Гендиректор Черкаського Дніпра: Чому шукаємо тренерів за об’явою? Ми – за прозорість
П'ятниця, 09 червня 2017, 12:58

090617 10

Гендиректор ФК Черкаський Дніпро С.Богуславець розповів про положення справ у клубі та плани на наступний сезон

 

 

В інтерв’ю Sport Arena генеральний директор ФК Черкаський Дніпро Сергій Богуславець розповів про положення справ у клубі та плани на наступний сезон.

 

Черкаський Дніпро – у центрі уваги. Спершу про припинення своїх повноважень президента корпорації «МФСО «Черкаський Дніпро» оголосив Володимир Лашкул, який виступив із зверненням до місцевої влади та бізнесу із закликом допомогти футбольному клубу. Потім було оголошено про відхід низки основних гравців. А останньою новиною стосовно черкаського клубу стало звільнення тренерського штабу та оголошення про пошук нових тренерів та персоналу для команд (увага!) Першої і Другої ліг.

Що насправді відбувається у ФК Черкаський Дніпро і з якими думками клуб пішов у літню відпустку? Про останні події ми розпитали гендиректора черкаського клубу Сергія Богуславця.

– Сергію Сільвестровичу, звідки з’явилася ідея шукати тренерів для Черкаського Дніпра через оголошення?

– Ми – за прозорість. Наш клуб має давню позицію – працювати максимально відкрито й не здійснювати кадрової роботи кулуарно. Тому ми завжди отримували багато резюме від фахівців, які прагнуть працювати в клубі. І завжди їх серйозно, ретельно розглядали. На сьогоднішній день у мене вже є інформація від відповідальної особи – за час від розміщення об’яви до нас надійшло уже 12 резюме. Тож наш підхід діє.

– Як оцінюєте роботу тренерського штабу Вадима Євтушенка?

– Напередодні старту весняної частини сезону говорилося про інші результати, однак після того провалу, який стався у перших матчах, не вдалося виконати ті завдання, які ставилися перед футболістами і тренерами. Але ми вдячні їм за роботу.

– В об’яві на вашому клубному сайті вказано – «шукаємо головного тренера для команд Першої та Другої ліг». Чому саме таке формулювання? Восьма команда Першої ліги може зіграти на більш низькому рівні?

– Наш клуб пройшов атестацію і має право виставити фактично дві команди у ПФЛ – і Першої ліги, і Другої ліги. Тому всі ці питання на розгляді засновників, і яким буде формат – навіть я не можу сказати, рішення приймають наші засновники.

– Дозвольте уточнити: йдеться про Першу лігу як оптимальний варіант і Другу лігу на той випадок, якщо не потягнете Першу лігу?

– Є навіть і третій варіант: команди Першої та Другої ліг разом, одночасно. Це набір прав, опцій, які має клуб. Ми можемо грати в обох лігах, можемо у Першій, можемо – у Другій. Який оберемо – визначаться наші керівники зважаючи на формування того фінансового ресурсу, який дозволить далі вже дивитися, де ми гратимемо.

– Вже відомо, що клуб залишить низка гравців. Вдасться щось заробити на їх трансферах, чи всі будуть відпущені як вільні агенти?

– Клуб подякував їм за роботу і відпустив. Ніяких претензій ні клуб до них, ні вони до клубу не мають. Черкаський Дніпро вдячний їм за їхню роботу й відпустив їх у інші клуби безкоштовно. Ми не проти були їх залишити, але на тих умовах, які були раніше, важко було утримувати через ту неясність, яка нині існує. Тому ми відпустили їх, щоб вони влаштовували свою долю самотужки. Хто хотів залишитися – то залишився. Якщо ж вдасться вирішити ті проблеми, про які говорилося у виступі президента нашої корпорації, то ми можемо запропонувати їм нові контракти. Це – хлопці загартовані, вольові. У нашої команди були досягнення – золоті медалі Другої ліги та срібні Першої ліги. Вважаємо, це ті досягнення,якими можна гордитися.

– Зрозуміло, що все ще на стадії перемовин, але все ж: прихід нового спонсора означатиме, що оновиться і весь клубний менеджмент, чи готові віддати клуб і просто з ним попрощатися?

– Керівництво не хоче прощатися з клубом і вважає, що Черкаський Дніпро повинен продовжити виступи на високому всеукраїнському рівні. У клубу є певні успіхи, підросла перспективна молодь, якій треба грати на гідному рівні. Є надія, що вдасться зберегти клуб. Ми всі віримо в це. Але вирішувати це будуть засновники, адже вони формують фінансовий ресурс Черкаського Дніпра. Всі умови вказані в виступі нашого президента.

Але менеджмент не тримається за свої посади. Якщо прийдуть інші люди й однією з умов буде оновлення менеджменту, то це станеться. Аби тільки клуб продовжив виступи й отримав ресурси для плідного розвитку.

– Як довго очікувати остаточного рішення щодо майбутнього Черкаського Дніпра?

– Головне питання – ставлення місцевої влади та бізнесу до клубу, адже наразі не видно бажання допомагати команді. Потрібні якісь рішення з підтримки Черкаського Дніпра. І тоді, на мій погляд, справа зрушиться. Є певні напрацювання, однак наразі не можу про них говорити – потрібно владнати всі формальності й оформити необхідні документи. Це вже залежить від місцевої влади та бізнесу. Часу небагато – не більше місяця. Тому що влітку перерва невелика, а команді потрібно провести повноцінні збори й попрацювати над оновленням складу.

Артур Валерко, Sport Arena