Пас: дві перемоги для черкащан
Написав Максим Гаптар   
П'ятниця, 02 серпня 2013, 10:04
pas3tur1911-3
У третьому турі вітчизняних чемпіонатів вихованці футболу Черкащини здобули лише дві перемоги.
У Прем’єр-лізі "Зоря" засмутила дніпропетровське "Дніпро", а у Першій лізі алчевська "Сталь" не лишає шансів суперникам.
 
Прем’єр-ліга
«Зоря» сенсаційно долає «Дніпро»
У третьому турі Прем’єр-ліги луганська «Зоря» продемонструвала якісний рівень гри й перемогла фаворита, дніпропетровське «Дніпро». Старт зустрічі пройшов за «Зорею», яка вже на третій хвилині змусила помилитися Євгена Чеберячка, котрий відзначився авто голом. Однак далі «Дніпро» вирівняло гру й зрівняло рахунок. Втім цього дня «Зоря» більше хотіла перемогти, тому у другому таймі луганські футболісти знову вийшли вперед і до кінця матчу подвоїли свою перевагу. Молодий смілянський футболіст Іван Петряк традиційно вийшов у другому таймі, цього разу він замінив капітана «Зорі» Микиту Каменюку. За 15 хвилин на полі Петряк запам’ятався надто жорстким підкатом проти Івана Стрініча, за який отримав жовту картку.

 

«Севастополь» слабший за «Динамо»
Другий матч з фаворитом чемпіонату за два тури не приніс «Севастополю» очок. У матчі проти «Динамо» у складі севастопольців у старті вийшов знову Олександр Ковпак. Серед інших черкащан на 68-ій хвилині вийшов Олександр Жабокрицький. Більше ніхто з уродженців нашої області не потрапив навіть у заявку на цей матч. У цьому матчі Олександр Ковпак відіграв непоганий матч, але реальних шансів для взяття воріт не було у всіх гравців кримської команди.
 

pas3tur50476

 
Не зрозуміло, чому в новому сезоні втратив місце у складі півзахисник Володимир Танчик. Минулого сезону черкаський півзахисник був одним із лідерів команди, а в цьому сезоні не потрапляє навіть у заявку на матч.

 

pas3tur215149597Перша ліга
«Сталь» йде без втрат очок
Третій тур для «сталеварів» став знову вдалим. На власному полі алчевська команда переграла дебютанта Першої ліги «УкрАгроКом» з рахунком 2 : 0. Віталій Грицай у цьому матчі вийшов на старті другого тайму й провів понад 45 хвилин на полі. Власне з виходом уродженця Городищини «Сталь» зуміла дотиснути суперника. Як наслідок, до кінця матчу «сталевари» забили два м’ячі й відсвяткували перемогу.

 

«Геліос» зіграв у нічию
У новому сезоні харківський «Геліос» стартував зовсім не вдало. Після двох поразок поспіль харків’яни спромоглися зіграти в нічию. Таким чином, у «Геліоса» нині лише одне очко й команда посідає останню сходинку. У матчі з «Буковиною» футболісти харківської команди поступалися протягом другого тайму, проте зуміли зрівняти рахунок. Можна сказати, що цьому посприяв Руслан Качур. Ватутінський футболіст вийшов на поле по ходу другої половини зустрічі і неабияк завів свою команду. З його виходом атака «Геліоса» стала значно активнішою та жвавішою. Тому на 86-ій хвилині харків’яни зрівняли рахунок.

 

pas3turDSC 9458«Олімпік» поступається вдруге поспіль
Зустріч з тернопільською «Нивою» не принесла донецькому «Олімпіку» очок. Команда Максима Драченка, котрий провів весь матч на полі, пропустила один гол у першому таймі і як не намагалася, проте зрівняти рахунок не зуміла. У підсумку «Олімпік» зазнав другої поразки поспіль й продовжив падіння у турнірній таблиці.

 

«Полтава» поступається «Сумам»
Команда Антона Шевчука у третьому турі завітала до Сум, де в середині першого тайму повела в рахунку. Однак далі сумчани зуміли не лише зрівняти рахунок, а й вийти вперед. У цьому матчі уманчанин Антон Шевчук провів на полі всі 90 хвилин.
Щодо ФК «Суми», то Євгеній Дейнеко не потрапив у заявку на цей матч.