У рівній боротьбі МСК «Дніпро» поступається майбутнім дублерам команди Прем’єр-ліги
Понеділок, 27 травня 2019, 20:25

1 DSC 0038

Чемпіонат України з футболу. Перша ліга. U-19. ¼ фіналу. Перша гра. Черкаси. «Центральний стадіон»

 

Перша гра ¼ фіналу чемпіонату України. Перша ліга. U-19

27.05.2019

Черкаси. «Центральний стадіон»

МСК «Дніпро» (Черкаси) – СК «Дніпро-1» (Дніпро) – 1:2 (0:1)

МСК «Дніпро» (Черкаси): Ковальчук Б., Дашко К., Молчан І. (Борисенко В. 70), Ляхович А., Вініченко Б.(Норенко А. 63), Кулик А., Пантелей О., Масоха А.(Танцюра Д. 78), Пуш Н. (Шевченко І.), Загоруйко К.(Черняк Б. 57, Ткач А. 87), Гарнага В.

Голи: Гарнага (80) – Волинець (27), Виговський (50)

Суперником черкаського МСК «Дніпро» у чвертьфіналі чемпіонату країни стали 19-річні представники футбольного клубу, який цього року вийшов до Премєр-ліги. Крім цього варто відзначити, що команда СК «Дніпро-1» - U-19 груповий етап у своїй групі провів потужно і завершив на першому місці. Таким чином черкаській команді випало поборотися за путівку до «Фіналу чотирьох» із серйозним суперником.

На передматчевій розминці стало зрозуміло, що через травму спини у Черкас не зможе зіграти основний голкіпер Дмитро Скожепа. Таким чином його місце зайняв Богдан Ковальчук.

 

Перші 5 хвилин зустрічі мяч майже постійно знаходився у центральній частині поля. Потім команди перейшли до обміну атаками. У господарів поля активністю виділявся фланг, на якому у захисті грав Артем Кулик, а Нікіта Пуш виконував роль атакуючого флангового хава. Натомість гості з Дніпра намагалися грати частіше використовуючи центральну ось. Порівняно з початком гри, у середині тайму швидкості у футболістів впали.

3 DSC 0035

 

На 27 хвилині зустрічі, дещо розмірений темп гри порушила атака СК «Дніпро-1», до якої без великої відповідальності віднеслися черкаські захисник, а гості скористалися шансом відкрити рахунок у грі – 0:1.

Наступний момент, точніше моменти виникли у зустрічі на 35 хвилині гри. Спочатку сам на сам з нашим Богданом Ковальчукком виходив гравець дніпровської команди, але воротар виграв цю «дуель». Через 40 секунд вже «гаряче» у штрафній гостей, але на пас-простріл Артема Масохи трішки не встиг Владислав Гарнага.

На початку другої частини гри господарі поля змусили суперника більше часу захищатися, але вийшло так, що атакуючи пропустили контратаку суперника, який забив такий необовязковий гол у черкаські ворота. Після другого забитого гола СК «Дніпро-1» прогнозовано перейшов на гру від оборони. Відповідно у черкащан зявилося більше можливостей атакувати, що вони, власне, й робили. Але справу до створення до 100% гольового моменту ніяк не вдавалося довести. На 70 хвилині зустрічі головний тренер МСК «Дніпро» Євген Тарасенко йде на певний ризик, випускаючи на футбольне поле другого нападника – Володимира Борисенка. І що цікаво, вже через 25 секунд після виходу на поле, Борисенко ледь не став автором забитого гола.

2 DSC 0046

 

На 80 хвилині гри мяч нарешті влучає у сітку воріт гостей – найспритнішим після виконання штрафного удару став Владислав Гарнага – 1:2. Така зміна рахунку змусила гостей вдатися до активних дій, де особливо небезпечними були їхні флангові атаки. Але черкаські дніпряни грали максимально уважно. Ще потрібно віддати належне Кості Дашко, який практично на одній нозі догравав матч, але суперника через свій фланг не пустив.

Здавалося, що ще трішки і рахунок буде зрівняно, але гості зуміли продемонструвати, що укомплектовані якісними і перспективними гравцями і зуміли зберегти перспективний для себе результат.

Матч-відповідь відбудеться 30 травня у Дніпрі. При всій повазі до СК «Дніпро-1», будемо сподіватися на загальний позитивний результат для черкаської команди.