МСК «Дніпро»: підготовка черкаської молоді, вірність історичному бренду
Понеділок, 12 серпня 2019, 08:48

3105 лого-дніпро2

Про філософію, комплектацію та завдання МСК «Дніпро» з директором клубу Юрієм Гончаровим спілкувався редактор сайту sportarena.com Артур Валерко

– Юрію Андрійовичу, то яка філософія «Дніпра» і яким чином він буде розвиватися?

– Міський спортивний клуб «Дніпро» існує вже рік. Основна філософія нашого клубу – це залучення вихованців наших місцевих дитячо-юнацьких шкіл, таким чином ми даємо їм шанс проявити себе на всеукраїнському рівні. Минулого сезону ми взяли участь у юнацькій першості U-19 ДЮФЛУ, зараз змагаємося у чемпіонаті України серед аматорських команд. У майбутньому, звичайно, плануємо вивести клуб на професіональний рівень. Причому, опиратися будемо якраз на місцевих вихованців.

25112018 в  копия

– Серед гравців нинішнього «Дніпра» є такі собі ватажки – більш досвідчені футболісти, на яких могла би рівнятися молодь?

– Ні, ми вирішили не застосовувати тактику запрошення іногородніх ветеранів. Наразі пріоритет – дати можливість проявити себе нашій молоді. Середній вік гравців команди складає 19 років. Не будемо, звичайно, виключати, що з часом буде внесений у заявку наш головний тренер Євген Тарасенко – він у минулому був майстерним захисником. Можливо, під завдання будемо залучати черкаських футболістів, які мають відповідний досвід і майстерність. Але якраз зараз – наша ціль зовсім інша, тому ми награємо молодь, і кожне місце в команді призначається для наших юних черкаських вихованців. Ми орієнтуємося нині не на кубки й медалі, а на підготовку місцевих футболістів.

– Хто входить у тренерський штаб футбольної команди?

– До речі, так. Тут треба відзначити, що МСК «Дніпро» – це не лише футбольна команда, ми розвиваємо й інші види. Футбольну команду очолює Євген Тарасенко – відомий у минулому футболіст, який грав за «Карпати» та «Чорноморець», а також за наш черкаський «Дніпро». Він є місцевим вихованцем, як і всі інші наші гравці й тренери. Допомагає йому Богдан Жало, який також грав у футбол, а нині працює в нашій дитячо-юнацькій школі. А з воротарями працює В’ячеслав Кудін. Ось утрьох вони й сформували наш тренерський штаб футбольної команди.

– Яким буде завдання МСК «Дніпро» на чемпіонат України з футболу? Воно буде більше турнірним чи внутрішнім – кадровим?

– Знову ж таки, не відходимо від своєї клубної філософії та орієнтуємося, передовсім, на підготовку своїх гравців, адаптацію до цього рівня. А якщо у нас все буде гаразд, не виключаємо, що нам потрібно буде й турнірне положення, будемо робити висновок по виступах у турнірі – чи треба нам уже по ходу цього сезону подавати заявку на участь у Другій лізі ПФЛ сезону 2020/21, чи ще треба буде попрацювати над готовністю гравців і відкласти цей процес.

IMG 9588

 

НА ФОТО СТАРТОВИЙ СКЛАД КОМАНДИ, ПЕРШОГО ІСТОРИЧНОГО МАТЧУ У ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ СЕРЕД АМАТОРІВ

 

– Герб вашого клубу базується на історичній емблемі команди майстрів «Дніпро» (Черкаси) кінця 80-х. Із цього робимо висновок, що претендуєте на ту славну історію?

– Ми продовжуємо історію черкаського футболу. Однією з найуспішніших команд було саме «Дніпро». Цій емблемі більше 30 років. Під нею виступає наша дитячо-юнацька школа. Під цим брендом будуть виступати й чоловіча футбольна команда, і жіноча волейбольна команда, жіноча і чоловіча футзальні команди і чоловіча команда з регбі. Це класичний варіант розвитку муніципального спортивного клубу, який передбачає гармонійний розвиток різних видів спорту під одним брендом.

– Куди будуть приїздити ваші гості під час чемпіонату України серед аматорів з футболу?

– Ви знаєте, у нас така інфраструктура, якій можуть позаздрити й деякі клуби УПЛ. У нас є чудовий «Центральний стадіон», є запасне поле з натуральним газоном, яке ще будується, але вже є трав’яний покрив і є де тренуватися. Маємо штучні тренувальні поля. У нас є спорткомплекс з ігровим залом, басейном. Виступаємо на «Центральному стадіоні» Черкас, адже саме тут ми базуємося й це місто представляємо.

– Хто підтримує команду?

– У першу чергу, це Черкаська міська рада, яка є основним донором команди – це завдяки нашій місцевій владі у футболістів є ігрова та тренувальна форма, кошти на участь у змаганнях, проведення домашніх та виїзд на гостьові матчі. Звичайно, одним із пріоритетів є спортивний маркетинг, пошук спонсорів та додаткових джерел фінансування. Однак нині ми – я не скажу, що перебираємо – але досить обережно ставимося до вибору партнерів. Якщо є такі, хто розділяє нашу філософію, ми їх згодні бачити й відкриваємо для них двері до футбольного клубу. З часом, думаю, підросте це перспективне покоління, а з ним – і амбіції клубу. Як я вже й говорив, ми пройшли першу сходинку – юнацький рівень, а зараз підкорюємо черговийрівень – аматорський всеукраїнський чемпіонат. З часом сподіваємося знову побачити «Дніпро» в Другій, Першій лігах. А в один день дорости й до еліти…