Черкаський талант для Серії А
Написав Administrator   
Понеділок, 08 липня 2013, 08:50

adzyri208614

Інтерв'ю черкащанина, який може засвітитися в Серії А

 

 

Два роки тому на сайті Football.ua з'явився матеріал про юного українському голкіперові Івана Бука, доля якого закинула до Італії, де він і починав свій шлях у футболі. Кампанія стала новим будинком і для 17-річного уродженця України Микити Контіні-Барановського, який у минулому сезоні пробився в Прімаверу одного з провідних клубів Італії - Наполі. Перспективи цього футболіста бачаться куди більш привабливими, великі надії покладають на нього і в Неаполі, але найголовніше - Микита не забуває своє коріння і навіть готовий виступати за збірну України, про що розповів в інтерв'ю.

 

- Микита, розкажіть трохи про себе. Звідки ти і як опинився в Італії?

- Я народився в Черкасах 21 травня 1996. У 2000 році наша сім'я емігрувала до Італії, а саме в Неаполь, де я практично відразу почав займатися футболом.

 

- А скільки років ти вже знаходишся у футбольній системі Наполі?

- У Наполі я шість років. А першою моєю командою став AtleticoGiugliano, з яким я перемагав у чемпіонаті своєї вікової категорії і визнавався кращим голкіпером. Вже в Наполі я завоював три особистих призу кращого голкіперу, а з командою посів друге місце в Лізі юніорів Джованіссімі.

 

- У новому сезоні залишаєшся в Прімавері Наполі? Ти один з самих юних в цій команді ...

- Так, у новому сезоні я буду грати за Прімаверу Наполі.

 

- Чи є шанси побачити тебе у збірній України?

- У мене є італійський паспорт, хоча при досягненні 18-ти років я маю право вибору громадянства. Я був би дуже радий грати за збірну України.

 

- Це правда, що твій батько наполіг на тому, щоб ти став футболістом?

- Ні, мій батько ніколи не наполягав на цьому. Мені завжди давали свободу вибору в усьому. Мій батько, за що я йому дуже вдячний, мене "заразила" футболом! З чотирирічного віку тато брав мене з собою на стадіон, де він грав і тренував команди.

 

- Чому вирішив грати саме на позиції голкіпера?

- Починав я на позиції захисника, але одного разу мій перший тренер попросив постояти у воротах старшої команди. З того моменту я зрозумів - це моє!

 

- В італійській пресі тебе називають "новим Морганом Де Санктісом". Це твій кумир на футбольному полі?

- Морган Де Санктіс - відмінний воротар! Я ще дуже молодий, і багато чому повинен ще вчитися, дивлячись на таких чемпіонів, як він. Але на даний момент для мене найкращим воротарем італійського чемпіонату є Ханданович.

 

- Буваєш в Україні? Стежиш за українським футболом?

- Так, я приїжджаю іноді в Україну провідати бабусю з дідусем. І зізнаюся, мені подобаються ці краї, незважаючи на труднощі з мовою і звичаями. На жаль, не стежу регулярно за українським чемпіонатом, хоча знаю всі українські клуби.

 

- Яку мету ставиш перед собою у футболі?

- У першу чергу, я хочу стати справжнім професіоналом. Сподіваюся, що величезні зусилля всіх цих років мене ведуть в правильному напрямку. Мрія? Виступати на світовому рівні у складі національної збірної.

 

Football.ua