МСК «Дніпро» (Черкаси) провів дебютну гру у чемпіонаті Черкащини з футболу
Субота, 04 травня 2019, 17:10

11 04050522

Як і планувалося черкаська команда стартувала ще в одному турнірі футбольного сезону 2019 року

  

Чемпіонат Черкаської області. Вища ліга.

1 тур. 04.05.2019

Черкаси. КП «Центральний стадіон»

 МСК «Дніпро» (Черкаси) – СК «Базис» (Кочубіївка) – 0:2 (0:1) 

Арбітр: Цибулько Євгеній (Канів) 

Асистенти арбітра: Єременко Микола (Чигиринський р-н), Баранов Іван (Канів) 

Делегат-інспектор: Ніцак М.П. (Золотоноша) 

МСК «Дніпро» (Черкаси):Скожепа Д., Дашко К., Дзюба Д., Кулик А.Танцюра Д., 83), Лукомський Д. (Молчан І., 87 хв.), Ляхович А., Масоха А. (Норенко А., 66 хв.), Пантелей О., Пуш Н. (Загоруйко К., 62 хв.), Сухецький Г. (Черняк Б., 72 хв.), Гарнага В. (Хамко Н., 76). У запасі:Ковальчук Б. 

Головний тренер: Євген Тарасенко; помічник головного тренера: Богдан Жало; тренер воротарів: В’ячеслав Кудін

 СК «Базис» (Кочубіївка): Клименко Ю.,Алексєєв О. (Ткач А., 62 хв.), Гріщенко Ю. (Тастанкулов В., 87 хв.), Гірський В., Каплюченко Ф., Кравченко (С.Чернишенко М. 52 хв.), Мачульський С., Рибак М. (Бровченко О., 71 хв.), Тарасюк С., Тепляков А., Янчук С. У запасі:Осіпов В.,Смілянець В. 

Головний тренер: Сергій Янчук 

Голи: Мачульський С. (27 хв.), Алексєєв (57 хв.)

 

Уже на першій хвилині гри гості організували гостру атаку на черкаські ворота, але до змістовного завершення вона була не доведена. Відразу дніпряни організували контрвипад, який вийшов набагато небезпечніший ніж у їхніх опонентів, які у цьому випадку змушені були вибивати шкіряну кулю на кутовий. Розіграш кутового закінчився тим, що кочубіївські захисники вибили мяч у поле.

Станом на 10 хвилину зустрічі на футбольному полі точиться рівна боротьба з обопільними обмінами атак. При цьому «Базис» більше старається грати на Янчука. А от «Дніпро» постійно міняє вектори своїх атак. На 15 хвилині гри Артем Кулик у господарів мав відмінний шанс відкривати рахунок у зустрічі, але м’яч після удару головою, пролетів у лічених сантиметрах зі стійкою воріт гостей. 

Наступні 10 хвилин у зустрічі пройшли без особливих моментів біля обох воріт. При цьому у порівнянні із стартом гри команди діють не так швидко. А на 27 хвилині гості розіграли штрафний, який дальнім ударом завершував Мачульський: м’яч по ходу польоту, здається, зацепив чиюсь спину і трішки змінив напрямок польоту – воротар «Дніпра» був не у змозі зреагувати на таку зміну – 0:1. Пропущений мяч помітно засмутив черкаських гравців і їм потрібен був деякий час, щоб повернути впевненість у свої дії. Щоправда суперник постійно тримає захист господарів матчу у напрузі. Ближче до завершення тайму темп зустрічі став геть зовсім не високим. Гості помітно мають втомлений вигляд, яким дніпрянам не вдалося скористатися перед виходом на перерву.

У перерві гри над «Центральним стадіоном» зявилася потужна грозова хмара з відповідним ливнем.

На початку другої половини зустріч дощ став ще більшим. При цьому хмара нависла саме над стадіоном, а по краях майже чисто.

Протягом 5 стартових хвилин 2 тайму гості акцентовано пішли на штурм воріт дніпрянам, але господарям зустрічі вдалося стримати цей натиск. На 52 хвилині Артем Кулик зумів вбігти з мячем у штрафну гостей і зробити пас на партнера, але цю передачу кочубіївці в останню мить заблокували. Натомість у відповідь атака команди з Уманщини була ефективна і Алексєєв влучним ударом змінює рахунок на табло – 0:2. Майже через 1 хвилину Олександр Пантелей зі штрафного дальнім ударом запускав мяч під поперечину воріт «Базиса», де їхній голкіпер в останню мить зумів перевести смугастого на кутовий. Під час виконання кутового дніпряни змусили понервувати суперника, але справу до забитого гола не вдалося довести.

У складі обох команд відбулися заміни, які більш позитивно позначилися на грі дніпрян. При цьому уманчани відверто перейшли на гру від оборони, а, відповідно, у черкаської команди зявилися шанси змінити рахунок на табло, але станом на 77 хвилину зустрічі їм цього зробити не вдалося. Хоча можливість була для цього, але Гарнага завадив Кулику вдарити по воротах з 15 метрів. Згодом Сергій Янчук не влучає у черкаські ворота. У відповідь атака дніпрян, де Артем Норенко не зумів розібратися у ситуації, де потрібно було проявити спортивну агресивність.

Завершальні 10 хвилин зустрічі команди проводили без особливого акценту на захисні дії і, відповідно, гра набула видовищності. Загалом кінцівку зустрічі активніше провели господарі матчу, де мали свіжіший вигляд ніж їхній суперник. Гра закінчилася під акомпанемент атак господарів зустрічі, які загалом, з урахуванням їхнього молодого віку, своєю грою залишили приємне враження.