Спортсмен із Черкащини – призер IV Олімпіади бойових мистецтв
Написав Administrator   
Четвер, 28 березня 2013, 10:28

0thfvgghu755eyrgb_8ced5_15f492f0_L.jpeg

Смілянський каратист Станіслав Голубець став бронзовим призером IV Олімпіади бойових мистецтв.

23 березня у Київському Палаці спорту відбулася IV Олімпіада бойових мистецтв, у рамках якої змагалися представники 12-ти різних бойових мистецтв, зокрема, карате, кудо, хортингу, боїв без правил, козацького двобою, кунгфу, ушу та інших. Серед тих, хто долучився до цього масштабного спортивного форуму, були й смілянські каратисти – представники клубу «Будокан». Одним із тих, хто не просто виступив на татамі цьогорічної Олімпіади бойових мистецтв, але й повернувся зі змагань із нагородою, був депутат Смілянської міської ради, вихованець клубу «Будокан» Станіслав Голубець. Він розповів про найцікавіші перипетії змагань.   

– Станіславе Вікторовичу, скільки загалом спортсменів стали учасниками IV Олімпіади бойових мистецтв?
– Всього у різних видах бойових мистецтв були представлені 24 країни, в цілому до змагань долучилися близько 2-х тисяч учасників. На жаль, як ми знаємо, 23 березня в Україні склалися такі погодні умови, що багато спортсменів, які бажали взяти участь в Олімпіаді, просто не змогли дістатися Києва. Автомобільні шляхи були повністю забиті снігом, окремі залізничні рейси також були відмінені. Але все ж погода не змогла завадити відкриттю змагань.  

– Розкажіть, будь ласка, детальніше про офіційну церемонію відкриття Олімпіади.  
– У рамках відкриття Олімпіади бойових мистецтв відбувся яскравий парад країн-учасниць із виносом державних прапорів. Український гімн пролунав у виконанні відомого оперного співака Володимира Гришка та його учня. На сцені учасникам були представлені президенти усіх федерацій бойових мистецтв, які долучилися до змагань. Серед них був і смілянин Анатолій Науменко, який представляв Федерацію фунакоші шотокан карате України та Федерацію WAMMCO України.  
dhbgjoluikgjfdsw454wergf5
– Ми знаємо, що організатори змагань планували влаштувати у рамках Олімпіади  грандіозне Гіннес-шоу. Чи було воно проведене?
– Дійсно, на це спортивне свято були запрошені представники Книги рекордів Гіннеса, які мали зафіксувати одночасний виступ більше 2-х тисяч представників різних видів бойових мистецтв в одному залі. У величезному залі Палацу спорту лежали 11 татамі та ринг для боїв без правил. Як тільки розпочалися поєдинки, представники Книги рекордів Гіннеса почали рахувати спортсменів. Проте, на жаль, ми не змогли подолати двохтисячну кількісну межу учасників і встановити новий світовий рекорд, але, я вважаю, це не вдалося лише по тій причині, що багато спортсменів не змогли дістатися місця змагань. Звичайно, всі були трохи засмучені, тому що ми мали всі шанси прославити Україну в Книзі рекордів Гіннеса як державу, в якій приділяється дуже велика увага бойовим мистецтвам. Я думаю, що ця подія буде відкладена на наступний рік, де спільними силами ми досягнемо своєї мети.  

– Хто зі смілянських каратистів, крім Вас, виступив на цих масштабних змаганнях?
– Смілу на змаганнях представляв клуб «Будокан». До складу збірної увійшли Сергій Цаподой, Володимир Мачуський, Юрій Здоренко. Також на змаганнях виступив Олександр Науменко, який представляв Черкаси, але він також є вихованцем «Будокану». Негода, яка вирувала у столиці, втрутилася і в нашу поїздку. Ми проживали за Києвом у Пущі-Водиці, на змагання нам потрібно було прибути на 10.00, але зранку 23 березня всі дороги були нерозчищені, забиті автотранспортом. До столиці ми 3 години добиралися пішки від Пущі-Водиці до найближчої станції метро «Академмістечко», подолавши 15 кілометрів. Коли ми нарешті дісталися до Палацу спорту, то змагання вже почалися.  
aza56657543tegdhbfc_1
– Якими стали результати Ваших особистих виступів?
– На жаль, я не встиг виступити за ветеранів по версії Федерації фунакоші шотокан карате, тому що погода внесла свої корективи, і я просто запізнився на виступ. Я виступив у категорії дорослих, однак програв у першому колі, хоча планував пробитися хоча б у півфінал. По версії Федерації WAMMCO я виступив у категорії ветеранів, де у формальних вправах (ката) посів третє місце. Крім цього, на цьому ж татамі я виконував і роль судді у поєдинках дорослих.  

– А як виступили інші смілянські каратисти?
– Смілянські спортсмени, як завжди, виступили на високому рівні. Наша команда взяла участь у виступах на татамі Федерації фунакоші шотокан карате, де посіла перше місце в командному ката, і друге місце в командному куміте. Смілянські каратисти змогли здобуту медалі різного ґатунку і в особистих виступах.  
aza56657543tegdhbfc_2
– Якими є Ваші подальші плани щодо участі в спортивних змаганнях?
– Зараз я готуюся до турніру, який відбудеться у Краматорську 13-14 квітня. Там я планую виступити і, можливо, буду задіяний, як суддя. 9 травня я планую взяти участь в щорічному турнірі, який відбудеться у Бердянську до Дня Перемоги. Крім цього, зараз я готуюся до Чемпіонату світу за версією JKA, що відбудеться у червні в Німеччині, а також до Чемпіонату світу за версією FSKA, який відбудеться у Польщі на початку осені.

 

 

http://info-smila.ck.ua