Ю. Мрачковський: «Зроблено перший крок по відродженню у Черкасах великого волейболу»
Субота, 07 вересня 2019, 09:03

06092019 3756n

Президент у минулому волейбольних команд Суперліги – «Хімволокно» і «Златогор», переконаний, що, створення жіночої волейбольної команди МСК «Дніпро» (Черкаси) є стартом по відродженню видатних досягнень черкаського волейболу

 

«Черкаський спорт» повідомляв, що влітку 2019 року до структури муніципального спортивного клубу «Дніпро» (Черкаси) ввійшла жіноча волейбольна команда, яка у сезоні 2019/2020 років змагатиметься у чемпіонаті України серед команд першої ліги. До її складу ввійшли місцеві вихованки волейбольних шкіл.

Протягом першого навчально-тренувального збору волейболістки під керівництвом тренерів Вікторії Дєдкової та Анастасії Смірнової робили акцент на фізичну підготовку.

 

З приводу створення у Черкасах жіночої волейбольної команди поділився враженнями президент у минулому волейбольних команд Суперліги – «Хімволокно» і «Златогор», член виконкому Федерації волейболу України у період з 1995 по 2007 роки, Заслужений працівник фізичної культури та спорту України Мрачковський Юрій Станіславович:

- Створення жіночої волейбольної команди у структурі МСК «Дніпро», по-суті є перший крок по відродженню видатних досягнень черкаського волейболу, адже саме команди нашого міста на протязі декількох десятиліть займали провідні позиції як на Всеукраїнській арені так і виступами у Європейских Кубках.

Наприкінці 90-х та на початку 2000 років жіночі команди нашого міста «Хімволокно» (далі «Златогор»), «Круг» та чоловіча «Азот» (далі «ІмпексагроСпорт») неодноразово виборювали звання Чемпіонів та призерів чемпіонату України, ставали володарями Кубку України, достойно представляли Україну на європейскій арені змагаючись з провідними командами Європи у єврокубках, а провідні гравці команд складали основу збірних команд України.

Впевнений, що МСК «Дніпро» створить всі необхідні умови для навчально-тренувального процесу, зростання майстерності гравців, найвищих спортивних досягнень команди та задоволення позитивними емоціями від перемог наших відданих та палких вболівальників.

Бажаю успіхів та впевненості молодим тренерам Вікторії Дєдковій та Анастасії Смірновій (Датій), досягнень не менших чим вони досягли у якості професіональних гравців.

 

0509 Волейбол 1 n