Рубрика «Пас»: Новий сезон!
Написав Максим Гаптар   
Середа, 17 липня 2013, 16:03
novysezon50497
До вашої уваги перший випуск рубрики "Пас" у новому футбольному сезоні.
 
 
Цими вихідними в Україні стартував новий сезон. У чемпіонатах країни різних дивізіонів відіграли перші матчі й футболісти Черкащини. Окрім цього черкаський десант продовжує свої виступи й поза межами України.
У першому випуску рубрики «Пас» ми розповімо, де у новому сезоні гратимуть черкаські футболісти.

 

Прем’єр-ліга
«Севастополь» (Костянтин Махновський, Антон Крамар, Володимир Танчик, Олександр Жабокрицький, Олександр Ковпак).
Найбільш черкаська команда останніх років, ФК «Севастополь», у цьому сезоні тріумфально повернулася до Прем’єр-ліги. Відрадно, що у літнє міжсезоння ніхто з уродженців Черкащини не залишив кримську команду. Цими вихідними команда вже відіграла свій перший матч після повернення до еліти вітчизняного футболу.
У матчі з «Чорноморцем» севастопольці розписали мирову нічию. Відразу троє черкаських футболістів взяло участь у цьому матчі – це Олександр Ковпак, Антон Крамар та Олександр Жабокрицький. І якщо Крамар та Жабокрицький вийшли на заміну у другому таймі, то Олександр Ковпак вийшов у стартовому складі команди й відзначився голом.
novysezon50401
Ще один черкащанин, Костянтин Махновський, провів весь матч на лаві запасних. Не знайшлося у заявці на перший тур черкасцю Володимиру Танчику.novysezonbelouss93

 

 

Окрім цих футболістів у новому сезоні у складі «Севастополя» з’явився ще один черкаський футболіст. 17-річний вихованець черкаського футболу Артем Білоус виступатиме у складі юнацької команди ФК «Севастополь U-19». У складі нової команди Артем вже взяв участь в одному контрольному матчі.

 

Перша ліга
«Сталь» (Віталій Грицай)
Завершивши минулий сезон на другому місці алчевська «Сталь» забронювала собі вихід до Прем’єр-ліги, однак сама відмовилась від участь у вищому дивізіоні. Власне тому новий сезон команда знову розпочинає у Першій лізі. Залишився у складі алчевської команди й уродженець Городища Віталій Грицай. Півзахисник є одним із основних гравців команди. Втім у дебютному матчі проти «Титана», який «Сталь» виграла з рахунком 2 : 0 Грицай на поле не вийшов.

 

«Геліос» (Руслан Качур)
Після неоднозначного минулого сезону, в якому вихованець ватутінського та черкаського футболу Руслан Качур постійно виборював місце в основі харківського «Геліоса». Загалом харків’яни не зовсім стабільно пройшли весь турнірний шлях. Подекуди «Геліос» перебував досить близько біля лідерів, але завершив сезон на 10-му місці.
У новому сезоні Руслан Качур залишився у «Геліосі». Цей сезон стане його третім у харківському клубі. У першому матчі нового сезону «Геліос» поступився «Сумам» з рахунком 0 : 2. Руслан Качур вийшов зі стартових хвилин у цьому матчі, однак вже на 13-ій хвилині був замінений.

novysezonAntalia 04-021

«Олімпік» (Максим Драченко)
У схожому з «Геліосом» стилі провів минулий сезон і донецький «Олімпік». Донеччани завершили сезон на 11-му місці, поступившись «Геліосу» лише різницею м’ячів. Черкаський футболіст Максим Драченко свій черговий сезон проводить у складі «Олімпіка». У минулому сезоні Максим був гравцем основи донеччан, граючи на позиції захисника. У новому сезоні Драченко залишився у складі «Олімпіка» і вже в першому матчі чемпіонату відзначився забитим голом.
Цікаво, що екс-захисник «Славутича» Олег Тарасенко міг приєднатися до Максима Драченка в «Олімпікові», однак в останній момент Тарасенко отримав травму.

 

ФК «Полтава» (Антон Шевчук)
Протягом минулого сезону уманчанин Антон Шевчук приєднався до складу ФК «Полтава» й провів у першій лізі 8 матчів. У цьому сезоні Шевчук залишається в обоймі «Полтави». У першому матчі, який полтавчани програли тернопільській «Ниві» (1 : 2) Антон Шевчук вийшов на заміну та провів 22 хвилини на полі.

 

ФК «Суми» (Євгеній Дейнеко)

4502 deyneko 558

Черкаський воротар Євгеній Дейнеко минулий сезон провів у складі ФК «Полтава», за яку провів всього кілька матчів. Втім новий сезон воротар розпочинає у складі «Сум». У першому матчі своєї нової команди Дейнеко не потрапив в заявку.

 

Чемпіонат Білорусі
«Дніпро» (Могилів) (Олег Карамушка, Максим Лісовий)

novysezon4718 b76a75b824839ad69c07af47cfd15df3

Поки в Україні стартував новий футбольний сезон, у Білорусі національна першість у розпалі. Ще на початку року могилівське «Дніпро» підписало угоди з уродженцями Черкащини Олегом Карамушкою та Максимом Лісовим. Останній вже тривалий час проводить у Білорусі, де грав за мінське «Динамо» та «Гомель». У цьому сезоні черкаський нападник є постійним гравцем ротації «Дніпра». Натомість Олег Карамушка є одним із лідерів могилівського клубу. Протягом чемпіонату крайній захисник команди неодноразово потрапляв у символічну збірну чемпіонату Білорусі. І хоча «Дніпро» бореться за виживання у чемпіонаті Білорусі, черкаські футболісти докладають максимум зусиль, аби клуб лишився в елітному дивізіоні.