Пас: перші жовтневі матчі
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 08 жовтня 2013, 13:41
pass1213turr2013 10 05 Gelios-UkrArgoKom 0-0 008
12-ий та 13-ий тур вітчизняних чемпіонатів приніс уродженцям Черкащини перемоги та поразки. До вашої уваги наш звіт.
 
Прем’єр-ліга
Друга поспіль поразка «Севастополя»
У 12-му турі «Севастополь» на власному полі приймав сусіда по турнірній таблиці, «Іллічівець». Втім домашні трибуни не допомогли кримчанам взяти гору над суперником. Футболісти «Іллічівця» забили єдиний гол на 44-ій хвилині й до кінця зустрічі втримали свою перевагу. Олександр Ковпак провів на полі весь матч, але позитивно вплинути на результат зустрічі не зумів.

 

«Зоря» розписала мирову з «Говерлою»
А ось в луганської «Зорі» справи йдуть дещо веселіше. Після перемоги в минулому турі, луганчани добули нічию в Івано-Франківську, де зустрічалися з місцевою «Говерлою». Матч рівних суперників завершився цілком логічно – сухою нічиєю 0 : 0. Молодий смілянський футболіст Іван Петряк вийшов на поле на 81-ій хвилині матчу.

 

Перша ліга
«Олімпік» перемагає і знову виходить на перше місце
Донецький «Олімпік» продовжує дивувати Першу лігу своїми виступами. У 13-му турі донеччани грали у Краматорську проти місцевого «Авангарду». Футболісти «Олімпіка» провели впевнений матч й без особливих проблем переграли непростого суперника з рахунком 2 : 0. Весь матч на полі провів Максим Драченко. У середині першого тайму черкасець мав хороший шанс відкрити рахунок, проте м’яч після удару головою пройшов поруч з воротами. Ця перемога дозволила «Олімпіку» знову вийти на першу сходинку в чемпіонаті.

pass1213turrIMG 5386

«Сталь» зазнає розгрому від «Нафтовика»
Алчевська «Сталь» ніяк не може знайти свою гру у цьому сезоні. Цього разу невдалим для алчевського клубу став виїзд до Охтирки. Місцевий «Нафтовик-Укрнафта» нині перебуває на гарному ходу, тому не знітився одного з лідерів першості. Вже у середині першого тайму господарі поля повели в рахунку, а в другому таймі дотиснули суперника. У підсумку, матч завершився рахунком 3 : 0 на користь «Нафтовика». Віталій Грицай провів на полі більшу частину другого тайму, але нічим суттєвим не відзначився.

 

«Геліос» не дотиснув «УкрАгроКом»
Серія нічиїх у «Геліоса» сягає вже три матчі. Домашня зустріч з «УкрАгроКомом» хоч і проходила повністю під диктовку «Геліоса», проте команда з Головківки встояла у цьому матчі й відвезла з Харкова одне очко. Протягом усієї зустрічі харків’яни домінували на полі, намагаючись забити. Чи не найбільше прагнув допомогти своїй команді Руслан Качур. Кращий бомбардир «Геліоса» чіплявся за кожен м’яч, намагаючись витиснути з кожного моменту максимум, але цього дня забити харків’яни не змогли. Проте й не пропустили. Тому – нульова нічия.

pass1213turrIMG 9384

«Полтава» сильніша за «Титан»
Непогану форму у складі «Полтави» набрав уманчанин Антон Шевчук. У своїй новій команді колишній півзахисник української молодіжки став одним із ключових гравців. Так, у матчі проти «Титану» Шевчук вкотре вийшов на поле зі стартових хвилин та був одним із найбільш активних у складі своєї команди. У складному матчі Антон Шевчук подарував «Полтаві» перемогу. На 30-ій хвилині Антон замкнув передачу Чеботаєва й відкрив рахунок у зустрічі. Пізніше виявилося, що цей гол став єдиним у матчі. Таким чином, «Полтава» завдяки уманчанину здобула не просту перемогу. Впевнений виступ Шевчука дозволив йому потрапити до символічної збірної туру.

 

«Буковина» перемагає «Миколаїв», Тарасенко дебютує на лаві запасних
Вольову перемогу здобули футболісти чернівецької «Буковини» у матчі проти «Миколаєва». Виїзна зустріч проходила вдало для гравців «Буковини», у середині тайму команда перемагла з рахунком 2 : 0, проте за 15 хвилин до кінця господарі відквитали один гол. Втім зрівняти рахунок футболісти МФК «Миколаїв» не зуміли, тому рахунок 2 : 1 на користь «Буковини».
Ще не дебютував у складі нової команди черкасець Олег Тарасенко. Однак у першій грі за новий клуб Олег вже потрапив до заявки на матч.

 

Чемпіонат Білорусі
Гол Карамушки та нічия «Дніпра»
Аутсайдер чемпіонату Білорусі, могилівське «Дніпро» нарешті розжилося одним очком. У матчі 28-го туру «дніпряни» зустрічалися з командою «Белшина» й спромоглися не програти. Максимум зусиль для такого результату «Дніпра» доклав Олег Карамушка. Черкащанин відкрив рахунок на 21-ій хвилині. Проте зберегти переможний результат могилівські футболісти не зуміли й пропустили гол. Тому нічия 1 : 1.