У футбольній команді МСК «Дніпро» (Черкаси) буде велике поповнення новими гравцями
Неділя, 14 липня 2019, 12:00

120468

Головний тренер дніпрян Євген Тарасенко розповів «Черкаському спорту», як відбуватиметься формування складу команди на новий сезон

У сезоні 2019/2020 років футбольна команда спортивного клубу «Дніпро» (Черкаси) дебютує у чемпіонаті та кубку України з футболу серед аматорських команд. Ми звернулися за коментарем до головного тренера МСК «Дніпро» Євгена Тарасенка, щодо принципу формуванням складу команди на змагання:

- Насамперед хочу наголосити, що у нас одна команда, до складу якої входять усі футболісти, у тому числі і молодшої вікової категорії. У нас немає розділення по віку. У всіх хлопців є шанс зіграти в аматорській футбольній лізі. У заявку на чемпіонат країни серед аматорів потраплять усі футболісти, включаючи тих хто гратимеу чемпіонаті U-19. Таким чином, з урахуванням того, що з наступного року ми гратимемо на професіональному рівні, у всіх є шанс спробувати свої сили на більш вищому рівні.

- У тренерському штабі у звязку з розширенням будуть зміни?

- У нас одна футбольна команда і один тренерський склад. Так буде тяжче і більше роботи, але ми готові до цього. Буде більше роботи не лише у тренерів, а і у всіх хто працює у клубі, або причетний до його діяльності. При цьому хочу відзначити, що у нашому клубі у всіх ланках панує злагода і взаєморозуміння, тож проблем не повинно бути.

- Як відбуватиметься формування складу команди?

- До мене багато телефонують тренери з різних куточків України і пропонують молодих футболістів. Приємно відзначити, що ми хоч і не маємо професіонального статусу, але про наш клуб вже знають далеко за межами області. Але я усім відмовляю, пояснюючи це тим, що наша філософія клубу – це ставка на вихованців футболу Черкас і області. І якщо гравці не мають черкаської прописки, то ми їх не беремо до нашої команди. Зараз у нас відбудеться велике поповнення новими футболістами. Насамперед це будуть випускники дитячо-юнацьких шкіл Черкас. Телефонують тренери із Золотоноші, Чорнобаю та інших районів області з проханням переглянути їхніх вихованців і ми запросимо цих гравців на навчально-тренувальний збір. Крім цього є гравці, які 2-3 роки тому із Черкащини поїхали вчитися у школи футбольних клубів інших міст України, а цього року після закінчення навчання повернулися додому. Якщо конкретно, то це хлопці, які проходили навчання у футбольних школах Кременчука і Олександрії. Ми їх також запрошуємо на перегляд.

- А як вирішується у клубі «воротарське» питання?       

- Для нас це питання досить таки актуальне. У першій половині року Богдан Ковальчук на воротах замінив травмованого Дмитра Скожепу. Але так склалися обставини, що Ковальчук по сімейним обставинам припинив карєру футболіста. Але питання з голкіперами ми вирішуємо. Насамперед запросили до команди перспективного голкіпера черкаської команди ДЮСШ «Дніпро-80» Андреа Баккі, якому восени виповниться 17 років. Серед тих, хто закінчив навчання у футбольній школі ФК «Олександрія» і повернувся додому також є голкіпер.

- Кілька слів по дебют у чемпіонаті України серед аматорських команд.

- За попередньою інформацією першу гру ми проведемо дома 4 серпня. Щодо сили суперників, то у звязку з тим, що це аматорський рівень, інформації не багато. Але точно, що в епіцентрі уваги вболівальників, буде черкаське дербі між нашою командо і «ЛНЗ-Лебедин». Щодо наших завдань на чемпіонат, то це насамперед підготовка до участі у змаганнях серед професіональних команд. І зрозуміло, що у кожному матчі намагатимемося здобувати позитивний результат тому, що без перемог складно мотивувати себе і футболістів.