Юні дебютанти чемпіонату області з футболу дали БІЙ чемпіону-2018 року – ФК «УТК»
Неділя, 19 травня 2019, 08:07

1111 DSC 0890

Гра футбольного чемпіонату Черкащини між МСК «Дніпро» (Черкаси) і «УТК» (Паланка) тримала вболівальників у напрузі до фінального свистка арбітра

 

Чемпіонат Черкаської області. Вища ліга.

3 тур. 18.05.2019

Черкаси. КП «Центральний стадіон»

МСК «Дніпро» (Черкаси) – ФК «УТК» (Паланка) – 1:3 (1:1)

Арбітр: Микола Погорілий (Камянка)

Асистенти арбітра: Крикун Захар (Звенигородка), Віталій Залозний (Городище)

Делегат-інспектор: Лаврінець П.М. (Канів)

МСК «Дніпро» (Черкаси): Ковальчук Д., Дашко К., Дзюба Д.(Молчан І., 90+1 хв.), Кулик А., Лукомський Д., Ляхович А. (Черняк Б., 90+3 хв.), Масоха А. (Танцюра Д., 73 хв.), Пантелей О., Загоруйко К. (Шевченко І., 79 хв.), Сухецький Г. (Борисенко В., 79 хв.)

Гарнага В. У запасі: Скожепа Д., Норенко А.

Головний тренер: Євген Тарасенко; помічник головного тренера: Богдан Жало; тренер воротарів: В’ячеслав Кудін

«УТК»: Єрошов В., Дудник С., Подколзін Д., Яловенко С., Троян С., Коломієць (С.Рудь А., 64 хв.), Горобець В., Пемпем Нжоя. (Думенко Д., 90+4 хв.), Потапов Р.(Білоус В. 85. хв.), Король А.(Казанюк. 68 хв.,) Раковський О.(Лебедєв В., 46 хв.). У запасі: Щербина В., Трегубов В,

Головний тренер:Казанюк Олександр

Голи: Масоха (15 хв.) - Король (7 хв.), Подколзін (48 хв. з пен.), Лебєдєв (90+2 хв.).

На старті зустрічі гості акцентовано побігли на штурм черкаських воріт, з метою забити «швидкий» гол. І їм це вдалося зробити на 7 хвилині зустрічі, коли наполегливість Артема Короля змусила помилитися захисника дніпрян, що призвело до першого забитого гола у зустрічі – 0:1. Відразу черкащани мали шанс зрівняти рахунок, коли Артем Масоха вивів на ударну позиці Владислава Гарнагу, який з ліній штрафної пробив по воротах, але Віктор Єрошов зумів зреагувати на цей удар. Але на 15 хвилині зустрічі голкіпер «УТК» нічого не зміг зробити, коли Артем Масоха запустив шкіряну кулю у верхній кут воріт гостей – 1:1. Такий розвиток подій змусив уманчан вдатися до більш рішучих дій і на 23 хвилині лише каркас воріт рятує господарів поля від пропущеного гола. Через кілька хвилин Олександр Пантелей перевірив реакцію Єрошова.

2222DSC 0873

 

Поступово жара дає про себе знати і темп зустрічі у порівнянні з початком гри дещо впав, але при цьому обидві команди постійно застосовуючи пресинг, не дають один одному багато часу на підготовку атак. Дніпряни все частіше задіюють фланги і на 30 хвилині реактивному Артему Кулику не вистачило лічених метрів, щоб випередити голкіпера УТК який змушений був вийти далеко від своїх воріт, щоб «підчистити» помилку своїх захисників.

3333 DSC 0898

 

Ближче до завершення тайму в епіцентрі уваги був голкіпер черкащан Богдан Ковальчук: спочатку він зреагував на удар Романа Потапова у кут воріт, а потім врятував свої ворота від неприємностей, після удару у виконанні Олександра Раковсього.

Другу частину зустрічі гості, як і старт гри, почали досить таки активно і в одному з моментів шкіряна куля на думку арбітра зустрічі влучила у руку черкаського захисника. На удар Дмитра Подколзіна з 11 метрів Богдан Ковальчук зреагував, але дістати мяч не зумів – 1:2. Так склалося, що пропущений гол додав впевненості господарям матчу і вони все частіше «гостююють» на половині поля суперника і створюють моменти, які не вдається доводити до логічного завершення. Наприклад, як було у випадку із ударом Артема Масохи з 12 метрів по воротах опонентів, коли політ мяч гостям дивом вдалося заблокувати захисникам.

5555 DSC 0896

 

Гості розуміючи, що за швидкими дніпрянами не завжди встигають, все частіше грають від оборони, Але якщо центр поля утековцям вдавалося проходити швидко, то захист черкащан був непрохідним. А господарі матчу все частіше атакують ворота уманчан і мають шанси зрівняти рахунок, але їх не реалізують. На 78 хвилині зустрічі Артем Ляхович виконував штрафний удар майже по центру воріт, але м’яч після його удару пролетів повз уманські ворота. Через кілька хвили Артем Кулик «продавив» лівий фланг захисту опонентів, вбіг у штрафну і сильно пробив – Віктор Єрошов зумів цей складний удар парирувати. У відповідь гості організовують масований штурм воріт черкащан з виконанням двох кутових.

4444 DSC 0903

 

Міг на 89 хвилині гри у дніпрян стати героєм матчу Володимир Борисенко, але свій рейд у штрафну уманчан не зумів довести до логічного завершення. А от досвідений «УТК» зумів на доданих хвилинах зустрічі скористатися надмірною увагою їхніх опонентів до атакувальних дій і у результаті миттєво проведеної контратаки забити свій третій гол у зустрічі і поставити крапку у грі.