Пас: Ковпак та Качур забивають за свої клуби
Написав Максим Гаптар   
Понеділок, 16 вересня 2013, 11:32
pas9turr54695
Цього вікенду в Україні пройшли чергові матчі вітчизняних чемпіонатів.
У Прем’єр-лізі черкащани практично не грають, тоді як у Першій лізі новий лідер – команда Максима Драченка – «Олімпік».

 

«Севастополь» розписав мирову з «Ворсклою»
Схоже найбільш черкаський клуб вітчизняного футболу, «Севастополь», вирішив відмовитися від представників нашої області. Адже серед низки наших футболістів у складі кримчан останнім часом грає лиш Олександр Ковпак. Інші футболісти (Танчик, Крамар, Жабокрицький, Махновський) не лише випали з основної обойми команди, а й досить рідко потрапляють у заявку на матч.

pas9turr54749

Втім прописку в основному складі команди впевнено утримує за собою Олександр Ковпак. У 9-му турі Прем’єр-ліги у матчі проти «Ворскли» смілянський футболіст провів на полі всі 90 хвилин, за які став одним із кращих гравців своєї команди. Спочатку, у першому таймі, Ковпак своїм прострілом фактично виконав гольову передачу на Віценця, котрий забив гол. А вже у другому таймі Олександр сам забив гол. Проте втримати переможний рахунок «Севастополь» не зумів. У підсумку матч завершився нічиєю – 2 : 2.
 
Голи матчу (гол Ковпака на 2.23)

 

«Зоря» поступається у донбаському дербі
У 9-му турі луганська «Зоря» вирушила до Маріуполя, де на неї чекав місцевий «Іллічівець». Переграти сусіда по турнірній таблиці луганській команді не вдалося. «Іллічівець» здобув мінімальну перемогу з рахунком 1 : 0. Смілянський футболіст Іван Петряк участі у цьому матчі не брав.

 

Перша ліга
Феєрія «Олімпіка» продовжується

pas9turrDSC 2512

Донецький «Олімпік» із міцного середняка поступово перевтілився у лідера Першої ліги. Нині донеччани очолюють чемпіонат України. У цьому їй неабияк допомагає черкаський футболіст Максим Драченко. У 10-му турі «Олімпік» на власному полі приймав «Миколаїв». У цій зустрічі долю перемоги вирішив стандарт. Після подачі зі штрафного ударом головою перемогу своїй команді зробив Максим Драченко! У підсумку 1 : 0, «Олімпік» перемагає й утримує першу сходинку чемпіонату.

 

«Сталь» поступається без Грицая
Алчевська «Сталь» випустила своє лідерство у 10-му турі. Причому це сталося через поразку своєму прямому конкурентові, «Олександрії». На власному полі «Сталь» не зуміла протипоставити своєму суперникові нічого. Футболісти «Олександрії» здобули впевнену перемогу з рахунком 3 : 1. Віталій Грицай на поле так і не вийшов.

 

«Геліос» здобуває другу перемогу поспіль
Після тривалої серії поразок харківський «Геліос» поступово покращує свої позиції. У матчі з краматорським «Авангардом» харків’яни впевнено перемогли. На фоні командного успіху яскраво виділяється Руслан Качур. Вихованець ватутінського футболу провів просто чудовий матч в якому відзначився голом, чим власне, й приніс перемогу команді. Причому цей гол став уже четвертим за останні чотири матчі Руслана. До того ж гольова майстерність Качура дозволила йому вийти на друге місце у списку бомбардирів чемпіонату – на рахунку Руслана 5 м’ячів.

 

«Полтава» програє «Нафтовику»
ФК «Полтава» ніяк не може стабільно грати. Після перемоги в 9-му турі, 10-ий тур для полтавських футболістів став не приємним. На власному полі ФК «Полтава» зазнала поразки від «Нафтовика». Однак старт матчу для «Полтави» був сприятливим. Вже на 5-ій хвилині господарі поля вийшли вперед, проте у другому таймі гравці «Нафтовика» зрівняли рахунок й наприкінці зустрічі вирвали перемогу. У підсумку «Полтава» поступилася.

 

Чемпіонат Білорусі
«Дніпро» перемагає й вибирається з дна турнірної таблиці
Після тривалого перебування на дні турнірної таблиці могилівське «Дніпро» поступово залишило аутсайдерські позиції. У 23-му турі «дніпряни» зіграли зі своїм сусідом по турнірній таблиці, брестським «Динамо». І цей матч став вдалим для «Дніпра». Команда з Могиліва здобула перемогу з мінімальним рахунком – 1 : 0. У цьому матчі всі 90 хвилин на полі провів Олег Карамушка.