Досвід переграє молодість
Неділя, 12 травня 2019, 09:08

111 DSC 0673

Футбол. Чемпіонат Черкащини. Вища ліга. 1 тур. 11.05.2019р. «Златокрай-2017» (Золотоніський р-н) - МСК «Дніпро» (Черкаси) – 3:0

 

Чемпіонат Черкаської області. Вища ліга.

2 тур. 11.05.2019

Золотоноша. Стадіон «Колос»

«Златокрай-2017» (Золотоніський р-н) - МСК «Дніпро» (Черкаси) - 3:0 (2:0)

Арбітр: Коливай Олександр (Сміла)

Асистенти арбітра: Шульга Сергій (Кам’янка), Баранов Іван (Канів)

Делегат-інспектор: Заєць В. С. (Вільшана)

ФК «Златокрай-2017» (Золотоніський р-н.): О. Манжела (Д.Кондрунін, 85 хв.), О. Котелюх, М. Безгуба (Д.Лебідь, 80 хв.), В.Гамалій (Д. Масло, 46 хв., С. Приходько, 56 хв.), О. Удовика, О. Коркішко (А.Вєтров, 46 хв.), А. Бабенко (В. Гонщик 46 хв.),

Д. Скороходов(І. Дробітько, 69 хв.), В.Панченко, П. Кіт, О. Аргєєв.

Почесні президенти: Лісовий О.А., Саранча В.П.: президент: С.Макаренко, головний тренер: М.Безгуба.

МСК «Дніпро» (Черкаси): Д.Скожепа (Б. Ковальчук, 69 хв.), К. Дашко, А.Кулик, Д.Лукомський, А.Ляхович, А.Масоха (Д.Танцюра, 80 хв.), А.Норенко (Д.Дзюба, 65 хв.), О.Пантелей (В.Борисенко, 86 хв.), Н.Пуш, Г.Сухецький, В.Гарнага.

У запасі: Б.Черняк, І.Шевченко, І. Молчан.

Головний тренер: Євген Тарасенко; помічник головного тренера: Богдан Жало; тренер воротарів: В’ячеслав Кудін

Голи: О.Котелюх (36 хв.), Скороходов (43 хв.), Панченко (76 хв.)

 

До цієї зустрічі «Златокрай-2017» підійшов у дещо ослабленому складі – матч пропускали гравці основного складу Віталій Зоря і Максим Сутула. Зі свого боку гості з Черкас – МСК «Дніпро» мали шанс цим скористатися. А з іншого боку середній вік гравців черкаської команди – трішки менше 20 років, а у золотонісців – середній вік гравців трішки більше 30 років. При цьому вікові гравці господарів мають великий досвід виступу на футбольних полях, а двоє з них пограли на професіональному рівні. 

Після дещо сумбурного старту зустрічі, команди вдалися до планомірних підготовок атак. Поки у господарів поля ніяк не вдавалося організувати наступ, у дніпрян пройшли кілька перспективних атак, але шкіряна куля не влучала у «рамку». Загалом перші 20 хвилин зустрічі мячем частіше володіли черкащани. Згодом у «Златокраю-2017» Олександру Аргеєву вдається зробити перший прицільний удар по воротах гостей, але прямо у руки воротареві.

222 DSC 0670

Далі гра дещо заспокоїлася, але не надовго: спочатку у Черкас Артем Кулик не зумів реалізувати вихід сам на сам із голкіпером золотонісців Олександром Манжелою, а через 40 секунд вже Дмитро Скожепа рятує свої ворота від неприємностей після удару Олега Коркішко. На 32 хвилині голкіпер дніпрян знову рятує ворота від гола, від забитого гола після удару Андрія Бабенка. Через дві хвилини черговий небезпечний момент створили вже гості біля воріт опонентів. Та все ж на 36 хвилині зустрічі шкіряна куля влітає у ворота «Дніпра»: Олег Котелюх був першим біля мяча під час виконання штрафного і ударом головою під поперечину відкриває рахунок у грі – 1:0. Пропущений гол змусив гостей активніше грати в атаці і в одній з них Артем Норенко дальнім ударом міг зрівнювати рахунок у зустрічі, але Манжела кінчиками пальців зумів мяч, який летів у «девятку», переправити на кутовий. Організовуючи черговий наступ, гості прогавили контратаку золотонісців, яку влучним влучанням попаданням у ворота завершив досвідчений Денис Скороходов – цього разу Скожепі не вдалося врятувати свою команду.

444 DSC 0683

 

Досить грамотно «Златокрай-2017» провів перші 10 хвилин другого тайму, збиваючи темп зустрічі. При цьому у дніпрян фланги працюють майже безприривно, змушуючи нервувати захисників. На 62 хвилині Нікіта Пуш черговий рейд завершив виходом на «побачення» із воротарем господарів поля, який зберіг холоднокровність у відповідальний момент. «Златокрай-2017» перейшов на гру від оборони, що з урахуванням рахунку, було правильно зроблено. У цей момент дніпрянам, напевне, потрібно було проявити бійцівські якості, щоб їхні атаки набули ефективності, але цього не сталося. Дніпряни намагалися за рахунок швидкостей змусити опонентів помилятися, але для зіграного складу золотоніської команди це не склало якихось труднощей. А на 76 хвилині матчу господарі гри вчергове впіймали черкащан на контратаці і Панченко забиває третій мяч у ворота гостей.

555 DSC 0663

 

Маючи комфортну перевагу у рахунку і проводячи третю гру за 8 днів «Златокрай-2017» почав «сушити» гру. Дніпряни, яких до Золотоноші приїхали активно підтримати їхні ультрас, кінцівку зустрічі намагалися проводити активно, але справу до забитого мяча довести так і не вдалося. У підсумку гості програли, але набули неоціненного досвіду гри з командою, кістяк якої складають футболісти, які не один рік грають разом.