До 11.11. 2019 р. «Дніпро» (Черкаси) подасть заявку на атестацію для участі у 2 лізі ПФЛ
Четвер, 13 червня 2019, 10:35

3105 лого-дніпро2

12 червня відбулася робоча зустріч директора КП «Центральний стадіон» Гончарова Ю.А.  з керівництвом Асоціації аматорського футболу України та Професіональної футбольної ліги України

- Юрію Андрійовичу, відомо, що 12 червня 2019 року Ви з робочим візитом відвідали офіси  Асоціації аматорського футболу України та Професіональної футбольної ліги України, які знаходяться у Києві у Будинку футболу. Яка мета цих візитів?

- Ми неодноразово повідомляли, що у планах футбольної команди МСК «Дніпро» повернути у Черкаси професіональний футбол, тобто щоб  наша команда брала участь у чемпіонаті України з футболу серед професіональних команд, починаючи з другої ліги.  Для того, щоб мати можливість виступати на професіональному рівні необхідно подати заявку на проходження  процедури атестації футбольних клубів України на спортивний сезон 2019/2020 р.р. метою, якої є отримання клубом відповідного  Атестату  для участі у всеукраїнських змаганнях з футболу серед професіональних команд другої ліги ПФЛ. Однією з важливих умов проходження такої атестації є участь команди у чемпіонаті України серед аматорських команд – у нашому випадку це сезон 2019/2020 років. Необхідний рекомендаційний лист у ААФУ до 17 червня 2019 року має подати наша обласна федерації футболу. Наступним нашим кроком  буде - до 11 листопада 2019 року подати заявку на проходження процедури атестації на отримання атестату для участі у чемпіонаті України з футболу серед професіональних команд другої ліги ПФЛ. У зв’язку з цим 12 червня цього року були проведені зустрічі з керівництвом Асоціації аматорського футболу України та президентом ПФЛ Макаровим Сергієм Дмитровичем. Нам були надані необхідні рекомендації.

- А яким є головні умови проходження атестації?   

- Крім участі у чемпіонаті України серед аматорських команд, головними умовами проходження атестації є відповідність клубу наступним критеріям: спортивні; інфраструктури; кадрові й адміністративні; правові і фінансові.