Олександр Кобець: "У збірній України будується сильна команда"
Написав Administrator   
Понеділок, 13 червня 2016, 12:35

kob 1465763065

Один із найрезультативніших гравців товариського турніру цьогорічного Adidas Eurocamp-2016 Олександр Кобець поділився враженнями від матчів у Тревізо.

Дзвінок прес-служби ФБУ перервав збір речей Олександра в готелі. Сьогодні ввечері українці переїжджають з Тревізо до Венеції. Завтра гравці української молодіжки проведуть екскурсію "перлиною Італії", а вже ввечері з місцевого аеропорту вилетять в Україну.

 

– Прокоментуй виступ збірної України на Єврокемпі.
– Напередодні цих товариських матчів тренерський штаб наголошував на тому, що нашим головним завданням є побудувати командну гру, награти склад та взаємодії. Говорили про те, що ми сюди приїхали показувати не свої індивідуальні здібності, а грати у командний баскетбол. Звісно, якщо є можливість, потрібно атакувати, проте головне – рух м’яча. У двох останніх матчах інколи ми навіть робили зайві передачі, думаю, це підтвердження того, що у нас будується сильна команда.

 

– Ти унікальний гравець для Єврокемпа. У минулому сезоні ти виступав, як його учасник, а сьогодні як запрошений у статусі збірної. Що тобі більше до вподоби?
– Це абсолютно різні складові. Якщо ти викликаний на Єврокомп, у тебе неймовірне бажання проявити себе індивідуально. Намагаєшся максимально підготуватися до виступу, постійно про це думаєш. У складі збірної у тебе інші завдання – допомогти команді. Ти тут не головний – головне збірна та результат. До того ж я на рік старший, можливо, сьогодні краще себе зарекомендував у статусі учасника кемпу. Психологічно себе відчуваю по-іншому.

 

– Все-таки який найважливіший матч був на цьому турнірі, на твій погляд?
– Ми провели три гри, у яких здобули дві перемоги. Але перемога над збірною Франції значно важливіша для нас, ніж сьогоднішній успіх над американцями. Французи – це ймовірний наш опонент по чемпіонату Європи і це повноцінна збірна, яка має прекрасні взаємозв’язки, це призер кадетського чемпіонату Європи і дуже сильний опонент. Приємно обігравати таку команду. Це був однозначно центральний матч для нас. Французи гарно організована команда і на їх фоні ми виглядали непогано. Ми зіграли дисципліновано в захисті і за рахунок гри на своїй половині майданчику здобули упевненість у нападі. Правда, це був лише один матч і навіть він показав, що роботи у нас дуже багато. 

 

– Після цього турніру ти можеш оцінити потенціал збірної. Які завдання перед збірною можна ставити на чемпіонаті Європи?
– Правильно буде виконувати почергові завдання. Першочергово нам потрібно вдало виступити у групі і зайняти якомога вище місце. У нас непроста група. Збірні Сербії, Латвії та Словенії мають великий потенціал. Ми нічим не поступаємося цим командам, але прогнозую непросту боротьбу. Якщо ми вдало подолаємо груповий етап, потрібно буде ставити інші завдання та боротися за найвищі місця.