«Пас»: позаду другий тур
Написав Максим Гаптар   
Середа, 24 липня 2013, 11:53
Олександр Ковпак, Пас, Севастополь
Цими вихідними вихованці черкаського футболу провели чергові матчі у рамках Прем’єр-ліги, чемпіонату України з футболу, та інших першостей.
 

 

Прем’єр-ліга
«Севастополь» достойно поступається «Шахтарю»
У другому турі Прем’єр-ліги «Севастополь» на власному полі приймав чинного чемпіона України. Варто сказати, що севастопольці цілком достойно зіграли з грандом вітчизняного футболу. Пропустивши м’яч ще в першому таймі, футболісти «Севастополя» зуміли зрівняти рахунок у другому. Втім клас «Шахтаря» дався взнаки й команда Мірчі Луческу здобула перемогу з рахунком 3 : 1.
У старті матчу традиційно вийшов смілянин Олександр Ковпак. Нападник провів весь матч на полі й встиг неодноразово загрожувати воротам «гірників». Також участь у такому рейтинговому матчі прийняв ще один уродженець Сміли Антон Крамар. Півзахисник вийшов на поле на 76-ій хвилині й за цей час встиг відзначитися… гірчичником. Ще один черкащанин Олександр Жабокрицький просидів весь матч на лаві запасних. Щодо Костянтина Махновського та Володимира Танчика, то вони не потрапили до заявки на матч.

pas2tur50912

У наступному турі «Севастополь» зіграє у Києві проти ще одного гранда, «Динамо».

 

Луганська «Зоря» розійшлася миром з «Металургом» Пучкова
Іван Петряк, Пас, Зоря У ще одному клубі Прем’єр-ліги є футболісти з нашої області. Так, у складі луганської «Зорі» виступає талановитий смілянський півзахисник Іван Петряк. 19-річний футболіст ще з 2011-го року є гравцем «Зорі» й за цей час переріс із лідера дубля команди в бійця основного складу головної «Зорі». Також у послужному списку футболіста є виступи у складі збірної України U18.
У першому турі Іван взяв участь у переможному матчі над «Таврією». Вийшовши на заміну, футболіст неодноразово підключався до атак й виконував непогані передачі. У матчі другого туру проти команди екс-тренера «Славутича» Сергія Пучкова Петряк вийшов на поле на 72-ій хвилині й разом з партнерами по команді провів низку атак на ворота суперника, втім допомогти «Зорі» забити не зумів. У підсумку 0 : 0, «Зоря» здобуває вже четверте очко в першості. У наступному турі луганчани зіграють на виїзді проти «Дніпра».

 

Перша ліга
«Сталь» Грицая сильніша за «Геліос» Качура
У другому турі Першої ліги алчевська «Сталь» здобула впевнену перемогу над харківським «Геліосом». Протистояння команд черкаських футболістів виявилося дещо заочним. У складі «Сталі» Віталій Грицай провів на полі лічені секунди, оскільки вийшов на поле на другій доданій арбітром хвилині, коли результат зустрічі був зроблений. Значно більше часу отримав черкаський нападник Руслан Качур. Форвард вийшов на поле у середині другого тайму й непогано загострював ситуацію на полі. Однак змінити результат на користь своєї команди Качур не зумів. У підсумку 2 : 0, «Сталь» здобуває другу перемогу поспіль.
У наступному турі «Сталь» вирушить до Головківки, де зіграє з «УкрАгроКомом». А «Геліос» зіграє у Чернівцях проти місцевої «Буковини». Цей матч пройде 26-го липня о 17.00. Пряму трансляцію можете побачити на ТРК «Футбол».

 

«Полтава» Шевчука переграла «Олімпік» Драченка
Ще одне дербі Черкащини відбулося у другому турі Першої ліги. ФК «Полтава» на власному полі переграла донецький «Олімпік». У цьому матчі центральний захисник донеччан Максим Драченко традиційно вийшов у старті та провів всі 90 хвилин на полі. Втім захисній лінії донеччан не вдалося втримати свої ворота сухими. Команда Антона Шевчука, котрий з’явився у цьому матчі з другого тайму виявилася сильнішою та здобула перемогу з рахунком 2 : 1. У наступному турі «Полтава» на виїзді зіграє з «Сумами», а «Олімпік» на власному полі прийме тернопільську «Ниву».

pas2turIMG 4370

 

«Суми» грають в нічию
Суха нічия «Сум» та «УкрАгроКому» відбулася й без участі черкаського воротаря сумчан Євгенія Дейнеко. Схоже за все, у Сумах черкасець є лише третім кіпером команди. Тому йому лишається лише доводити свою конкурентоздатність на тренуваннях.

 

Чемпіонат Білорусі
«Дніпро» поступається гранду
У чемпіонаті білорусі могилівське «Дніпро» ніяк не може знайти стабільність. Після перемоги над «Неманом» у минулому турі, «дніпряни» поступилися «БАТЕ». Борисівський клуб є одним із лідерів чемпіонату, тому команда впевнено переграла «Дніпро». Втішним для черкаського вболівальника є той факт, що Максим Лісовий та Олег Карамушка взяли участь у цьому матчі. Перший провів на полі весь другий тайм, а другий зумів забити м’яч престижу. У підсумку 1 : 3, «Дніпро» поступається.