Грали проти команди-суперниці і людей у «чорному»
Неділя, 04 серпня 2019, 20:39

IMG 9627

Суддівські помилки на користь гостей у грі МСК «Дніпро» (Черкаси) – МФК «Первомайськ» залишили неприємні враження

Чемпіонат України серед аматорських команд сезону 2019/2020 років

1 тур. 04.08.2019

Черкаси. «Центральний стадіон». 570 глядачів

МСК «Дніпро» (Черкаси) - МФК «Первомайськ» (Миколаївська обл.) – 2:5 (1:2)

Арбітр - Дзюбас Є.О. (Кривий Ріг)

Асистент арбітри - Якунь О.Ю. (Київ) Резнік А.Ю. (Київська обл.)

Четвертий арбітр - Березняк В.С. (Черкаси)

МСК «Дніпро» (Черкаси): Скринський Д., Ляхович А., Сухецький Г., Сініцин Н., Дашко К. (Молоков К., 46), Норенко А., Кулик А. (Загоруйко К., 67), Масоха А., Вініченко Б., (Дзюба Д., 59), Пуш Н. (Пантелей О., 80), Гарнага В. (Антоненко В., 70), У запасі: Баккі Андреа, Заіменко Д.Головний тренер:Тарасенко Є. В.

МФК «Первомайськ»: Чоларія Т., Багнюк О., Ротко Д., Рябченко Є., Гранковський С., Севодняєв Д., Федорченко С.,Крамаренко О., Ярчук Д., Славінський В., Зайко Д.

На заміну виходили: Флакей Д., Шпартко В., Головний тренер: Флакей М.

Голи забивали: Гарнага В. (27), Масоха (70) – Скринський В. (45,67), Гранковський В. (47), Ярчук Д. (31), Факлей Д. (80).

Стартові чотири хвилини зустрічі пройшли у рівній боротьбі і мяч не залишав центральну частину футбольного поля. А на 5 хвилині гри Артем Кулик практично був сам напроти воротаря гостей, але удар сходу після флангового пасу у нього не вийшов і шкіряна куля оминула ворота. А вже через кілька хвилин у грі голкіпер черкащан Данило Скринський, який парирує не сильний, але підступний удар від первомайського гравця. Відповідь дніпрян не потрібно було довго чекати – на 10 хвилині зустрічі Владислав Гарнага запускає у фланговий прорив Нікіту Пуша, який робив навіс на Артема Кулика, але пас вийшов високим і півзахисник дніпрян не дістав його.

Станом на 15 хвилину господарі матчу переграють свого суперника, але материалізувати свою перевагу у забиті голи поки ніяк не вдається. Далі у наступні 5 хвилин зустрічі гості спробували вирівняти гру, а дніпряни впіймали «Первомайськ» на контратаці і знову близьким до успіху у черкащан був Артем Кулик, але мяч після його не сильного удару оминув нижній кут воріт, та й ще по ходу захисник гостей торкнувся круглого.

23 хвилина: дніпряни виходять вп’ятьох на трьох захисників суперника - Владислав Гарнага робить простріл вздовж воріт, де Артемові Масохі не вистачило кількох сантиметрів, щоб відкрити рахунок у зустрічі. Та все ж через чотири хвилини мяч влітає у ворота «Первомайська» - премєрний гол дніпрян на аматорському рівні забиває Владислав Гарнага – 1:0. Через 1 хвилину господарі матчу мали шанс збільшувати перевагу у рахунку, але м’яч після удару Масохи влучив у поперечину воріт і вилетів за межі поля.

На 31 хвилині зустрічі господарів поля спіткала невдача. Спочатку арбітри зустрічі побачили у Гарнаги положення поза грою, якого і близько не було. А вже через кілька десятків секунд боковий арбітр-представниця прекрасної статі, сигналізувала арбітру у полі, що після сильного удару первомайця м’яч ніби влучив у руку (хоча здалося, що м’яч влучив у корпус) когось із захисників черкащан і за було призначено пенальті у ворота дніпрян. Наш воротар на удар з одинадцятиметрової позначки зреагував, але політ шкіряної куля від Дмитра Ярчука був сильним і у девятку – 1:1. На жаль, ці дві помилки арбітрів психологічно негативно вплинуло на молодих гравців черкаської команди. Щоправда їм вдається організувати якісну флангову атаку, але м’яч після удару від Нікіти Пуша пролетіла повз ворота.

На 40 хвилині гри арбітр зустрічі показав дві жовті картки учасникам одного епізоду, де гравець «Дніпра» Владислав Гарнага не заслоговував на таке покарання. А суперник мав побачити перед собою «червоне» світло.

Під кінець першого тайму господарі матчу на мить втратили концентрацію у грі, чим їхній досвідчений суперник моментально скористався – 1:2 (гол забив Володимир Славинський). Так вийшло, що на переву команди пішли при рахунку, який не відповідав змісту зустрічі і господарі гри не заслуговували на такий рахунок.

Другий тайм почався з того, що Нікіта Пуш не зумів реалізувати вихід сам на сам з голкіпером гостей. Майже через 30 секунд спрацювало старе як світ футбольне правило і третій гол влетів у черкаські ворота – 1:3 (гол на 47 хвилині забив Гранковський Сергій).    

Далі на полі тривали 10, відносно спокійних, хвилин зустрічі. А далі господарям поля вдається зібратися і ціленаправлено йти на штурм воріт гостей і мати шанси забивати мячі у ворота, але в останню мить гостям вдавалося ситуація закінчувати на свою користь, або арбітри фіксували положення поза грою, яке не завжди і було.

А от гостям на 67 хвилині ніхто не заважає скористатися помилкою центральних захисників і забити свій четвертий гол у зустрічі – 1:4 (гол забив Володимир Славинський). Четвертий гол завів господарів поля і вони провели показову флангову атаку, де Нікіта Пуш зробив все необхідне, щоб Артем Масоха на 70 хвилині зустрічі влучним ударом скоротив відставання у рахунку - 2:4. До завершення зустрічі          залишалося ще достатньо часу, щоб дніпряни змогли змінити ситуацію на футбольному полі. І для цього вони роблять все можливе, але так склалося, що шкіряна куля після удару Дмитра Факлея на 80 хвилині гри впяте влітає у ворота господарів.

Маючи на початку зустрічі ігрову перевагу і перевагу у рахунку та створивши низку 100 гольових моментів молодій команді господарів поля не вдалося довести зустріч до позитивного для них результату. З урахування того, що для молодих футболістів це була дебютна гра у їхньому житті на такому рівні дорослого футболу, невпевнена робота бригади арбітрів зустрічі у великій мірі вплинула на їхні дії.

ФОТОЗВІТ З ГРИ БУДЕ ЗГОДОМ