Пас: два дубля черкаських футболістів
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 24 вересня 2013, 13:30
passs11turrr2391-3
До вашої уваги черговий випуск рубрики «Пас» про долю черкаських футболістів в клубах поза межами Черкащини.
 
Прем’єр-ліга
«Севастополь» громить «Металург», Ковпак робить дубль
Чудово пройшов 10-ий тур для «Севастополя». Кримська команда провела потужний поєдинок у себе вдома й здолала донецький «Металург» з рахунком 4 : 2. Велика заслуга у цій перемозі належить Олександрові Ковпаку. Смілянський форвард забив перший і останній голи у цьому матчі. Спочатку Ковпак, увірвавшись у штрафний майданчик суперника, потужно пробив і відкрив рахунок на 11-ій хвилині, а потім на 90+2 підбив підсумок у грі – 4 : 2. Попри такий результативний рахунок, протягом матчу рахунок двічі був нічийним. Лише наприкінці матчу севастопольські футболісти зуміли дотиснути суперника та відсвяткувати перемогу.

 

Після матчу Олександр Ковпак дав невеличке інтерв’ю прес-службі клубу.
- Олександре, як зі свого боку оціниш це гру?
- Не можна її оцінювати з мого боку. Це була командна гра. І тому дуже важлива ця перемога нашої команди. Так, все складалося вдало: ми забили "швидкий" гол . Можливо, після цього трохи заспокоїлися. Це завжди заважає. А тому , мабуть, в кінці першого тайму ми втратили концентрацію й пропустили гол . Тому перший тайм залишив двояке враження . У другому таймі вийшли вперед , але дозволили суперникові в меншості відігратися. Спасибі уболівальникам, що погнали вперед, і ми змогли забити два, вважаю, логічних, м'ячі. Перемогли заслужено.
- Коли востаннє відзначався дублем у Прем'єр - лізі ?  
- У першій лізі дві поклав, по-моєму, «Олександрії ». А в Прем'єр-лізі вже й не згадаю. Давно це було. 
- Після того, як наша команда двічі по ходу матчу виходила вперед, не починали грати на утримання рахунку ? 
- Ні. Нас і Маріуш підганяв вперед. Та ми й самі знали , що не можна відсиджуватися , тому, що суперник відразу покарає . І ми продовжили грати в той швидкий футбол , в який ми вміємо грати . Так, на жаль , дозволили супернику відігратися , але завдяки командним діям і нашої нинішньої фізичній підготовці зуміли в кінці матчу двічі забити і виграти. Чесно кажу: така перемога дорого коштує. - Пройдено третину чемпіонату. Дай свою оцінку цьому відрізку змагань. - Вважаю , що наша команда знаходиться на тому місці , що і повинна перебувати. Ми зіграли з усіма лідерами, набили собі гулі, при цьому не впали обличчям в бруд . Взяли очки з « Дніпром», з тим же « Чорноморцем », який зараз феноменально виступає і в чемпіонаті і в єврокубках. Думаю, претензій до нас бути не повинно. А міркувати про те, де б ми були, на якому місці, якби якась гра закінчилася інакше, не варто. У цьому чемпіонаті слабких команд немає.
Голи:

 

Друга поспіль поразка опускає «Зорю» на 10-ту сходинку
Цього разу команда із Луганська поступилася на виїзді одеському «Чорноморцю». Причому протягом цього матчу одесити повністю перегравали «Зорю» й мали гандикап у три м’ячі. Втім у середині другого тайму Янік Болі забив гол престижу. Відрадним фактом
є те, що у цьому матчі на кілька хвилин вийшов смілянський футболіст Іван Петряк.
 
Перша ліга
«Олімпік» грає в нічию та залишає першу сходинку
Після двох перемог поспіль донецький «Олімпік» дещо зменшив темп і втратив очки в Охтирці. Втім нічиїй з «Нафтовиком» гравці «Олімпіка» більше задоволені, адже вирвали її наприкінці матчу. До того ж, враховуючи те, що донецька команда поступалася по ходу другого тайму з рахунком 0 : 1 та 1 : 2, нічия – чудовий результат. Знову зробив свій внесок у результат команди черкаський футболіст Максим Драченко. Найбільш універсальний гравець «Олімпіка» приніс своїй команді пенальті на 61-ій. Саме гол з «точки» від Дорошенка поклав початок погоні «Олімпіка». У підсумку до кінця матчу донеччани таки зрівняли рахунок. Матч завершився з рахунком 2 : 2. «Олімпік» залишив першу сходинку втім, безпрограшна серія команди продовжується й налічує вже 8 матчів!

passs11turrrIMG 5097

 

«Сталь» мінімально поступається «Зірці»
Алчевську «Сталь» продовжує лихоманити. В 11-му турі алчевський клуб знову зазнав поразки. Цього разу «сталевари» не вдало з’їздили у Кіровоград, де оступилися перед місцевою «Зіркою». Зустріч між цими командами була цілком рівною і не дуже цікавою. В’язка гра без моментів тривалий час мала не відкритий рахунок, тому очікувалося, що перемогу здобуде команда, котра використає бодай один момент. Так і сталося, на помилці суперника піймали господарі, які й відсвяткували перемогу. Городищенський футболіст «Сталі» Віталій Грицай, спостерігав за цим матчем з лави запасних, оскільки на полі так і не з’явився.

 

«Полтава» сильніша за «Динамо-2»
Кращим видався виїзд для ФК «Полтава». Полтавські футболісти завітали до Києва, де зустрічалися з місцевим «Динамо-2». У цьому матчі все сприятливо складалося для «динамівців», які зусиллями Алієва вийшли вперед. Втім надалі, у другому таймі полтавчани зрівняли рахунок та дотиснули суперника. У підсумку з рахунком 2 : 1 «Полтава» здобула перемогу. Весь матч на полі провів й уродженець Умані Антон Шевчук.

 

«Титан» - «Геліос»: нічия зі скандалом
Нічиєю завершився 11-ий тур для «Титана» та «Геліоса». Проте ця нічия аж ніяк не задовольнила господарів поля. У рівному матчі, доля якого вирішувалася у другому таймі, до останніх хвилин лідирували футболісти «Титана». Допомагала їм у цього й чисельна більшість, оскільки футболіст «Геліоса» Бойко був вилучений з поля ще у середині другого тайму. Власне «Титан» перемагав з рахунком 1 : 0, після чого наприкінці зустрічі, а саме на 88-ій хвилині, подвоїв рахунок. Втім, здавалося б, переможний рахунок футболісти з Армянська втримати не зуміли. Справжнім героєм зустрічі став наш Руслан Качур. Спочатку ватутінський футболіст на 90+2 хвилині відквитав один гол. А потім, на 90+5 хвилині арбітр зустрічі призначив пенальті у ворота «Титана». Причому це рішення арбітр прийняв не відразу, а лише після кількох хвилин консультацій з асистентами. Так, наприкінці матчу удар з точки пішов пробивати Руслан Качур і не схибив. Потужним ударом Руслан зрівняв рахунок у зустрічі. До речі, це вже 7-ий гол Качура у цьому чемпіонаті.

 

Чемпіонат Білорусі
Чергова поразка «Дніпра»
У 24-му турі чемпіонату Білорусі могилівське «Дніпро» знову зазнало поразки. Цього разу вона сталася від «Славії». Проте її могло і не бути. Перемогу «Славії» приніс гол на доданих арбітром хвилинах. Черкаський футболіст Максим Лісовий вийшов у цьому матчі зі старту й відзначився гольовою передачею. Олег Карамушка відбуває дискваліфікацію через перебір жовтих карток.