Нікіта Черкасов: «Планую відкрити власну школу танців»
Написав Administrator   
П'ятниця, 25 січня 2013, 10:40

hI7ksFzWKYI

Перспектива Черкас: Нікіта Черкасов мріє стати хореографом і відкрити власну школу танців . «Оскороносець» у світі танцю, вихованець черкаського ансамблю «Вікторія», чотирьохразовий переможець чемпіонату світу з сучасного спортивного танцю – Нікіта Черкасов, поділився своїми планами на майбутнє, розповів про своє становлення як спортсмена та привідкрив завісу життя поза паркетом.

На офіційному порталі Черкаської міської ради започатковується нова рубрика під назвою «ПЕРСПЕКТИВА ЧЕРКАС». У ній йдеться про талановиту черкаську молодь, яка прославляє наше місто на різноманітних змаганнях, конкурсах. Вони є нашою перспективою. Настане день, коли ми, черкасці, пишатимемося ними, а вони стануть нашою гордістю. Першими учасниками проекту стали 16 школярів, які цього року отримують стипендію міського голови.

ggg111i6UHx6NXsk4 

Нікіта Черкасов, 16 років, народився у м. Санкт-Петербург (Росія). З дитинства займається танцями. «За досягнення в хореографії» отримує стипендію міського голови Черкас. Навчається в ЗОШ № 3 в 11-Б класі. Улюблений предмет – історія. Зайняв чотири І-х, три ІІ-х місця на чемпіонаті світу з сучасного спортивного танцю, виборов два І-х місця та ІІІ на етапі Кубку світу з танцювального шоу, шість І-х, два ІІ-х місць на Міжнародному фестивалі із сучасних танців, три І-х, три ІІ-х та одне ІІІ місце на Всеукраїнських чемпіонатах із сучасних танців у 2011-2012 роках.

 

— Чим захоплюєшся?

— Танцями. Займаюся сучасними танцями в колективі «Вікторія» Багатопрофільного молодіжного центру. Загалом танцюю з шести років. Мій улюблений танець – модерн. Я з нього починав. І в нього закохався.

 

— Яку професію хочеш здобути?

— Хореографа.

 ggg111VJnh01U51b8

— Яка твоя мрія у житті?

— Планую відкрити власну школу танців.

 

— Плани на найближчий рік?

— Вступити до Київського університету культури та мистецтва на факультет хореографії. Зараз готуюсь до складання вступних іспитів. Окрім предметів, треба поставити танець. Готую модерн – мій улюблений стиль. Хотів, щоправда, хіп-хоп, але обрав саме модерн. Він краще передає емоції, рухи і настрій.

 

— Ким себе бачиш через 10 років?

— Професійним хореографом, який судить конкурси міжнародного рівня.

 ggg111z_7dd7c3d8

— Чим можеш бути корисний місту?

— У творчому напрямку. Я є 6-разовим чемпіоном світу зі спортивних танців. Можу підтримувати і представляти Черкаси на міжнародних змаганнях.

 

— На твій погляд, які Черкаси зараз?

— Добре розвинуте місто. Воно має талановиту молодь, яка має перспективи для свого розвитку.

 

— Що змінив би у місті?

— У місті побудував би більше закладів, де могли б займатися діти. Причому безкоштовно. Менше банків, офісів, а побільше клубів і гуртків. Зараз дуже мало місць, окрім Багатопрофільного молодіжного центру та Центру дитячої та юнацької творчості, де б діти могли безкоштовно займатися, розкривати свої таланти. У кожної дитини є талант. Його треба знайти і дати шанс для розвитку. А це можна зробити тоді, коли діти чимось займаються – ходять у спортивні секції, займаються музикою, малюють.

Крім того, треба будувати побільше парків і скверів. У нас дуже хороші пляжі, поряд Дніпро. Треба запрошувати туристів. Приділяти увагу озелененню. 

 gggg111bDXi8RLW6No

— Яким ти собі бачиш Черкаси через 10 років?

— Я бачу Черкаси туристичним містом. Більше туристичним, ніж, скажімо, промисловим. У міста є потенціал. У Черкасах багато місць, де можна відпочити, побувати. Мені подобається, що в місті відбувається багато фестивалів, спортивних змагань.

hr id=h4 style=mso-bidi-font-weight: normal; alt=