Олександр Кирилюк: "Не впізнав свою команду"
Написав Андрій Вєков   
Вівторок, 12 квітня 2016, 13:52

Кирилюк2сф232

Головний тренер «Зорі-Черкаського Дніпра-2» розповів про неочікувану поразку своїх підопічних у матчі з чорнобаївським «Колосом» в 1/16 Кубка області.

 

   - Сам і досі не розумію, як це сталося - я не впізнав свою команду. Матч розпочинався нормально: ми першими відкрили рахунок, щоправда «Колос» швидко його зрівняв і перший тайм так і завершився 1:1.

   На початку другого одразу мали забивати: Чорний не використав нагоду, перебуваючи у воротарському майданчику, я не знаю як він не забив. Далі момент був у Нікішова: знову подача зі стандарту і знову без перешкод пробиває з меж воротарської зони - повз ворота. І потім Чорний міг ще забити з-за меж карної зони, ніхто не заважав, але він просто не влучив у ворота. Ще за рахунку 3:1 сам на сам вийшов Корчевний - також не реалізував.

 

   - Як забивав Чорнобай? Яких помилок допустилися ваші гравці?

   - Більшою мірою - це позиційні прогалини. У першому м’ячі Шведенко пішов на м’яч і «пролетів», а його ніхто не підстрахував. У другому м’ячі теж не своєчасно змістилися крайні захисники, не витримали лінію - отримали. Третій - підбір із кутового проґавив Передерій і суперник поцілив у дев’ятку. Ну і четвертий - штовханина біля воріт і, як результат, чорнобаївці фактично занесли м’яч у ворота.

 

   - Як загалом проходила гра?

   - У Чорнобаї було не футбольне поле. На ньому намагатися грати у комбінаційний футбол дуже важко. Ми у цьому році на поганих полях не грали, тому я налаштовував гравців на просту гру через середній-довгий пас, але вони, в силу своєї молодості, намагалися щось придумати, зовсім не те, чого потребувала ситуація.

   Натомість «Колос» обрав правильну тактику, від якої не відступався протягом усієї гри. Вони зіграли за рахунок довгих передач, використовуючи антропометричну перевагу, зокрема в центрі уваги постійно були брати Кривенки. Тим паче, грали на своєму полі, вони до нього звикли, а ми, поки що, до таких умов не призвичаїлися. Ну вони молодці. Вважаю, що виграли заслужено.