «Полтава» довела цей матч до впевненої перемоги.

 

Чемпіонат Білорусі
«Дніпро» зазнає чергового розгрому
Команда Олега Карамушки продовжує поневірятися в чемпіонаті Білорусі. Так, в 31-му турі команда зазнала розгромної поразки від команди «Бєлшина» з рахунком 1 : 5. Олег Карамушка провів на полі весь матч, однак ця гра була не вдалою для всього колективу. Після цього матчу «Дніпро» продовжує перебувати на 11-ій, передостанній, сходинці турнірної таблиці.