Єгор Семенов: „Ми достойні завоювання кубка області”
Написав Дмитро Майстренко   
П'ятниця, 18 травня 2012, 10:58
kj

Уже найближчої неділі визначиться новий володар Кубка області. У фіналі, що пройде на „Центральному стадіоні” у Черкасах, зустрінуться білозірська „Зоря” та „Шпола-ЛНЗ-Лебедин”.

Про те, як до цього фіналу готуються шполяни, „Черкаському спорту” розповіли півзахисник Єгор Семенов та захисник Дмитро Кучер. Для них це не перший фінал, і вони готові допомогти шполянській команді здобути перший Кубок області. Гравці розповіли про особливості гри із „Зорею” та специфіку цьогорічного фіналу.


- У цьому сезоні „Зоря” стартувала непогано: вихід у фінал та дві перемоги на старті Чемпіонату області. Чи Ви особливо готуєтесь до протистояння із цією командою?

Є. С.: У нас особливий настрой у команді. Зазвичай у нас конкуренція з цим клубом. Також там є деякі гравці, з якими ми раніше грали в одному колективі, але тепер по різні сторони зустрічаємося. То це ще більше мотивує, тому що не хочеться їм програвати, а навпаки – тільки перемагати. "Зоря" вже вигравала Кубок, а "Шпола" ще ні. 

x_5f7c8bb6

Д. К.: Так, „Шпола” двічі грала у фіналі Кубка, але ще не перемагала. Тому ми цього разу хочемо виграти. У тому році у нас була боротьба за чемпіонство. Ми її виграли. Тобто вже певний етап пройшли. Тепер, у цьому сезоні, вважаємо, що ми достойні й завоювання кубка області.

Повертаючись до останнього півфінального матчу за участі „Шполи”, які на Вашу думку причини поразки від „Нашої Ряби”?

Є. С.: Гадаю, перш за все, не налаштувалися. Ми перемогли на виїзді два-нуль. І вдома виходили грати більш розслабленими. Думали, „малою кров’ю” здобути путівку до фіналу. Але фінальна гра це зовсім інше, і недооцінки суперника тут точно бути не може.

Щодо вашого майбутнього суперника. Які їхні сильні сторони Ви відзначили б?

Є. С.: Перш за все у них кращий тренувальний процес. Вони і на полях кращих тренуються, на полях ФОКу, на „Центральному стадіоні”, на відміну від нас. Також футболісти „Зорі” тренуються всі разом, награють команду. Бо в нас, так би мовити, три тренувальні групи: „кременчуцькі” собі тренуються, „київські” собі і „черкаські” теж самі.

Д.К.: А вони всі разом тренуються. Їм легше створити колектив у команді. На мою думку, це може бути їхнім козирем у фінальній грі.

717980939

А у грі сильні сторони?

Є. С.: Вони індивідуально сильних гравців мають. У цьому році в них з’явилися нові гравці з Києва. Проте вони залишаються для нас невідомими. Навіть на Кубку Першина нам не довилося зіграти із „Зорею”. У цьому році перша зустріч із „Зорею” у нас буде у фіналі. А так, лише з того року є досвід гри з ними.

Ще один важливий аспект фінального матчу – це поле. Ви вже згадували про „Центральний стадіон” і грати на ньому все таки відрізняється від матчів на більшості полях області. Як вам грати на газоні цього стадіону?

Є. С.: Ми в цьому році ще не грали на такому хорошому газоні, тому нам буде вашкувато. Не можна порівнювати поле у Шполі, де ми граємо. А „Зоря” вже проводила тренування на цьому стадіоні, тому  їм буде легше пристосуватися до поля.

 

991362251

Фото з архіву гравців.