Пас: 11-ий та 12-ий тур крізь призму футболістів Черкащини
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 01 жовтня 2013, 11:58
pas5turr52365
Футболісти Черкащини провели чергові матчі на просторах вітчизняного футболу.
 
Прем’єр-ліга
Ковпак програє своїй колишній команді
В 11-му турі «Севастополь» не зумів здобути другу перемогу поспіль. Після якісної перемоги над донецьким «Металургом», севастопольці завітали до Києва, де не зуміли поборотися з «Арсеналом». Хоча початок матчу був за гостями, на 33-ій хвилині Маріуш Левандовскі вивів «Севастополь» уперед. Проте далі «каноніри» зібралися з силами та не лише відігралися, а й вийшли вперед. У підсумку «Арсенал» здобув перемогу з рахунком 3 : 1. Олександр Ковпак провів на полі весь матч, але відзначитися бодай раз йому не вдалося.

 

«Зоря» сильніша за «Волинь»
А-от луганська «Зоря» зуміла потішити своїх уболівальників. Після двоматчевої серії поразок у чемпіонаті та вильоту з кубка України, луганчани провели впевнений матч й переграли луцьку «Волинь». Втім матч між цими суперниками був досить напруженим та складним. Доля поєдинку визначилася лише у другому таймі, коли протягом 10-ти хвилин (на 71-ій та 82-ій) Янік Болі відзначився дублем й подарував «Зорі» перемогу. Смілянський футболіст Іван Петряк провів весь матч на лаві запасних.

 

Перша ліга
«Олімпік» знову перемагає
Безпрограшна серія «Олімпіка» продовжується. Цього разу донеччани не залишили жодних шансів «Динамо-2». На власному полі футболісти «Олімпіка» були значно сильнішими за киян, тому цілком логічно розібралися з ними з рахунком 3 : 1. Черкасець Максим Драченко провів на полі більшу частину ігрового часу й був замінений на 71-ій хвилині. Втім зробити свій внесок у перемогу команди Максим міг особисто. Проте, маючи чудовий момент у першому таймі, не влучив у ворота. Втім «Олімпік» здобуває переконливу перемогу й продовжує перебувати на лідерських позиціях у чемпіонаті.

 

«Сталь» перемагає без Грицая
Вкотре не знаходиться місця у складі «Сталі» городищенському футболісту Віталію Грицаю. Цього разу «Сталь» грала вдома з «Миколаєвом» й здобула мінімальну перемогу. Єдиний гол на третій хвилині забив Матюшин. Ця перемога нарешті допомагає «Сталі» перетнути смугу невдач. Втім ця смуга продовжується для Віталія Грицая, який ніяк не може потрапити до основного складу команди.

pass12-11tur3848702

Качур асистує, «Геліос» грає в нічию
Скандальна нічия з «Титаном» змінилася на спокійну нічию з «Нивою». Протягом цього матчу все складалося не зовсім на користь «Геліоса». Виїзний матч розпочався краще для «Ниви», яка першою відкрила рахунок. Проте далі за справу взялися нападники «Геліоса». Спочатку на 23-ій хвилині Качур чудово пробивав головою, але забити гол не вдалося. Проте далі Руслан продемонстрував свої плеймейкерські здібності й асистував Давидову, котрий зрівняв рахунок. Далі жодна з команд свої моменти не використала.

 

«Полтава» не дотиснула «Авангард»
Цікавий матч видався між «Авангардом» та «Полтавою». На власному полі «Полтава» не зуміла продемонструвати своєї кращої гри та подарувати вболівальникам перемогу. Проте на початку матчу відкривати рахунок мали якраз полтавчани. На шостій хвилині Антон Шевчук завдавав потужного дальнього удару, внаслідок чого воротар гостей перевів загрозу на кутовий. Через кілька хвилин потому знову Шевчук був у центрі подій, цього разу півзахисник вривався у карний майданчик та віддавав передачу, але його партнер м’яч втратив. Втім такий веселий для «Полтави» початок переріс у зовсім не сприятливу ситуацію. На 17-ій хвилині гості використали свій єдиний момент й відкрили рахунок у зустрічі. Проте цим голом атакувальну прить «Полтави» футболісти «Авангарду» не збили. Далі господарі поля продовжили домінувати на полі й у середині другого тайму нарешті домоглися свого. Знову Антон Шевчук доклав до цього максимум зусиль. Уманський футболіст завдав чудового удару, воротар відбив м’яч, проте Насібулін підхопив сферу та вколотив м’яча у ворота – 1 : 1. До кінця зустрічі полтавчани неабияк тиснули на суперника, але забити переможний гол не зуміли. 1 : 1, констатуємо впевнений матч від Антона Шевчука.

 

Чемпіонат Білорусі
«Дніпро» зазнає чергової поразки
Знову могилівське «Дніпро» не може вийти з програшної серії. Домашня зустріч із суперником по боротьбі за збереження прописки в елітному дивізіоні стала для «дніпрян» не вдалою. «Нафтан» здобув переконливу перемогу з рахунком 2 : 0. У складі «Дніпра» весь матч на полі провели обидва представники Черкащини, Олег Карамушка та Максим Лісовий.